Koniec kontraktu w lidze ukraińskiej.

mc71 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.11.2008, 22:05    Pytanie
W 2010r konczył sie kontrakt piłkarzowi grającemu w szachtarze. Jednak przez ostatnie pół roku nie można zaproponowac kontraktu pilkarzowi, ktory gra w wyższej lidze. Poczekałem wiec do konca, kontrakt się skończył, ale piłkarz jest dalej w klubie, tyle że nie dostaje pensji. Nie mogę mu też zaproponować kontraktu, jedyne co mogę to go wykupić. Czy gracz odejdzie kiedyś na wolny transfer z klubu (jest nie zadowolony), czy cały czas będzie na kontrakcie miesięcznym??

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.11.2008, 22:06

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
06.11.2008 22:06    #1
Kiedyś odejdzie z pewnością. Sam miałem taką sytuację - pewien piłkarz Szachtara wpadł mi w oko, dodałem go na listę, następnie skończył mu się kontrakt, kilka miesięcy później opuścił klub i był na wolnym transferze.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.11.2008 o godz. 22:07

Użytkownik uznał post za pomocny

Arko Młody aktywista

0
06.11.2008 22:12    #2
Nie jestem pewny czy zadziała, ale spróbuj złożyć ofertę wartą 0

mc71 Partyzant

0
06.11.2008 22:13    #3
Czyli moze siedzieć nawet 3 lata i nikt go nie usunie (Szachtar chce podpisać nowy kontrakt, więc wątpie by go zwolnili). Interakcja z piłkarzem poprzez komentarze moze pomóc??

edit: Arko - próbowałem odrzucali (wartość piłkarza ustalili na 12,5 mln (wartośc 6mln)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.11.2008 o godz. 22:14

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
06.11.2008 22:15    #4
Jeśli prowadzisz klub lepszy od Szachtara i będziesz ciągle chwalił tego zawodnika, to jest bardzo małe prawdopodobieństwo, że podpisze nową umowę.

3 lata? Bez przesady. Taki "proces" trwa zazwyczaj kilka miesięcy.

mc71 Partyzant

0
06.11.2008 22:20    #5
[quote=Kerry]Jeśli prowadzisz klub lepszy od Szachtara i będziesz ciągle chwalił tego zawodnika, to jest bardzo małe prawdopodobieństwo, że podpisze nową umowę.

3 lata? Bez przesady. Taki "proces" trwa zazwyczaj kilka miesięcy. [/quote]

Prowadzę Hoffenheim, zająłem 2 miejsce w ostatnim sezonie, sam zawodnik jest zainteresowany przejsciem do mnie.

Za 22tys euro tygodniowo to jabym nawet 10 lat mógł siedzieć:) Kilka miesięcy to trochę dużo, myślałem, że moze jest jakiś limit, co do długości bycia w klubie bez kontraktu:)

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
06.11.2008 22:38    #6
O ile się nie mylę, to w ligach Rosji i Ukrainy nie obowiązuje prawo Bosmana. Nie ma tam żadnej możliwości oferowania kontraktu piłkarzowi, który ma ważną umowę ze swoim aktualnym pracodawcą.

mc71 Partyzant

0
06.11.2008 23:04    #7
Tyle że kontrakt Fernandinho dobiegł 1.7.2010 a jest już sięrpień 2010. Zawodnik nie ma już kontraktu, ale nadal jest w klubie.

donaldinho Partyzant

0
07.11.2008 10:32    #8
Prawo Bosmana to nie tylko niemożność oferowania kontraktu zawodnikowi z ważną umową w innym klubie, ale także niemożność jego odejścia z klubu za darmo po wygaśnięciu kontraktu. Jedyną opcją jest wytargowanie jak najmniejeszej ceny. Na pewno będzie mniej wart niż z ważnym kontraktem.właśnie takie zasady panują na Ukrainie. W Rosji natomiast jest tak, że można zawodnikowi oferować kontrakt na zasadach prawa Bosmana, ale i tak trzeba zapłacić 'odszkodowanie' zespołowi, z którego bierzemu interesującego nas zawodnika

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
07.11.2008 12:54    #9
Ja miałem taką sytuację z The Walcottem polowałem na niego dwa lata.Chwaliłem etc. aż w końcu chciał przejść do mojego West Brom.W końcu przyszedł czas końca kontakty (The wciąż odrzucał ofertę The Gunners, ponadto był niezadowolony) zaproponowałem mu kontrakt i przyjął, ale musiałem zapłacić rekompensatę, bodajże dlaczego że nie miał 24 lat 4,4 mln. €.

A z kolei z Obi Mikelem miałem podobnie tylko że on wciąż odrzucał zarówno moje oferty kontaktu jak i Chelsea w końcu go wyrzucili na wolny i dopiero wtedy chciał przejść do mnie.

Ode mnie jedna rada poczekaj spokojnie na rozwój wydarzeń skoro odrzuca wciąż oferty Shachtara.Ty tylko go chwal jak już będzie na wolnym po prostu zaproponuj mu nieco wyższy kontakt niż oczekuję i powinien być twój, mimo wielu ofert z innych klubów.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.