Jakim klubem powinienem rozpocząć rozgrywkę?

Erreboss Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.10.2014 17:27    #7511
A jakieś jeszcze inne propozycje? ;)

Cajmer Partyzant

0
25.10.2014 18:10    #7512
Erreboss no do tych wymagan pasuje na pewno Ajax (nie wiem jak z dlugami u nich) :)

Jonas Partyzant

0
26.10.2014 07:13    #7513
Witam poszukuje klubu w którym jest dużo talentów do lat 19 (wychowanków) którzy mogą w krótkim czasie stać sie gwiazdami swoich zespołów czy lig. Najlepiej aby zespół był poukładany finansowo i kadrowo. Klub nie musi walczyć o mistrza jednak aby puchary były w zasięgu. Oczywiście FM 14 na uaktualnieniach od bartka.

jaruone Młody aktywista

0
28.10.2014 07:30    #7514
Hej, może ktoś będzie w stanie podpowiedzieć i mi jakieś ciekawe rozwiązanie. Chciałbym rozegrać dłuższą karierę a do tego potrzebny jest klub więcej niż nijaki, ale tuzy football odpadają. Chcę budować w zasadzie od zera skład ale na bazie jakiejś marki. Chodzi o to, żeby po kilku sezonach transfer takiego Piszczka czy Koke wchodził w grę, a nie był w strefie marzeń. Do rzeczy :
1) klub z 2 ligi, jeśli z 1 to średnio dolne rejony tabeli
2) skład do budowy tzn. mało piłkarzy i pieniądze z klubu na dokoptowanie brakujących graczy ewentualnie same pieniądze darmo zjazdów sam wywalę ;)
3) w miarę dobra rozpoznawalność (w granicach wytycznych przez powyższe) tak żeby nie musieć kupować zawodników z 3 francuskiej lub rezerw Diana Tbilisi bo nikt inny nie chce przyjść
4) FM 2014, najnowsze łatki z sortitoutsi, preferencje co do ligii - raczej nie włoska, na pewno też nie jakieś cuda typu Sparta Praga czy Austria Wiedeń - po awansie chcę w miarę często mierzyć się z dobranym przeciwnikiem, a nie lać ogórków i 5 razy na kwartał zagrać z kimś lepszym w Le.

Robsson93 Partyzant

0
28.10.2014 14:43    #7515
[quote="jaruone"]Hej, może ktoś będzie w stanie podpowiedzieć i mi jakieś ciekawe rozwiązanie. Chciałbym rozegrać dłuższą karierę a do tego potrzebny jest klub więcej niż nijaki, ale tuzy football odpadają. Chcę budować w zasadzie od zera skład ale na bazie jakiejś marki. Chodzi o to, żeby po kilku sezonach transfer takiego Piszczka czy Koke wchodził w grę, a nie był w strefie marzeń. Do rzeczy :
1) klub z 2 ligi, jeśli z 1 to średnio dolne rejony tabeli
2) skład do budowy tzn. mało piłkarzy i pieniądze z klubu na dokoptowanie brakujących graczy ewentualnie same pieniądze darmo zjazdów sam wywalę ;)
3) w miarę dobra rozpoznawalność (w granicach wytycznych przez powyższe) tak żeby nie musieć kupować zawodników z 3 francuskiej lub rezerw Diana Tbilisi bo nikt inny nie chce przyjść
4) FM 2014, najnowsze łatki z sortitoutsi, preferencje co do ligii - raczej nie włoska, na pewno też nie jakieś cuda typu Sparta Praga czy Austria Wiedeń - po awansie chcę w miarę często mierzyć się z dobranym przeciwnikiem, a nie lać ogórków i 5 razy na kwartał zagrać z kimś lepszym w Le.[/quote]

Nantes, Le havre, Granada, Vitesse, PEC Zwolle, Nice (nie wiem czy dobrze napisałem, ale chodzi mi o klub z Francji).

jaruone Młody aktywista

0
28.10.2014 17:19    #7516
Wybrałem Bolognę - oleję system współwłasności (zawsze mnie wkurzał) i spróbuję przywrócić Serie A (po awansie) trochę dawnego blasku.
Jakby ktoś miał podobny "problem" jak ja to podam swoje typy które rozważałem oprócz Bolonii:

z klubów "biedniejszych (status w porządku lub dobry): Auxerre, Sochaux (FRANCJA), RB Lipsk (NIEMCY) , Reading (ANGLIA)
Z klubów "bogatszych" - Cardiff, Norwich i Wolverhampton (ANGLIA)

Pewnie gdyby nie przesyt ligą angielską szarpałbym Wilkami lub Norwich ;)

jesionek06 Partyzant

0
28.10.2014 23:00    #7517
Witam! Czy ktoś z posiadających bete 15 mógłby napisać czy można grać Jong Ajax z Jupiler League (2 holenderska)? Z góry dzięki :) Ewentualnie, czy i jak można kupić dostęp do bety, a następnie już do pełnej wersji?

Malciek Partyzant

0
30.10.2014 09:55    #7518
Witam!

Szukam klubu zadłużonego, odpada liga angielska. Może ktoś z was zna takie kluby, żeby finanse były stopień gorszy od w porządku (nie wiem jaki jest podspodem). Klub najlepiej 1 lub 2ga liga. Może być taki z sukcesami. Od biedy jak będzie mały wybór może być ta angielska liga. Dużym plusem będzie posidanie wychowanków :)

A drugie pytanie tyczy się klubu Aalen. Czy ktoś nimi grał? Albo jakie macie wrażenia z 2giej bundesligi. Proszę i konstryktywne wypowiedzi :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.10.2014 o godz. 09:56

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. " - Henryk Reyman

Cajmer Partyzant

0
30.10.2014 21:32    #7519
W FM14 gralem Blackburn i po kilku sezonach mnie wywalili, trafilem do Unionu Berlin (2. Bundesliga). Bylem tam jakies 2-3 sezony. Osobiscie bardzo fajnie mi sie gralo, ligi dosc wyrownana i zaskakujaca. W jednym sezonie potrafilem sie bic o awans, zeby w nastepnym bronic sie przed spadkiem, gdzie celem od zarzadu byl srodek tabeli. Bardzo polecam gre w 2. Bundeslidze (moze troche daltego, ze lubie lige niemiecka :P), sam teraz sie zastanawiam czy nie zaczac kariery w FM15 w 2. Bundeslidze :)

Zymon Partyzant

0
01.11.2014 20:04    #7520
Chciałbym odbudować jakiś klub lub wznies na wyżyny jakiś klub ktory nic wielkiego nie osiagnął. Gra FM2010 . Moje cele to : As Saint-Ettienne, Monaco, Sampdoria, Le Hevre , Sevilla ? lub jakiś inny. Chodzi mi o klub z najwyższej ligi.
Kluby bez sukcesów : Villarreal, Hoffenfeim i nie wiem kto jeszcze.
był - będzie - jest zawsze IKS!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution