''T jak taktyka'' - czyli problem dnia codziennego!

Ryba Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.12.2008, 23:55    Pytanie
Panie i Panowie... czy jest na sali lekarz?! Przyznam szczerze, że już niemoge, nie potrafie stworzyć taktyki do tej gry. Po prostu to nie moja dziedzina! FM uwielbiam ale zawsze miałem problem z taktyką! Chce, żeby zawodnicy grali tak czy siak ale nieumiem ich należycie ustawić! Niewiem co do czego połączyć, jakie suwaki w którą strone! Jeśli jest ktoś, kto potrafiłby nie tylko mnie wybrechtać ale i jakoś pomóc niech da znać...

Prosze.

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.12.2008 17:20    #10
[quote=dull]Yodarj

Nie wierzę, że zwodnik który ma dryblig, technikę, przyśpieszenie itd. na 10 pkt. ma ustawione rajdy z piłką na ,,często".
Zresztą każdy ma własną wizję gry w piłkę... [/quote]

Zależy, gdzie grasz.

W FMie 2007 najlepszym asystentem w moim zespole był Gary Funnell. Drybling 6, dośrodkowania 5. To było Conference North ;)

A poza tym - jak nie masz zawodnika na daną pozycje, to go po prostu kupujesz. Taktykę ustalasz Ty i dobierasz sobie do niej graczy. Nie na odwrót (tak robiłem na początku i kiepsko na tym wychodziłem ;)).

dull Młody aktywista

0
07.12.2008 17:25    #11
Masz rację w kwestii - ,,zależy gdzie się gra", bo gdy gram GKS Katowice a transfery nie ma przez kasy to kogo kupisz, jedynie zostają zawodnicy do wypożyczenia i wolni. Do nich ustalam zadania by z nich wyciągnąć jak najwięcej, a nie odwrotnie.

0
07.12.2008 17:28    #12
[quote=dull]Masz rację w kwestii - ,,zależy gdzie się gra", bo gdy gram GKS Katowice a transfery nie ma przez kasy to kogo kupisz, jedynie zostają zawodnicy do wypożyczenia i wolni. Do nich ustalam zadania by z nich wyciągnąć jak najwięcej, a nie odwrotnie.[/quote]

Jest naprawdę dużo fajnych graczy do wyciągnięcia za darmo w Polsce.

Ot taki choćby Marek Suker. Nie wiem, czy ma statystyki losowe, ale u mnie prezentuje się wyśmienicie. Niestety, do 6 ligi nie chciał przejść. Do 5 również nie chce ;)

Masz jeszcze Bajdziaka czy Wanię. W 3 lidze polskiej są naprawdę fajni i tani piłkarze ;)

dull Młody aktywista

0
07.12.2008 17:36    #13
Wiem, ale fundusz na płace wymaga by wybrać jednego i to jeszcze uniwersalnego typu Cichoń, Siciak. Dobrze Cię rozumiem, bo należy dążyć do tego by mieć jak najlepszą drużynę realizującą w pełnym stopniu naszą taktykę, ale niestety zawsze tak nie jest, czasem trzeba dopasować się do możliwości klubu...
Widzę, że grasz w słabszych ligach dlatego chyba mnie rozumiesz...Yodarj

0
07.12.2008 17:42    #14
[quote=dull]Wiem, ale fundusz na płace wymaga by wybrać jednego i to jeszcze uniwersalnego typu Cichoń, Siciak. Dobrze Cię rozumiem, bo należy dążyć do tego by mieć jak najlepszą drużynę realizującą w pełnym stopniu naszą taktykę, ale niestety zawsze tak nie jest, czasem trzeba dopasować się do możliwości klubu...
Widzę, że grasz w słabszych ligach dlatego chyba mnie rozumiesz...Yodarj[/quote]

Tak rozumiem, ale fundusz płacowy to akurat w angielskiej lidze (jeśli przewidujesz awans) mały problem. W pewnym momencie miałem różnicę -6 tysięcy Euro. Zarząd był wielce niezadowolony z tego, ale sukcesy przyćmiewały problemy finansowe. Po sezonie sprzedałem kilku piłkarzy, zarząd podwyższył budżet i koło się kręci. A piłkarze mam, jak na te warunki, naprawdę dobrych ;)

dull Młody aktywista

0
07.12.2008 17:51    #15
A w lidze polskiej fundusz płacowy jest ważny, bo nie ma gdzie zarobić...nawet mecze pucharowe z Legią czy Wisłą przynoszą dochód ok 30tyś euro a na płace wydaję 37tyś euro. Za zwycięstwo w krajowym pucharze dostaje się grosze itd.itp. Polska liga ma swój klimat i brak kasy...w Anglii za awans do II ryndy FACup dostajesz tyle co w Polsce za zwycięstwo w Pucharze Ligi...Także wszystko zależy do tego gdzie się gra..

0
07.12.2008 17:53    #16
[quote=dull]A w lidze polskiej fundusz płacowy jest ważny, bo nie ma gdzie zarobić...nawet mecze pucharowe z Legią czy Wisłą przynoszą dochód ok 30tyś euro a na płace wydaję 37tyś euro. Za zwycięstwo w krajowym pucharze dostaje się grosze itd.itp. Polska liga ma swój klimat i brak kasy...w Anglii za awans do II ryndy FACup dostajesz tyle co w Polsce za zwycięstwo w Pucharze Ligi...Także wszystko zależy do tego gdzie się gra..[/quote]

Dlatego wolę grać w lidze Włoskiej, Hiszpańskiej czy Angielskiej. Tam naprawdę idzie ze słabego klubu zrobić potęgę. Prawdziwą potęgę ;)

dull Młody aktywista

0
07.12.2008 17:57    #17
Ale ja z Gieksy też zrobię potęgę tylko zajmnie mi to 5 sezonów albo więcej. Natomiast nie ma przyjemniejszego widoku jak zwycięstwo polskiego klubu w eurpopejskich pucharach...taki ze mnie patriota, że jakoś polska liga trzyma mnie najdłużej...

0
07.12.2008 18:02    #18
[quote=dull]Ale ja z Gieksy też zrobię potęgę tylko zajmnie mi to 5 sezonów albo więcej. Natomiast nie ma przyjemniejszego widoku jak zwycięstwo polskiego klubu w eurpopejskich pucharach...taki ze mnie patriota, że jakoś polska liga trzyma mnie najdłużej...[/quote]

Ze mnie patriota żaden, dlatego zagrałem pół sezonu Lechem w FM 2006, pół sezonu tym samym zespołem w FM 2007 i po serii 10 zwycięstw mi się znudziło :P

dull Młody aktywista

0
07.12.2008 18:04    #19
Dobra fajnie się dyskutowało..zamykamy temat... może trzeba komuś pomóc..pozdrawiam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.