Zbędne dodatki graficzne.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.10.2008, 14:28    Pytanie
Czy dodatki graficzne których się nie używa a które mam w folderach z grafiką obciążają w jakimś stopniu wczytywanie gry i sama rozgrywkę.?
Chodzi mi o to że mam np. logopacki, kitspacki lig Albańskiej, Andorskiej, Koreańskiej itp.itd. a po takich ligach raczej nie "chodzę", lub robię to bardzo rzadko.
Czy nie lepiej te dodatki usunąć dla płynniejszej gry.?
Czy też nie ma to znaczenia gdyż nie wchodzę np. w tamte zespoły i te dodatki nie muszą się włączać....
Czy duża ilość dodatków graficznych które jakoś specjalnie nie są potrzebne i których się jak by nie używa mogą sobie siedzieć w folderach z grafiką, czy lepiej je usunąć bo w jakimś stopniu obciążają grę...?
Czy przyspieszy mi grę (poprawi płynność) usunięcie zbędnych logopacków, kitspacków nie używanych przeze mnie lig.?

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 02.10.2008, 14:29

Elano Partyzant

0
02.10.2008 14:44    #1
Myślę ,że w porównaniu ilości pamięci ,jaką zżera jedna dodatkowa liga i jeden logopack ,to nie robi to żadnej różnicy .Troszeczkę będzie szybciej ,ale to zależy jakiego masz kompa.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.10.2008 14:49    #2
ja mam 4GB grafiki (serio :] )i nie zauważyłem jeszcze żeby przez to mi za bardzo muliło. Jednak gra mi się trochę długo włącza (z 2 min.) ale sama rozgrywka jest płynna. Myśle że nie musisz nic usuwać :), a ewentualne "postoje" są efektem bazy danych, lub ilości lig.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 02.10.2008 o godz. 15:10

bartazel91 Partyzant

0
02.10.2008 14:51    #3
Nie wydaje mi się, żeby gra mocno zamulała przez coś takiego. Już mocniej zetnie ją dodatkowa liga.

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.10.2008 15:06    #4
Oczywiśćie że obciążają. Jeśli masz dużo graficznych dodatków, to gra włącza Ci się dłużej ( czaami potrafi ię baaardzo długo włączać ) a w samej grze troszke dłużej trwa wczytywanie np. kart zawodników i klubów.

0
02.10.2008 15:11    #5
No właśnie też tak myślę. Po prostu się zastanawiałem czy jeśli mi siedzą te dodatki z którymi tak naprawdę kontaktu nie mam to czy wpływa to jakoś na grę, ale raczej nie a jeśli już to w niewielkim stopniu.
[quote=glosik1]ja mam 4GB grafiki (serio :] )i nie zauważyłem jeszcze żeby przez to mi za bardzo muliło. Jednak gra mi się trochę długo włącza (z 2 min.) [/quote]
glosik1 możliwe że w ustawieniach masz nie włączone (wyłączone) buforowanie skórki i za każdym włączeniem gry to wszystko Ci się ładuję jeszcze raz, także sprawdź bo tyle FM się włączać nie powinien.

pozdro.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.10.2008 17:09    #6
[quote=glosik1]ja mam 4GB grafiki (serio :] )i nie zauważyłem jeszcze żeby przez to mi za bardzo muliło. Jednak gra mi się trochę długo włącza (z 2 min.) ale sama rozgrywka jest płynna. Myśle że nie musisz nic usuwać :), a ewentualne "postoje" są efektem bazy danych, lub ilości lig. [/quote]
Tak wcale Ci nie muli zapomniałeś dodać, że musisz gg. wyłączać jak w FM-a grasz :]
Ale mulić ani turu Ci nie muli.:P
Mi się wydaję że grafika aż tak nie obciąża kompa bardziej ligi i jakieś programy włączone podczas gry typu gg. czy jakieś do ściągani czegoś z sieci.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.10.2008 18:20    #7
[quote=JackoBB]
Mi się wydaję że grafika aż tak nie obciąża kompa bardziej ligi i jakieś programy włączone podczas gry typu gg. czy jakieś do ściągani czegoś z sieci.[/quote]
nie ucz ojca robic dzieci :P
a po za tym słabo jest to spowodowane raczej tym co bioly pisał czyli buforowaniem
sama gra jak wspomniałem jest płynna

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.10.2008 o godz. 18:20

0
02.10.2008 21:55    #8
Włącz (zaznacz) opcję "Używaj buforowania skórki" to będzie Ci się dużo szybciej sama gra włączała. Bo jak nie masz tego zaznaczonego to za każdym razem przy włączaniu gry wszystkie dodatki graficzne się jakby odświeżają i ładują jeszcze raz za każdym razem jak włączasz. Dlatego zaznacz tą opcję by tak się nie działo.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.