Problem - taktyka zespołu....

Fenix Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.08.2008, 18:29    Pytanie
Witam.
Mam duży problem - gram Las Palmas i mam świetny zespół, przynajmniej pod względem ofensywnym. Nie rozumiem tego, że moja drużyna grając defensywną taktyką w meczach wyjazdowych z trudniejszymi rywalami gra bardzo ładną piłkę i wygrywa mecze, natomiast u siebie bądź z rywalami średniego formatu najzwyczajniej sobie nie radzą. Potrafili dwa razy pokonać na wyjeździe Real (i to w ładnym stylu), a u siebie remisują z przedostatnim Levante. W ataku i pomocy mam kilku znakomitych zawodników, gorzej z obroną, a konkretnie ze środkiem - róźnie spisują się Pablo (Atletico) i Yegor Filipenko. Czy moglibyście na to coś poradzić?? Znacie może jakąś niezawodną taktykę dla tego typu drużyn, która jest bardzo SKUTECZNA?? Bo z takim Levante albo Sociedadem to po prostu trzeba wysoko wygrywać....

dam1934 Partyzant

0
01.08.2008 18:34    #1
Ustaw swoich srodkowych bardziej defensywnie.Co do taktyki to jest ich masa do wyboru do koloru:) bo moze defensywna taktyka u siebie z rywalami stredniego formatu nie jest najlepszym rozwiazaniem?Ja osobiscie nie lubie grac defensynie jak grac to widowiskowo

wisłakraków Partyzant

0
01.08.2008 18:35    #2
poprobuj i samemu stwurz taką taktyke przypasuj dobrze pod każdego gracza indywidualne polecenia.a poza tym jak masz tak dobry zespol pod wzgledem ofensywnym to graj szybka i ofensywna pilke. Mam nadzieje że pomogłem ;-)

Fenix Partyzant

0
01.08.2008 18:36    #3
Tzn. wiesz bo to jest dziwne - taktyka jest niby defensywna na te mecze z dobrymi rywalami, ale oni grają ofensywnie - tzn. częściej są przy piłce. Wprawdzie rywale też okazje potem zyskują, ale wówczas moi potrafią przeprowadzić piękny kontratak. Ataki pozycyjne też im wychodzą.

No tak mi się wydaje bo ogólnie defensywna taktyka na średniaków lub słabiaków to nie jest dobry pomysł.... no więc potrzebuję jakiegoś SKUTECZNEGO ARMAGIEDONU

dam1934 Partyzant

0
01.08.2008 18:44    #4
Masz moze ta Ci sie spodoba:) osobiscie z takich taktyk nie korzystam ale jak chciales pomocy to masz;D http://www.fmsit(...)le_id=95 no to dobrze Ci sie wydaje:D

Vergil Młody aktywista

0
01.08.2008 19:02    #5
[quote=dam1934]Ustaw swoich srodkowych bardziej defensywnie.Co do taktyki to jest ich masa do wyboru do koloru:) bo moze defensywna taktyka u siebie z rywalami stredniego formatu nie jest najlepszym rozwiazaniem?Ja osobiscie nie lubie grac defensynie jak grac to widowiskowo[/quote]

Defensywnie też można widowiskowo grać( odziwo) w Fmie 08.W sezonie zdobyłem taką taktyką 112 bramek (46 spotkań)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.08.2008 o godz. 19:04

El Fenomeno

dam1934 Partyzant

0
01.08.2008 19:08    #6
Jesli dobrze ustawiles zespol to tak, odpowiednio dobrani pillkarze moga tak grac pod warunkiem ze wiedza co maja robic.To miales niezla srednia bramek na mecz 2.4 ale to nic nadzwyczajnego:DGorzej jesli traciles te 3 bramki:P

Fenix Partyzant

0
01.08.2008 19:18    #7
Centralnie do dupy ta taktyka, przegrałem na niej mecz 1:2 w fatalnym stylu. Ale dzięki, może to przypadek.

Virgill - stosujesz tą taktykę defensywną we wszystkich meczach, czy zmieniasz np. na słabych rywali?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.08.2008 o godz. 19:30

Vergil Młody aktywista

0
01.08.2008 19:28    #8
we wszystkich. Czasami jak moim piłkarzom nie idzie w meczu to w trakcie niego podwyższam na ofensywę .
El Fenomeno

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.