mikrocykle treningowe

gapcia1000 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.01.2007, 12:34    Pytanie
witam
Mam wrażenie, że warości atrybutów zmienianie są raz na miesiąc - po komunikacie asystenta. Może stosowanie różnych reżimów treningowych w tym okresie pomoże przyspieszyć naukę zawodnika? Czy ktoś z forumowiczów próbował stosować mikrocykle treningowe?

miet t Partyzant

0
25.01.2007 12:50    #1
Witam! mysle ze masz bledne wrazenie atrybutu bynajmniej u mnie zmieniaja sie kilka razy w miesiacu jesli masz mlodego zawodnika ktory rozwija sie jak szalony to od razu mu atrybuty skacza do gory gorzej jest z tymi starszymi zawodnikami. Jesli chcesz zeby zawodnik mlody rozwijal sie jeszcze szybciej to przydziel mu mentora. Osobiscie nawalam na treningu ogolnym tylko intensywnoscia steruje i jest git

gapcia1000 Partyzant

0
25.01.2007 13:01    #2
fakt że nie sprawdzałem tego co tydzień i teraz zabiłeś mi ćwieka będę musiał sprawdzić, ale nie jestem przekonany, bo jak patrzę na wykresy to tam podane jest w wymiarze miesięcznym i nie widać żeby zawodnikowi wahał sie atrybyt.

Rozmumiem, że jedziesz na ogólnym z fm'a. a po co sterujesz intensywnością?
rozumiem, że mikrocykli nie stosowałeś?

MARAZM Młody aktywista

0
25.01.2007 13:13    #3
cześc .Generalnie nie wiem czy to co robie mozna nazwac mikro cyklem , ale po każdym raporcie asystenta przeglądam atrybuty zawodników i sprawdzam czy są zadowoleni z obciążeń treningowych , jeśli są zadowoleni to nic im nie zmieniam , a jeśli uważają że obciążenia treningowe są zbyt duże to przenosze ich na lżejszy reżim (dodam że mam 4 grupy treningów dla poszczególnych formacji bramkarze - obrońcy -pomocnicy- atak )

Efekty są dośc zadowalające ;-)

gapcia1000 Partyzant

0
25.01.2007 13:21    #4
marazm - jak sprawdzasz po każdym raporcie asystenta, to znaczy że sprawdzasz raz w miesiącu! a ja pytam czy ktoś stosuje dany reżim np. przez dwa tygodnie a potem zmienia na inny.
czy opłaca się zmieniac reżimy w ciągu miesiąc czy jechać na jednym.

miet t Partyzant

0
25.01.2007 13:23    #5
Tak zgadza sie jade na ogolnym intensywnoscia streuje np. w przygotowaniach do sezonu wtedy daje bardzo wysokie potem w sezonie jade na srednim w polowie sezonu daje wysokie po jakim czasie zmieniam na srednie i pod koniec sezonu znowu na wysokie. Wysokie daje takze gdy druzynie nie idzie w rozgrywkach.

gapcia1000 Partyzant

0
25.01.2007 13:26    #6
miet t - teraz schodzimy out of topic ;). poczekam czy ktos stosuje mikrocykle

karo.las Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.01.2007 17:13    #7
@gapcia1000
Mikrocykle to dosc nowatorski pomysl^^ Nie sadze aby ktos bawil sie w takie rzeczy. Zazwyczaj ludzie ograniczaja sie do zmiany cykli treningowych tylko w okresie przygotowywawczym, czasami redukuja obciazenie w czasie sezonu. Nie sadze jednak zeby ktos bawil sie w zmiane natezenia treningu lub tez samych cwiczen co tydzien, poniewaz trudno jest zaobserwowac zmiane statystyk w tak krotkim czasie. Jesli mialoby to jakis efekt programisci uwzglednili by to w statystykach pilkarzy. BTW strzalki umiejetnosci raczej nie zmieniaja sie co tydzien bywa ze caly miesiac sa na czerwono i nic na to nie mozesz poradzic.

Zielo Partyzant

0
25.01.2007 19:02    #8
Ja tam nigdy nie zmieniałem nic w treningach i jechałem cały czas na ogólnym w miedzyczasie zdobyłem mistrza Polski a w kadrze miałem prawie samych młodych piłkarzy.

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.01.2007 19:22    #9
ja np. w fm 2005 w reprze rosji miałem samych polskich trenerów

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution