Polska Scena FM

nesete Absynt Prozy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.03.2016 14:55    #1191
Odniose sie do posta bolsona i yrkomie a poprostu przepisze swoj post
Luzus pozostsje lizusem, jedyne co wybiera to dupe do lizania

Piotr Sebastian Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
0
18.03.2016 15:51    #1192
[quote="Yrkomm16"]O pionierstwie. Mahdi twierdzi, że jest pionierem w Polskim e - sporcie... Śmiech na sali. Ponadto, poprosiłem o zbanowanie Pani Agnieszki, która sama skłamała w rozmowie ze mną, pisząc, że Piotr Sebastian może potwierdzić, że Diakon89 nie jest multikontem Mahdiego. Rozmawiałem z Nim o tym, i stanowczo zaprzeczył, by miał takie uprawnienia. Tyle.[/quote]

Jeżeli chodzi o miano "pioniera" w Polsce, tak w e-sporcie, jak i przytaczanym nazewnictwie (Mistrzostwa Polski), to Mahdi spóźnił się około 10 lat. Moja wiedza pozwala mi dziś z całą pewnością stwierdzić, że pierwsze rodzime organizacje tego typu organizujące turnieje oraz współzawodnictwo w Polsce pojawiły się w roku 2004. Wiem również, że od 2005 roku istnieją w Polsce takie organizacje jak Liga Cybersport, ESL, czy PGA działające na tym polu. Osobiście jesienią 2004 roku byłem świadkiem Pierwszych Mistrzostw Polski FIFA 2005 organizowanych przez EA Sports, a w roku 2005 brałem udział w Mistrzostwach Polski FIFA Football Manager 2005 organizowanych przez Ligę Cybersport, w których wzięło udział ponad 3 tysiące graczy.

W sprawie multikonta. Uprawnienia faktycznie nadane mi przez Mahdiego na stronie MFM pozwalają mi jedynie sprawdzić adres IP użytkownika zamieszczającego komentarz (sprawdziłem: Diakon miał inne IP niż Mahdi) oraz jego adres mailowy, a te informacje nie pozwalają w żaden sposób zweryfikować ani lokalizacji, ani danych personalnych, ani tym bardziej faktu, czy dany użytkownik dubluje czyjeś konto na stronie, czy nie. Dostępu do danych, które by to umożliwiały nie posiadam i wątpię, aby w dobie zmiennych IP oraz programów maskujących IP było to w ogóle możliwe. Tym niemniej, nie uważam, żeby dyskusja na ten temat miała jakikolwiek pożytek. Wykonajmy ćwiczenie logiczne. Jeżeli to prawda, że ktoś zadaje sobie trud, żeby z różnych kont sobie schlebiać, to co najwyżej oznacza, że stara się sobie poprawiać samopoczucie... Co mnie do tego i dlaczego mam na to tracić czas, tym bardziej, że robi to na własnej stronie? Jeżeli zaś to nieprawda, to nie warto w tym grzebać. Tak czy owak brakuje narzędzi, żeby ten dylemat rozwiązać, a rozmowa w atmosferze podejrzeń i pomówień zbyt pachnie mi sejmową komisją śledczą, żebym się tym interesował.

Na marginesie dyskusji. Mahdi ma absolutną rację i moje pełne poparcie w głoszonej tezie, że rozgrywki e-sportowe w Polsce nie są regulowane żadnymi przepisami, a już na pewno nie cytowaną tutaj Ustawą o sporcie. Uregulowania prawne w tym zakresie są dopiero przedmiotem dyskusji w gronie specjalistów. Jako pierwsze na świecie do krajowego systemu prawnego zostały włączone rozgrywki e-sportowe w USA. Uznano je za sport. Miało to miejsce w 2013 roku. Polskie interpelacje poselskie w tym zakresie sięgają roku 2007 i 2008, ale zostały odrzucone. Przy okazji warto nadmienić, że interpretacje i orzecznictwo sądowe w zakresie przytoczonej Ustawy o sporcie, która w artykule 2 ust. 1 mówi, że "Sportem są wszelkie formy aktywności fizycznej, które przez uczestnictwo doraźne lub zorganizowane wpływają na wypracowanie lub poprawienie kondycji fizycznej i psychicznej, rozwój stosunków społecznych lub osiągnięcie wyników sportowych na wszelkich poziomach", wskazują wyraźnie, że przepisami tymi nie jest objęta nawet aktywność umysłowa, co sprawia problem w zarządzaniu w Polsce prawami takich dyscyplin jak szachy czy brydż sportowy.
Może polska społeczność FM zacznie działać raczej w tym kierunku?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.03.2016 o godz. 15:54

romantico Partyzant

0
18.03.2016 16:53    #1193
Czytam i oczom nie wierzę. Spieramy się oto czy to jest MahdiCup czy Mistrzostwa Internetowych Blogerów czy zlot im. Bolsona, gdzie są niedopełnione przez serwis warunki nakazane przez prawo. Biada Nam.

Taslop Partyzant

0
18.03.2016 17:31    #1194
Piotrze Sebastianie: w kwestii ustawy zgoda, nie dotyczy to e-sportu, ale czy:
1) powierzanie roli organizatora niby-Mistrzostw Polski (czyli wszystkich FM-maniaków w kraju) osobie tak kontrowersyjnej, wzbudzającej podziały, jest sensowne?
2) czy fakt nieustannego banowania, cenzurowania, manipulowania przez ww. osobę (mahdi niejaki) jest godne tego, aby wspierać taką osobę?
3) dlaczego Piotrze firmujesz takie zachowania swoją obecnością na tamtej stronie? chociażby przez widoczność Twojego nicka wiele osób może pomyśleć, że tam wszystko jest ok, a nie jest OK - łamane są podstawowe wolności i prawa do wypowiedzi.
4) spróbuj zapytać w komentarzach mahdiego o sprawę Diakona89 oraz dlaczego usunięto do tej pory setki niewygodnych komentarzy ze strony - zapewne skończy się także banem dla Ciebie
5) czy osoba, która jak twierdzisz, chce sobie polepszyć samopoczucie przez dublowanie kont i pisanie samemu sobie pozytywów (SIC!), jest godna tego, by być organizatorem ogólnoscenowego turnieju?

Moim zdaniem odpowiedzi są tutaj oczywiste! Apeluję zatem do takich znanych osób jak Ty, aby po prostu nie wspierały w żadnej formie działań takich osób jak mahdi, bo to jest destrukcyjne dla Sceny FM a nie budujące.

Brak wyrażenia dezaprobaty wobec negatywnych działań + pośrednie firmowanie całości swoją obecnością, to jest ciche przyzwolenie na wszystkie patologie, które dzieją się na stronie mahdiego. Tyle mojej wypowiedzi, dziękuje za uwagę.

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
18.03.2016 19:18    #1195
[quote="Taslop"]Apeluję zatem do takich znanych osób jak Ty, aby po prostu nie wspierały w żadnej formie działań takich osób jak mahdi, bo to jest destrukcyjne dla Sceny FM a nie budujące.[/quote]

Kiedy odwracają kota ogonem, brzydzę się nie tylko odwracającym. Ogonem również.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.03.2016 o godz. 19:19

romantico Partyzant

0
18.03.2016 19:39    #1196
[quote="Piotr Sebastian"][quote="Taslop"]Apeluję zatem do takich znanych osób jak Ty, aby po prostu nie wspierały w żadnej formie działań takich osób jak mahdi, bo to jest destrukcyjne dla Sceny FM a nie budujące.[/quote]

Kiedy odwracają kota ogonem, brzydzę się nie tylko odwracającym. Ogonem również.[/quote]

Piotrze to ja dorzucę od siebie, bo na MFM mam zbanowane konto:

Ustawa o ochronie danych osobowych.
Art. 24. 1. W przypadku zbierania danych osobowych od osoby, której one dotyczą, administrator danych jest obowiązany poinformować tę osobę o:
1) adresie swojej siedziby i pełnej nazwie, a w przypadku gdy administratorem danych jest osoba fizyczna – o miejscu swojego zamieszkania oraz imieniu i nazwisku;

2) celu zbierania danych, a w szczególności o znanych mu w czasie udzielania informacji lub przewidywanych odbiorcach lub kategoriach odbiorców danych;
3) prawie dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania;
4) dobrowolności albo obowiązku podania danych, a jeżeli taki obowiązek istnieje, o jego podstawie prawnej.

A na MFM:
5/ Wydawcy - wydawcy i właściciele Serwisu: Łukasz Czyżycki i Agnieszka Czyżycka.
2/ Korzystanie z niektórych Usług świadczonych przez może wymagać podania innych danych osobowych, w szczególności adresu zamieszkania Użytkownika. Dotyczy to promocji oraz konkursów lub turniejów z nagrodami organizowanych przez Wydawców Serwisu.
5/ Poprzez rejestrację, użytkownik dobrowolnie wyrażą zgodę na na przetwarzanie i wykorzystywanie podanych danych osobowych w celach marketingowych oraz umieszczenie ich w bazie danych Serwisu, zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883) oraz Regulaminem korzystania z Serwisu. Równocześnie Użytkownik wyraża zgodę na otrzymywanie od Wydawców Serwisu informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 2 Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. Nr 144, poz. 1204) na podany adres poczty elektronicznej. Użytkownik wyraża zgodę na otrzymywanie na podany adres poczty elektronicznej informacji od Wydawców Serwisu o charakterze technicznym oraz innych danych związanych z funkcjonowaniem Serwisu. W każdym momencie Użytkownik może dobrowolnie cofnąć zgodę na przetwarzanie danych osobowych, kontaktując się z Wydawcami Serwisu.

Ja wciąż czekam, aż wydawcy oraz wyznaczeni root admini dostosują się do ustawy, której są obowiązani przestrzegać.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.03.2016 o godz. 19:39

Taslop Partyzant

0
18.03.2016 19:40    #1197
Piotrze Sebastianie, w końcu rozsądna i jedynie słuszna decyzja o odejściu i nie firmowaniu tego bałaganu komunistyczno-mahdizmowego (precz z komuną, precz z cenzurą!). Teraz w końcu pokażcie razem na co Was stać - ta stronka z Waszą stronką dadzą nową JAKOŚĆ!! Good luck!

PS mam nadzieję, że rozumiemy się o co chodzi - obecność wśród jednostek szkodliwych, nawet poprzez konsulting czy po prostu samą obecność autorytetów, pomaga w manipulacji Głównemu Cenzorowi i Manipulatorowi Sceny. Tak zwana manipulacja poprzez wykorzystanie autorytetów. Nieświadomi gracze, nie znający sprawy po prostu mogli łapać się na ten lep, że skoro Ty tam coś pomagasz, to jest wszystko GIT.
A NIE JEST, tak chorych akcji na jakiejkolwiek stronie o grze komputerowej nie widziałem w życiu.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 18.03.2016 o godz. 19:45

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
18.03.2016 19:52    #1198
[quote="Piotr Sebastian"][quote="Taslop"]Apeluję zatem do takich znanych osób jak Ty, aby po prostu nie wspierały w żadnej formie działań takich osób jak mahdi, bo to jest destrukcyjne dla Sceny FM a nie budujące.[/quote]

Kiedy odwracają kota ogonem, brzydzę się nie tylko odwracającym. Ogonem również.[/quote]

I tak oto po jednym poemacie stałeś się kolejną osobą, po której będą jeździć ponieważ zdecydowałeś się odejść...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.03.2016 o godz. 19:52

robal15 Młody aktywista

0
18.03.2016 19:53    #1199
Tym właśnie manifestem Piotr awansował na pierwsze miejsce wśród najbardziej znienawidzonych osób przez MFM.

Piotrze, a co się teraz stanie z Twoim systemem punktowania tego turnieju? Mahdi będzie mógł z niego korzystać, czy Ty masz do niego wyłączne prawo?
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Pikawa Artysta Rewolucji

0
18.03.2016 19:58    #1200
[quote="robal15"]Tym właśnie manifestem Piotr awansował na pierwsze miejsce wśród najbardziej znienawidzonych osób przez MFM.

Piotrze, a co się teraz stanie z Twoim systemem punktowania tego turnieju? Mahdi będzie mógł z niego korzystać, czy Ty masz do niego wyłączne prawo?[/quote]
Po tym, co napisał tam jeden z użyszkodników, zabrałbym stamtąd wszystko, co swoje w piz...
.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.