od jakiego momentu

orthieri Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.12.2008, 13:12    Pytanie
pytanie do fachowców, od jakiego momentu mozemy mówić, że zawodnik ma dobre atrybuty. Chodzi mi o to, żeby określić czy np: 12 wykańczania akcji jest już dobym czy raczej słabym atrybutem

dr taktyka Młody aktywista

0
10.12.2008 13:16    #1
Może mieć wykańczanie 5, ale jeśli będzie strzelał dużo bramek można o nim mówić "dobry" :D Po samych atrybutach nie powinno się oceniać gracza... wiele razy miałem tak, że grajek ze słabymi skillami dawał radę grać na wysokim poziomie... liczy się to co sobą reprezentuje :)

Pozdro

xFF Partyzant

0
10.12.2008 13:26    #2
tak jak kolega wczesniej powiedzail. Nie ma co patrzec tylko i wylacznie na atrybuty.
Sciaglem Podolskiego ktory ma prawdopodobnie jak dobrze pamietam wyk akcji 17. A Bramek strzela bardzo malo.
a Mam 2 napastnika z wyk.akcji 13 i strzela o wiele wiecej.

orthieri Partyzant

0
10.12.2008 13:39    #3
wszystko się zgadza, sam mam lewnadowskiego,który mawykańczanie 12 a strzelał więcej niż zawodnicy z 17, ale w tym przypadku znam zawodnika, co innego, gdy chcę sobie ściągnąc jakiegoś młodego z np.: 2 ligi argentyńskiej, i w tym przypadku powinienem się sugerować atrybutami (bo nie zawsze asystent dobrze to określa)

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.12.2008 15:28    #4
Wiele zależy też od tego, w jakiej lidze i jakim zespołem grasz. Wiado. mo, żeżni krycie i odbiór 12 na polską ligę wystarczą, a np. w angielskiej te wartości na poziomie 15 to minimum. A patrząc na młodzików radze używać własnej intuicji i dobrych skautów. Poza tym patrz na jego formę, charakter (wysoka determinacja to podstawa). Co do Lewandowskiego - samo wykańczanie akcji nie wystarcza. Jeśli twój gracz dobrze gra głową, wykorzystuj to, a będzie strzelał tyle goli, co napastnik szybki. Najważniejsze jest w tym przypadku odpowiednie dobranie poleceń indywidualnych.

longer91 Młody aktywista

0
10.12.2008 16:01    #5
najbardziej liczy sie forma, ktora niestety poczatkowo jest losowa. pozniej zawodnik czym wiecej gra i ma ambicje oraz motywacje ty bedzie sie prezentowal na wyzszym poziomie

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
10.12.2008 16:07    #6
Ważny jest klub. W Conference wykańczanie na poziomie 11 jest super. A w Premier League jest już dużo inaczej. Dla np. mojego Evertonu 15 to minimum (np. Ilhan). Zatem jak koledzy wyżej powiedzieli wszystko zależy od ligi i drużyny którą grasz. :)

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.12.2008 17:14    #7
Raczej ważna jest liga;] Jeśli scout mówi Ci ze zawodnik ma obecne umiejętnosci dobre, możesz mu zaufać. Zobacz też jak gra w meczach;] A jak nie, to looknij to Genie Scouta, i zobacz jego CA. Jeśli ma wiuęcej niż 150, śmiało mozna powiedziec o nim dobry;]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.