Jakim klubem powinienem rozpocząć rozgrywkę?

mr_archie Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.11.2014 07:43    #7561
[quote="Bowflan"]Witam serdecznie. Szukam ligi europejskiej, w której jest rozgrywane jak najmniej meczy w sezonie. Chciałbym zagrać klubem, który ma potencjał na rozgrywki kontynentalne i nie musiałbym rozgrywać zbyt wielu meczy w lidze krajowej. Proszę o sugestie.[/quote]
Może rosyjska (30kolejek), np. Zenit?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.11.2014 o godz. 07:46

Zywo16 Partyzant

0
27.11.2014 15:21    #7562
Witam wszystkich FM-maniaków :)
Właśnie kończę aklimatyzację w FM 2015. Jestem już przy końcówce 1 sezonu, mam jeszcze zamiar zagrać 2 i zacząć jakieś "wyzwanie". Mam na myśli grę na poziomie 3-4 ligi. Jakoś obojętne mi jest czy to będzie młody klub czy jakiś z tradycjami. Fajnie by było jeśli zespół miałby wysoki potencjał. Finanse też żeby nie były najgorsze, ale super też nie muszą być. No i najważniejszy warunek to najwyższa liga w tym kraju ma należeć do czołówki lig europejskich. Z góry dziękuję za wszystkie propozycje. Pozdrowienia :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.11.2014 o godz. 15:22

Zymon Partyzant

0
29.11.2014 07:42    #7563
FM2010 2 pytanka
Bundesliga Bayer Leverkusen czy Wolfsburg?
B.leverkusen -dobry 1- wszy skład, brak odpowiednich zmienników, dług i tylko 3.5 mln na transfery
Wolfsburg - Dzeko, Barzagli reszta składu to średniaki, 7-8 mln na transfery, Faza grupowa LM, ubiegłoroczny zwycięzca Bundesligi

Ligue 1
Lille - 2 lata czekania na nowy stadion (51 tyś), dobra szkółka, Hazard, Debuchy, skład raczej do przemeblowania
Toulouse - Gignac, równy średni skład, ??
Który klub lepiej wybrać ? jednego z Bundesligi i Ligue 1 . Chciałbym zbudować jakiś dobry klub na dobrym europejskim poziomie
był - będzie - jest zawsze IKS!

Zywo16 Partyzant

0
29.11.2014 10:10    #7564
[quote="Zymon"]FM2010 2 pytanka
Bundesliga Bayer Leverkusen czy Wolfsburg?
B.leverkusen -dobry 1- wszy skład, brak odpowiednich zmienników, dług i tylko 3.5 mln na transfery
Wolfsburg - Dzeko, Barzagli reszta składu to średniaki, 7-8 mln na transfery, Faza grupowa LM, ubiegłoroczny zwycięzca Bundesligi

Ligue 1
Lille - 2 lata czekania na nowy stadion (51 tyś), dobra szkółka, Hazard, Debuchy, skład raczej do przemeblowania
Toulouse - Gignac, równy średni skład, ??
Który klub lepiej wybrać ? jednego z Bundesligi i Ligue 1 . Chciałbym zbudować jakiś dobry klub na dobrym europejskim poziomie[/quote]

To tak.
Bayer- Jak na Bundesligę dosyć ciężka rozgrywka, ale jest to zespół który nigdy nie zdobył mistrzostwa. Wyzwanie jest!
Wolfsburg- Zawsze można za te 7-8mln dokupić talentów, albo solidnych zawodników i próba bronienia majstra.
Lille- Nie mów że skład do przemeblowania. Mavuba, Landreau, Chedjou, Pedretti, Balmont, Payet, Sow i Obraniak (jeszcze w tym FM był dobry :D ). Talent w postaci Digne i pewnie jakiś się jeszcze znajdzie. 2-3 wzmocnienia i masz do dyspozycji bardzo dobry skład.
Toulouse- Nie pomogę bo nie pamiętam jak tam ma się sprawa. Ale możesz zawsze Gignaca do Lille ściągnąć :D

