Jakim klubem powinienem rozpocząć rozgrywkę?

teekoki Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.11.2014 14:08    #7551
BOWFLAN- celtic, red bull salzburg,

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.11.2014 o godz. 14:08

Michal144 Partyzant

0
18.11.2014 20:22    #7552
Co myślicie żeby zacząć Portsmouth lub Luton Town hmm?
FM15

johny1910 Partyzant

0
18.11.2014 21:14    #7553
[quote="Michal144"]Co myślicie żeby zacząć Portsmouth lub Luton Town hmm?
FM15[/quote]
Portsmouth!!! Dzięki Ci człowieku za natchnienie :D. Pamiętam czasy Glena Johnsona w tej drużynie, kiedyś lubiłem grać Leeds United ale jakoś mi się to znudziło, więc super odskocznia, bo tylko w lidze angielskiej potrafię się odnaleźć :P

Michal144 Partyzant

0
18.11.2014 21:20    #7554
[quote="johny1910"][quote="Michal144"]Co myślicie żeby zacząć Portsmouth lub Luton Town hmm?
FM15[/quote]
Portsmouth!!! Dzięki Ci człowieku za natchnienie :D. Pamiętam czasy Glena Johnsona w tej drużynie, kiedyś lubiłem grać Leeds United ale jakoś mi się to znudziło, więc super odskocznia, bo tylko w lidze angielskiej potrafię się odnaleźć :P[/quote]
Aż też dostałem natchnienia :D Czas przywrócić ich do Premier League choć łatwe zadanie to to nie będzie :)

Biggi Partyzant

0
19.11.2014 17:51    #7555
Witam! Za niedługo będę miał FM15 i zastanawiam się kim mógłbym sobie zacząć karierę. Jednak żaden klub nie przychodzi mi do głowy.
Szukam klubu, który jest średniakiem w swojej lidze, tak aby wyprowadzenie go na mistrza zajęło kilka dobrych sezonów. :D
Interesują mnie klub z Anglii (najlepiej Premier League, ale może być też Champonship), Hiszpania, Niemcy, Włochy, Francja.

johny1910 Partyzant

0
19.11.2014 18:12    #7556
[quote="Biggi"]Witam! Za niedługo będę miał FM15 i zastanawiam się kim mógłbym sobie zacząć karierę. Jednak żaden klub nie przychodzi mi do głowy.
Szukam klubu, który jest średniakiem w swojej lidze, tak aby wyprowadzenie go na mistrza zajęło kilka dobrych sezonów. :D
Interesują mnie klub z Anglii (najlepiej Premier League, ale może być też Champonship), Hiszpania, Niemcy, Włochy, Francja.[/quote]

Polecam Leeds United z championship, Newcastle, Crystal Palace z PL, Niemcy to HSV, Hoffenheim, Włochy Torino, Francja nie mam pojęcia :(

malpa17ns Partyzant

0
19.11.2014 18:21    #7557
Witam.
Po kilku latach gry w FM 2013 poszukuję jakiegoś klubu, którym mógłbym pograć dłużej.
Od razu zaznaczam, że nie interesuje mnie liga hiszpańska.
Gram na uaktualnieniu 13.3.0 o ile się nie mylę i mam ściągniętą najnowszą łatkę dotyczącą transferów.
Liczę na Waszą pomoc :)

Fylymyly Partyzant

0
21.11.2014 13:07    #7558
Z racji takiej że FM 2015 jest w stanie "niedokończonym" postanowiłem wrócić do FMa 2014 stąd proszę was o propozycje klubu który tuła się po niższych ligach, ale ma potencjał żeby go wyciągnąć z czasem do najwyższej ligi danego kraju. Tak jakby od zera do bohatera. Jakieś propozycje i argumenty przemawiające za mile widziane.

IwoS Partyzant

0
22.11.2014 14:56    #7559
Siema Menadżerowie! Piszę w związku z odwiecznym problemem - jaki klub objąć?
Mam na oku parę klubów, nad którymi myślałem długo. Zrobiłem analizę na papierze (zawsze tak robię) - plusy, minusy, wychowankowie, sukcesy, kadra, rywale - i wyszło mi parę klubów, które darzę sympatią. Do rzeczy, więc jest 6 klubów.

OL - klub z Ligue1, która przechodzi bardzo poważny kryzys finansowy (mało na transfery, ze względu na podatki). Wojna będzie odbywała się z obrzydliwie bogatymi klubami, czyli AS Monaco i PSG. No i oczywiście dołącza do nich biedniejszy klub, ale z dobrą kadrą i managerem - OM. Kadra Lyonu wygląda fajnie, bardzo. Dużo wychowanków, brakuje 1-2 transferów do kompletu. Rywali dużo, co troszkę mi nie pasuje. Ale kibicuję im. Na dodatek fajny stadion i stroje. Ale oceniam go na za dobry klub. Dawno nic nie osiągnęli.

Villarreal - klub z górnej połowie tabeli BBVA, może nawet walczące o puchary z Valencią i Sevillą. Klub przeciętny z dużym potencjałem, stabilny finansowo (dzięki prezesowi), ale bez żadnych fajerwerków. Fajna kadra, młoda, uzdolniona i posiada parę zawodników mogących poprowadzić do sukcesów (m.in. bracia Dos Santos). Fajny stadion i stroje, mało rywali - jak na ligę hiszpańską. Również im kibicuję. Nic znaczącego nie osiągnęli. Fakt, grali o wysokie cele, ale nie zdobyli żadnego pucharu.

Toriono - niedawno zainteresowałem się tym klubem. Seria A jest ciekawą ligą, klub z Turynu jednak jest przeciętniakiem. Jak wiadomo, co roku wyprzedaje swoje największe gwiazdy (Cerci, Immbolie, Ogbonna itd.). Kadra wygląda przyjemnie, jednak jest "stara". Klub bez sukcesów, z niedużą ilością rywali, jak na ligę włoską. Fajny stadion i stroje. Kibicuję Juventusowi, więc może jakiś lekki smaczek, chociaż niekoniecznie. Jednak najmniej jestem do tego klubu przekonany.

Lille - klub słynący ze szkolenia najlepszych piłkarzy, jednak większość z nich traktuje ten klub, jak dobry start, oraz tylko i wyłącznie przystanek w karierze (Digne, Hazard, Cabaye, Debuchy itd.). Posiada jeszcze kadrę, z którą można coś zrobić(przede wszystkim Martin, Roux, czy Kjaer). Co do ligi to podobnie, jak Lyon. Tylko to jeszcze biedniejszy klub i cięższy. Jednak posiada mniej wychowanków. Rywali także nie ma dużo, ale za to fajne stroje i stadion.

Sevilla - zaraz po Torino klub, który najmniej mnie interesuje w wymienionych, ponieważ jest to obecnie najlepszy klub kadrowo, finansowo i potencjalnie. Co tu dużo mówić, klub bijący się o puchary europejskie. Dobra kadra, fajna sumka na transfery. Ciekawi rywale w lidze, miły stadion, kibice i stroje.

Fulham - klub, którym już chciałem zaczynać. Nigdy nie znaczył w Anglii dużo, jednak miał swój najlepszy rok, gdy grał w finale Pucharu Europy. Zespół spadł do Championship jednak jest bardzo prawdopodobne, że wróci tam niedługo. Kadra wygląda słabo, dużo zawodników odeszło, ale jest 2-3 zawodników, na których gra może się opierać (Ruiz, Parker, McCormack, czy Rodegella). Potrzeba dobrze pomyśleć nad finansami, gdyż trzeba wykonać parę ruchów transferowych, jednak finanse nie stoją dobrze w tym klubie. Mało rywali, jak na klub z Anglii to bardzo fajnie, gdyż rozgrywki są ciekawe, jak raz na jakiś czas gra się najważniejszy mecz, a nie co weekend. Dobry stadion, wręcz przytulny. Oraz fajne dla oka stroje. CO WAŻNE, NIE MA MANAGERA TAM.

NIE WIEM CO WYBRAĆ, PANOWIE! POMOŻECIE? UZASADNIJCIE WYBÓR, JAK JA. MOŻE POKAŻECIE JAKIŚ INNY FAJNY KLUB. NIE LUBIĘ EGZOTYCZNYCH LIG. DZIĘKI WIELKIE. POZDRÓWKA. SORRY, ZA CAPSA.

P.S Marnujmy swój czas grają w Fmka! ;D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.11.2014 o godz. 15:02

Wieczór Partyzant

0
24.11.2014 23:26    #7560
Chce zacząć nową karierę w Championship. Zastanawiam się nad kilkoma klubami:
- Derby (+Will Hughes w składzie, którego sprowadziłem kiedyś do Newcastle i wyrósł z niego solidny środkowy pomocnik)
- Leeds (tu ciągnie mnie ich historia, minusem jest to, że mają w składzie sporo 'wiekowych' piłkarzy)
- Middlesbrough (w poprzednim sezonie zajęli dopiero 16 miejsce, więc fajnie będzie ich wyprowadzić z kryzysu)
- Watford (minusem jest mały stadion)

1. Który z tych zespołów jest stabilny finansowo? Nie chce, żeby po sezonie czy dwóch odchodzili z niego najlepsi piłkarze, bo nie będzie mnie stać na ich pensje i nowe kontrakty.
2. Który z nich ma w miarę poukładany i przyzwoity skład?
3. Którym z nich można rozegrać ciekawą i długą karierę?
4 No i w końcu, który z nich polecacie?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution