bojinov

kali22 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.06.2007, 15:19    Pytanie
gram juve i jak wiadomo klub ten posiada polowe( 50%) karty bojinov'a.w przerwie zimowej nalezy podjac decyzje o wlasnosci tego pilkarza lub ja odlozyc na pol roku, jak wiadomo pilkarz ten ma duzy potencjal i w fm kluby placa za niego duza kase.problem,a moze i nie, polega na tym ze przy zlozeniu ofery za bojinov'a fiorentinie za ich 50%, wystarczy dac im 10 tys zl i jest nasz!!! tak tez mozna zrobic z mniej wartosciowymi pilkarzami... Czy jest to bug?

xpris Młody aktywista

0
11.06.2007 15:31    #1
Nie to nie jest bóg, tak porostu jest zapisane w klauzuli kontraktu

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
11.06.2007 15:57    #2
Jeśli gracz jest w jakimś klubie nieptrzebny [np. w rezerwach się znajduje] to kluby chcą się nigo pozbyć i czasami przyjmują niskie oferty. Ale, że Fiorentina przyjmuje 10 tys zł? Dziwne, bo jeśli godzą się oddać współwłaścicielstwo za tak małą kasę to raczej jest to błąd.

kaziik Partyzant

0
11.06.2007 17:05    #3
Możliwe że Fiorentina nie ma już ani grosza na transfery i jak przychodzi do złożenia oferty wykupienia 50% karty zawodnika to dają 0 zł i można go wykupić za te 10 tysi.

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.06.2007 17:12    #4
Ja gralem Catania i tam bylo kilku zawodnikow na wspolwlascicielstwie, m.in. Mark Edusei, ktorego talentu jestem zwolennikiem. Po sezonie zlozylem wiec klubowi, ktory ma drugie 50% (bodaj Sampdoria) oferte oscylujaca kolo 5 mln zł. Przejechalem sie powaznie, bo Sampdoria dala 0 i zarobila 5 mln. Na innych pilkarzy, ktorzy byli mi niepotrzebni skladalem oferty po 0 zl, oni i tak zostawali u mnie, bo zespol, w ktorym ostatnio gral dany zawodnik 'przejmuje go' gdy obaj jego wlasciciele zloza oferty warte 0 zł. Innym razem Roma kupila ode mnie za 8 mln 50% karty Basilio Monastry, po sezonie oddajac mi go za 10 tys. Nie wiem czy tak jest w kazdym przypadku, ale ja sie jeszcze nie spotkalem z inna sytuacja.

SithLord Ecik Partyzant

0
11.06.2007 17:18    #5
To najprawdopodobniej błąd, który występuje gdy gramy klubem mającym część praw do danego zawodnika. W jednej z moich rozgrywek juve (komputer) wykupiło bojinova latem 2008 roku za całkiem sporą kasę (ok 20 mln zł.). Postaram się wkrótce przesłać screena.

m11r Partyzant

0
11.06.2007 18:14    #6
Grałem Fiorentina i żeby wykupić 50% udziałów od juve po 2 latach trzeba było zaoferować starej damie ponad 400 tyś funtów a to i tak śmieszne pieniądze za tego piłkarza...

Thefuture Partyzant

0
11.06.2007 20:06    #7
Ja gram już 5 sezon i pamiętam,że wykupiłem Bojinova za 1 tys. funtów, bo Fiorentina złożyła ofertę, która była warta dosłownie 0 funtów, a teraz piłkarzyk jest wart 20 mln funtów.

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
12.06.2007 11:04    #8
Nie jest to żaden błąd. Zasada współwłaścicielstwa mówi: "W momencie wykupienia konkraktu obie druzyny składają ofertę, której nie zna współwłaściciel. Oferta wyższa powoduje, że zawodnik za taką kwote staje się w 100% piłkarzem danego klubu. Więc - jeśli ktoś daje za piłkarza 0 funtów, to wystarczy dać 1 pensa, żeby tego piłkarza mieć. W przypadku równych ofert, piłkarz zostaje w tym klubie, w którym grał w ostatnim sezonie."

Jest to nic innego jak gra, która polega na tym, żeby spróbować odgadnąć ile pieniędzy da za piłkarza współwłaściciel.
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution