szerokosc, szybkosc

gav Proletariat

0
25.01.2006, 10:00    Pytanie
Proszę o jakiekolwiek ale sensowne rady dotyczące szerokości i szybkości gry. Czy to prawda aby zmieniac szerokosc gry na 5 na wyjazdach i tempo na szybkie? Czy tempo powolne należy stosowac tylko jesli posiadam dobrze wyszkolonych zawodnikiów? Co z mentalnością drużynową? jeśli mam ustawioną indywidualnie dla każdego czy ma ona jakieś znaczenie? Pozdrawiam i dziękuje, ps ten dział jest świetny, tak 3mać!!!

pemo Proletariat

0
25.01.2006 16:50    #1
Co do szybkości proponuje grać szybko z lepszymi drużynami od swojej a wolno ze słabszymi - takie są moje wnioski z gry Wisłą. Podobnie z szerokością. Z lepszymi lepiej wąsko, a z gorszymi szeroko; choć to też zależy od taktyki przeciwnika.

Post pomocny

pemo Proletariat

0
26.01.2006 15:29    #2
gav - chyba jednak warto zmieniać, ale na mecze z naprawdę ważnymi drużynami np. w lidze można grać bez większych zmian, ale za to na mecz LM już lepiej zastanowić się czy nie zmienić taktyki przed meczem z Barca czy Chelsea.

Post pomocny

Gepardhinho Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.01.2006 16:08    #3
Ja gram 2-3 taktykami - w zaleznosci od trudnosci przeciwnika.
Generalnie staram sie grac jedna taktyka bo jak im zmieniam za czesto to spada zgranie zespolu a chłopaki maja metlik w głowie.
Tempo - u mnie zalezy niemal wylacznie od poziomu moich graczy, najczesciej jest na poziomie srednim zeby mi nie padli przed koncem meczu.
Jesli masz samych Herculesow w druzynie warto dac szybkie i "zajezdzic" rywala.
Przyznam ze sam gram lekko zmodyfikowanymi taktykami standardowymi: 4-4-2 Counter lub przerobiona 3-5-2 Counter (ta ostatnia na b.trudne wyjazdy przerobiona na 3-4-1-2 gdzie 3-obrona, 4 to def pomoc a 1 to pomocnik (ze strzala max do przodu) i naprawde dobrze sie sprawdzaja (malo przegranych meczy, bardzo bardzo mało). Jesli jest niekorzystny remis to ok 70 minuty nalezy ich troche uaktywnic - przesunac pomoc lub dac strzalki do przodu (jesli ich wczesniej nie bylo) - czesto uzyskuja decydujaca bramke.
Generalnie u mnie zasada jest jak u Urlepa - przede wszystkim obrona (nawet napadziory maja ustawiony trening obrony na sredni (na granicy sredni/lekki). Dzieki temu strzelam srednio 2-2,2 bramki na mecz a trace... 0,5-0,6 bramy.mecz

Post pomocny

gav Proletariat

0
26.01.2006 17:08    #4
ok, rozumie co sądzicie o systemie dwójek. o mentalności, dc men 6 fb 8 dmc 10 mr/l 12 itd?

Post pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.