Podejrzane zainteresowania klubów :-)

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.08.2008, 10:32    Pytanie
Chciałbym poruszyć pewną kwestie związaną z zainteresowaniem przez kluby niektórymi piłkarzami. Już wyjaśnia o co mi chodzi.
Mianowicie WIELOKROTNIE zdarzyło mi się coś “dziwnego” z zainteresowaniem grajkami przez komputerowych managerów. Otóż bez względu na to czy grałem klubem z “czołówki” czy jakimś drugo tudzież trzecio ligowym średniako-przeciętniakiem :p to w momencie gdy wyrażałem zainteresowanie (czytaj zaproszenie na testy, próba wypożyczenie czy też definitywny transfer) jakimś piłkarzem (nazwijmy go XY) to wtedy “rzucało” się na niego kilka lub czasem kilkanaście innych klubów i składało podobne oferty. A gdy (podczas tej samej gry) WOGÓLE się tym piłkarzem nie interesowałem (tzn nie umieszczałem na liście życzeń, nie próbowałem kupić itd) to wtedy (o dziwo) taki grajek potrafił sezon albo nawet kilka sezonów spędzić w swym klubie i ŻADEN klub nawet nie wpadł na to żeby złożyć jakąkolwiek ofertę za piłkarza XY.
PS. Pisząc o piłkarzu XY wcale nie miałem na myśli jakiegoś młodego “wielkiego talentu” który już na początku gry jest na “liście życzeń” większości klubów. Czasem starałem się o jakiegoś średniego grajka z Afryki lub Azji albo niższych lig europejskich.
PS.2 Powyżej opisany przypadek przytrafiał mi się podczas prowadzenia następujących drużyn:
- Chester City
- Leeds
- Blyth Spartans
- FC St Pauli
- TSV 1860 Monachium
- FC Groningen
- Atletico Madryt
- Valencia
- Boca Juniors
- San Lorenzo de Almagro
- PSG
- FC Porto
Wydaje mi się, że twórcy gry celowo “ustawili” w ten sposób zachowanie komputerowych managerów by zwiększyć ruch transferowy w grze i jeszcze bardziej “utrudnić” nam grę.

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
0
10.08.2008 10:35    #1
Tak to niestety jest, nic na to nie poradzisz, komputer też ma grajków na swoich listach życzeń, mimo że czasami tego nie widać

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
0
10.08.2008 10:38    #2
Mi zdaje się że dzieje się tak dlatego, że gdy ty ( czyli manager ) wyraża zainteresowanie ( publicznie ) jakims zawodnikiem, to inne kluy takze zwracają na niego uwagę. W realnym świecie jest tak samo: Ktos odkryje świetny talent, wszyscy się na niego rzucają. Nie widzię w tym nic dziwnego. Raczej programisci umiescili to, poniewaz chcieli jak najrealniej utrwalic rozgrywkę, a nie jak Ty mówiłes, by utrudnic nam grę w FM-a.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
10.08.2008 11:13    #3
Tak już to twórcy wymyślili (a może kolejny bug?) i dotychczas nikt sobie z tym nie poradził. Może inaczej będzie w FM-ie 2009.

Nie widząc tutaj żadnego pytania czy problemu, zamykam temat.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.