Ponawiam swoje pytanie z 2 postów wyżej :)

Wieczór Partyzant

0
29.11.2014 13:49    #7565
[quote="Wieczór"]Chce zacząć nową karierę w Championship. Zastanawiam się nad kilkoma klubami:
- Derby (+Will Hughes w składzie, którego sprowadziłem kiedyś do Newcastle i wyrósł z niego solidny środkowy pomocnik)
- Leeds (tu ciągnie mnie ich historia, minusem jest to, że mają w składzie sporo 'wiekowych' piłkarzy)
- Middlesbrough (w poprzednim sezonie zajęli dopiero 16 miejsce, więc fajnie będzie ich wyprowadzić z kryzysu)
- Watford (minusem jest mały stadion)

1. Który z tych zespołów jest stabilny finansowo? Nie chce, żeby po sezonie czy dwóch odchodzili z niego najlepsi piłkarze, bo nie będzie mnie stać na ich pensje i nowe kontrakty.
2. Który z nich ma w miarę poukładany i przyzwoity skład?
3. Którym z nich można rozegrać ciekawą i długą karierę?
4 No i w końcu, który z nich polecacie?[/quote]

Odświeżam, pilne! :)

Zywo16 Partyzant

0
29.11.2014 14:35    #7566
[quote="Wieczór"][quote="Wieczór"]Chce zacząć nową karierę w Championship. Zastanawiam się nad kilkoma klubami:
- Derby (+Will Hughes w składzie, którego sprowadziłem kiedyś do Newcastle i wyrósł z niego solidny środkowy pomocnik)
- Leeds (tu ciągnie mnie ich historia, minusem jest to, że mają w składzie sporo 'wiekowych' piłkarzy)
- Middlesbrough (w poprzednim sezonie zajęli dopiero 16 miejsce, więc fajnie będzie ich wyprowadzić z kryzysu)
- Watford (minusem jest mały stadion)

1. Który z tych zespołów jest stabilny finansowo? Nie chce, żeby po sezonie czy dwóch odchodzili z niego najlepsi piłkarze, bo nie będzie mnie stać na ich pensje i nowe kontrakty.
2. Który z nich ma w miarę poukładany i przyzwoity skład?
3. Którym z nich można rozegrać ciekawą i długą karierę?
4 No i w końcu, który z nich polecacie?[/quote]

Odświeżam, pilne! :)[/quote]

Championship to specyficzna liga. Kasa jest nawet na przyzwoitym poziomie. Każdy z tych zespołów ma ciekawą kadrę i w sumie od Ciebie zależy jak chcesz zagrać, a raczej na jaką karierę postawić. Obczaj dokładniej kadry i wybierz ten zespół który będzie odpowiadał Twoim preferencją. Ja osobiście ustaliłbym sobie taką kolejność: Middlesbrough, Leeds, Watford, Derby. Nie patrz że w Derby jest Hughes, bo jak zgłosi się zaraz po niego Tottenham albo inny Liverpool, a może jakaś silniejsza drużyna to długo go i tak nie utrzymasz nawet jak do Premier League awansujesz. Raz walczyłem o niego z Barceloną grając Southampton i przegrałem tą walkę.

todol Partyzant

0
29.11.2014 16:17    #7567
Co byście polecili do gry w FM 12? Gdzie można robić wielką piłkę?

czarnyafc Partyzant

0
29.11.2014 16:47    #7568
West Ham United

Zymon Partyzant

0
29.11.2014 17:25    #7569
Zywo16 w FM2010 nie ma Sowa, Pedriettiego i Payeta. Ale cięki za odpowiedz i zacznę Lille. Kiedyś nimi grałem już chyba przez 1,5 sezonu teraz się rozkręcę. Dzięki wielkie za pomoc
był - będzie - jest zawsze IKS!

Zywo16 Partyzant

0
30.11.2014 12:49    #7570
Zymon, a to sorka coś mi się pomyliło i myślałem że chodziło Ci o 2012 :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution