Ja mam osobne treningi na konkretnie pozycje. Gram 4-4-2 z def i ofe pomocnikiem, dlatego mam treningi dla środkowych obrońców (bardziej siła i obrona), bocznych obrońców (obrona i sfg), def pomocników (trening podobny do O Ś, ale bardziej dla pomocnika), boczni pomocnicy (sfg i aerobik, coby ładne dośrodkowywali i biegali), ofensywni pomocnicy (trening podobny do napastnika, mało obrony, dużo strzałów i ataku - podań etc), no i w końcu napastnicy (strzały, aerobik to głównie, obrona praktycznie bez znaczenia). Zmieniam jedynie intensywność, nic poza. Statystyki rosną bardzo szybko. Zdarzają się spadki, ale zazwyczaj szybko nadrabiane. Podobny trening stosowałem jeszcze w FM06 (ale tam podział jedynie na obrońców, pomocników i napastników) i muszę stwierdzić, że efekty były trochę gorsze, gdyż defensywni pomocnicy nie rozwijali się w obronie, przez co nie spełniali swojego boiskowego zadanie - duszenie ataków w zarodku. Zaś boczni pomocnicy nie mieli dostatecznego treningu sfg, przez co słabo włączali się w akcje. Jestem z teraźniejszego treningu zadowolony i go polecam. Bez sensu bawić się w jakieś mikrocykle ;] Ale jak kto woli ...
Najnowsze posty