Jakim klubem powinienem rozpocząć rozgrywkę?

Dreamer Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.11.2014 19:39    #7521
Ja z kolei szukam klubu a konkretnie drugoligowca z dużym stadionem z ligi hiszpańskiej/angielskiej. Nigdy nie grałem w drugiej lidze no ale 'dorosłem' do tego i chcę spróbować. Duży stadion to duża kasa dlatego też innej możliwości nie rozważam bo dziubanie się później z rozbudową o 3000 miejsc to jest katorga i na to jeszcze nie jestem gotów. Już w Villarreal odpadłem bo raz mi odmówili rozbudowy a na drugi rok zwiększyli liczbę miejsc do 31 000(początek to 23 000) więc to są żałosne liczby w porównaniu do Realu czy Barcelony.

Ja bym polecił od siebie Villarreal chociaż sam ich odpuszczam na razie, ale pewnie jeszcze wrócę bo udało mi się wielkim fuksem wygrać z nimi LM i wygrać ligę dwa razy. Mają naprawdę niezły skład i przy odpowiednim ustawieniu oraz ściągnięciu kilku talentów to w kilka sezonów można zacząć walczyć o 3-4 miejsce bo z Realem i Barceloną ciężko jakkolwiek walczyć jeżeli grasz w 100% uczciwie. Sevilla jest trochę mocniejsza i ma większe możliwości. Villarreal bardzo ogranicza mały stadion, więc z finansami jest dosyć ciężko jak się kogoś nie sprzeda a nie o to przecież chodzi żeby się męczyć. W sumie jedyny powód dla którego ich wziąłem to brak długu. Wyczytałem na transfery info że nie mają żadnych długów i tak się zaczęła moja przygoda. Nie trawię grać z długami.

Adler89 Partyzant

0
05.11.2014 20:54    #7522
A ja mam dylemat jakim klubem z polskiej ligi zagrac.. Myslalem nad kolejorzem ale w sumie sam nie wiem bo calkowicie nie znam polskiej ekstraklasy :P

Wieczór Partyzant

0
08.11.2014 17:40    #7523
[quote="Adler89"]A ja mam dylemat jakim klubem z polskiej ligi zagrac.. Myslalem nad kolejorzem ale w sumie sam nie wiem bo calkowicie nie znam polskiej ekstraklasy :P[/quote]

Jeśli chodzi o FM 14 to mi grało się fajnie Lechią Gdańsk. Przyzwoity skład i duży stadion.

Chrzano Partyzant

0
09.11.2014 18:02    #7524
Siemano!
Szukam pewnego klubu w FM2015.
Zależy mi na:
- zawsze utalentowanej młodzieży
- przeciętny klub, nie urywający dupy
- dość duży budżet transferowy, aby zrealizować nową taktykę

johny1910 Partyzant

0
09.11.2014 19:35    #7525
[quote="Chrzano"]Siemano!
Zależy mi na:
- dość duży budżet transferowy, aby zrealizować nową taktykę[/quote]

Ogólnie to nie wiem czemu ale przychodzi mi na myśl Norwich-mają tam kilku młodych grajków całkiem solidnych. Sam zastanawiam się nad grą nimi

flexior Partyzant

0
09.11.2014 22:14    #7526
Witam
Prosiłbym o podanie propozycji klubów, które spełniałyby poniższe kryteria:

- 1 liga krajowa
- zdolna młodzież (dobrze rokująca przyszłość klubu)
- bardzo dobra szkółka piłkarska
- grający w miarę regularnie w pucharach europejskich (LM lub LE) (w LM rzadko wychodzi z grupy).
- niezadłużony (ewentualnie mały dług pod warunkiem większego budżetu transferowego)

- FM 2014
- Uaktualnienie: FM 2014 Revolution Final Update CA/PA FIX

Robsson93 Partyzant

0
09.11.2014 22:55    #7527
[quote="Chrzano"]Siemano!
Zależy mi na:
- dość duży budżet transferowy, aby zrealizować nową taktykę[/quote]

Mogę Ci polecić Montpellier, ale nie wszystkie standardy spełnia, bo ostatni punkt nie zbyt tu pasuje. Drugą opcją jest Southampton, najlepsza szkółka w Anglii (albo przynajmniej jedna z najlepszych), na transfery też pare groszy jest, a do tego duża rywalizacja w lidze. Mr. Green

flexior Partyzant

0
11.11.2014 12:49    #7528
@f5
[quote="flexior"]Witam
Prosiłbym o podanie propozycji klubów, które spełniałyby poniższe kryteria:

- 1 liga krajowa
- zdolna młodzież (dobrze rokująca przyszłość klubu)
- bardzo dobra szkółka piłkarska
- grający w miarę regularnie w pucharach europejskich (LM lub LE) (w LM rzadko wychodzi z grupy).
- niezadłużony (ewentualnie mały dług pod warunkiem większego budżetu transferowego)

- FM 2014
- Uaktualnienie: FM 2014 Revolution Final Update CA/PA FIX
[/quote]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.11.2014 o godz. 12:49

Olson12 Partyzant

0
11.11.2014 20:41    #7529
Witam! Ostatnią częścią, w którą grałem był FM12. Chciałbym teraz przerzucić się na FM14, którego troszkę nie ogarniam. Po świętach zamierzam kupić najnowszą część, ponieważ dopiero wtedy będzie nadawała się do gry. Wróćmy do FM14. Którą drużynę powinienem wybrać, abym mógł opanować grę w stopniu b.dobrym? Zawsze wolę grać drużynami niszowymi, więc nie podawajcie mi Realu czy Chelsea. Pozdrawiam

johny1910 Partyzant

0
11.11.2014 22:00    #7530
[quote="Olson12"]Witam! Ostatnią częścią, w którą grałem był FM12. Chciałbym teraz przerzucić się na FM14, którego troszkę nie ogarniam. Po świętach zamierzam kupić najnowszą część, ponieważ dopiero wtedy będzie nadawała się do gry. Wróćmy do FM14. Którą drużynę powinienem wybrać, abym mógł opanować grę w stopniu b.dobrym? Zawsze wolę grać drużynami niszowymi, więc nie podawajcie mi Realu czy Chelsea. Pozdrawiam[/quote]

Zależy jaki kraj i jaka liga Cie interesuje?

Anglia:
-najwyższa liga BPL: Aston Villa- ciekawa drużyna, która miałem jedną z najdłuższych przygód w FM 14. Jakimś cudem Ahley Westwood stał się królem środka pola i po kilku sezonach nominowany nawet do zawodnika roku na świecie ( nie jestem pewny ale może i nawet wygrał )
-Championship: Zdecydowanie Leeds United - jedna z moich ulubionych ekip we wszystkich edycjach football managera. Dlaczego? nie wiem, chyba sentyment z dzieciństwa.
Niemcy:
-1 liga HSV - odbudować drużynę, która kiedyś grała w europie, Hoffenheim- nigdy nie grałem ale słyszałem pozytywne opinie od odczuciach grających tą drużyną :D
Włochy:
- polecam Torino - mało kasy, zawodnicy średni a można coś nimi ugrać przy sporym szczęściu i umiejętnościach w managerze
HIszpania:
- Zdecydowanie Real Sociedad - naprawde fajna drużyna, która może namieszać w pierwszej trójce. Sam po 2, 3 sezonach miałem mistrzostwo i wielką satysfakcję.

Reasumując drużyn jest mnóstwo, od Ciebie zależy jakie wyzwania lubisz i jak długo chcesz grać. Na koniec jeszcze jedno drużyna niszowa to raczej taka, której nie ma w mediach i jest ona zupełnie inna od klubów znanych. Dlatego nie wiem czy moje podpowiedzi są trafne. :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution