mikrocykle treningowe

gapcia1000 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.01.2007, 12:34    Pytanie
witam
Mam wrażenie, że warości atrybutów zmienianie są raz na miesiąc - po komunikacie asystenta. Może stosowanie różnych reżimów treningowych w tym okresie pomoże przyspieszyć naukę zawodnika? Czy ktoś z forumowiczów próbował stosować mikrocykle treningowe?

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.01.2007 19:24    #10
ale gafa to miało być do tematu selekcjoner

Fot Partyzant

0
25.01.2007 20:39    #11
ja staram sie urozmaicać trening co jakieś 2 miesiące. jest to chyba dobry pomysł gdyż np. jak bedziessz zmieniał trening zbyt szybko to w tak krótkim czasie zawodnik nie zdąży się nic nauczyć z danej dziedziny, a tak potrenuje sobie 2 miechy przykładowo panowanie nad piłką i następnie tę umiejętność troche zmniejszam na trningu a zwiększam coś innego. Oczywiście zgodnie z pozycją na której gra (nie daje środkowym obrońcom cięzkiego treningu ataku itp)

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.01.2007 10:45    #12
Najlepiej jest mieć trening przystosowany do danych pozycji, dobrze jest też ustawić trening dla tych po kontuzji, szczególnie dla tych po długich kontuzjach. Ja tak robię i umiejętności rosną wspaniale, ale nie powinien on być zbyt intensywny.

MARAZM Młody aktywista

0
26.01.2007 11:25    #13
do menadzer 5 daj więcej na temat treningu po kontuzjach (jakie obciążenia na co nacisk )

Yodassss Młody aktywista

0
26.01.2007 11:27    #14
Ja mam osobne treningi na konkretnie pozycje. Gram 4-4-2 z def i ofe pomocnikiem, dlatego mam treningi dla środkowych obrońców (bardziej siła i obrona), bocznych obrońców (obrona i sfg), def pomocników (trening podobny do O Ś, ale bardziej dla pomocnika), boczni pomocnicy (sfg i aerobik, coby ładne dośrodkowywali i biegali), ofensywni pomocnicy (trening podobny do napastnika, mało obrony, dużo strzałów i ataku - podań etc), no i w końcu napastnicy (strzały, aerobik to głównie, obrona praktycznie bez znaczenia). Zmieniam jedynie intensywność, nic poza. Statystyki rosną bardzo szybko. Zdarzają się spadki, ale zazwyczaj szybko nadrabiane. Podobny trening stosowałem jeszcze w FM06 (ale tam podział jedynie na obrońców, pomocników i napastników) i muszę stwierdzić, że efekty były trochę gorsze, gdyż defensywni pomocnicy nie rozwijali się w obronie, przez co nie spełniali swojego boiskowego zadanie - duszenie ataków w zarodku. Zaś boczni pomocnicy nie mieli dostatecznego treningu sfg, przez co słabo włączali się w akcje. Jestem z teraźniejszego treningu zadowolony i go polecam. Bez sensu bawić się w jakieś mikrocykle ;] Ale jak kto woli ...

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.01.2007 16:18    #15
Ja zawszę dla tych po kontuzjach przydzielam taki trening jaki jest domyślny na początku gry, tyle, że daję większy nacisk(minimalnie) nas to co jest potrzebne piłkarzowi na danej pozycji np. Napastnik wraca po 2-miesięcznej kontuzji, daję mu ten trening, ale klikam jeszcze po razie na "strzałach" i "ataku".Jeżeli komuś podczas kontuzji bardzo spadły atrybuty fizyczne, to daję mu jedno kliknięcie na trening siłowy, ale to oczywiście kosztem innego typu treningu. I taka to filozofia ;-)

sm1leY Młody aktywista

0
27.01.2007 13:24    #16
nie do kazdego zawodnika warto przypisac jakis rodzaj treningu bo np. osiagnal juz swoj PA najlepiej takim zostawic ogolny. Jezeli zawodnik jest w stanie rozwoju i ma niezłe PA warto przypisac do niego jakis skuteczny program. Ja mam wlasciwie 2 rodzaje treningu Atak i defensywa . Do ataku - napad , pomoc i boczni obroncy . Defensywa - srodkowi obroncy , defensywni pomocnicy. przy ataku mocno-Aerobik, Strzały , Atak obciazenie to nie przekracza sredniego. Obrona-mocno-siła , taktyka i intensywnie obrona , aerobik srednio reszta lekko.

sm1leY Młody aktywista

0
27.01.2007 13:26    #17
im wieksze PA , lepsza baza treningowa tym szybciej rosną umiejetnosci.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution