Jeżeli nie przeczytałeś tego tekstu co podesłał kiomek to radze przeczytać
Sam przed chwilą to zrobiłem i znalazłem odpowiedz na twoje pytanie w 100% tak mi się przynajmniej wydaje.
[quote=Brudas ]# Przy szybkich i dobrze dryblujących zawodnikach w drużynie rywala należy pamiętać o odznaczeniu ścisłego krycia, dzięki czemu nasz piłkarz nie będzie się dawał łatwo ogrywać.
# Aby wyłączyć z gry skrzydłowych należy naszym bocznym obrońcom odznaczyć rajdy z piłką i rajdy na: rzadko, zaś skrzydłowym zaznaczyć pressing na: zawsze oraz wymusić zagrania nogą na: słabszą.
# Jeśli przeciwnik gra OPŚ najlepiej zlecić mu indywidualne krycie przez jednego ze swoich zawodników (najlepiej DPŚ).
# OPŚ najlepiej zaznaczyć pressing i ścisłe krycie na: zawsze oraz odbiór piłki na: ostry.
# Naprzeciw szybkiego napastnika stawiamy szybkiego obrońcę, natomiast naprzeciw dobrze grającego głową stawiamy wysokiego i dobrze grającego w powietrzu.
# Jeśli przeciwnik gra szybkim napastnikiem cofamy linię obrony co pozwoli nam zlikwidować do minimum piłki za plecy obrońców.
# Jeśli przeciwnik gra wysokim napastnikiem należy wysunąć linię obrony, aby uniknąć sytuacji w których zawodnik ten dostanie szansę uderzenia piłki głową bądź zgrania do partnera.
# Jeśli jakiś zawodnik przeciwnika ma słabą kondycje lub jest lekko kontuzjowany możemy mu pomóc w szybszym zejściu z boiska. Wystarczy ustawić na nim odbiór: agresywny.
# Jeśli zawodnik przeciwnika ma na koncie żółtą kartkę i sporą ilość fauli możemy spróbować go szybciej oddelegować do szatni. Przydzielamy mu ścisłe krycie, pressing na: zawsze oraz agresywny odbiór. Zawodnik z niską koncentracją może popełnić błąd, stracić piłkę po czym uciec się do faulu.
# Po 20 minutach gry warto zajrzeć do statystyk przeciwnika i zobaczyć który z jego zawodników znajdował się przy piłce najczęściej (statystyki podań), oznacza to, że przez niego przegrywana jest większość akcji. Dobrze jest mu przylepić plastra oraz zaznaczyć ścisłe krycie i pressing na: zawsze, ostry odbiór i wymusić zagrania słabszą nogą.[/quote]
To oczywiście z tamtego artykułu
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.08.2008 o godz. 22:24
Najnowsze posty