Poziom trudności, kontuzje...

saw90 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.12.2008, 14:25    Pytanie
Witam ponownie.

Otóż mam kilka pytań, które chciałbym zadać w tym temacie. A mianowicie - naszła mnie ostatnio chęć pogrania w Football Manager 07, ale na aktualnych składach. Pobrałem więc uaktualnienie, patcha 7.02 i gram. Sparingi i kwalifikacje do Ligi Mistrzów poszły mi łatwo. Ale potem się zaczęło...

Mam problemy w lidze. Po kilkunastu kolejkach zajmuje Liverpoolem... dziesiąte miejsce. Wprawdzie wygrałem z MU i Chelsea, ale męczę się z takimi drużynami, jak Hull czy West Bromwich Albion. Nie bez problemu awansowałem też do dalszej fazy Ligi Mistrzów. Martwią mnie też liczne kontuzje w zespole. A w szczególności chodzi mi o Nilmara i Torresa. Rozegrali może 1/3 tego, co dotychczas było, bo cały czas są kontuzjowani. Robbie Keane - strzelił tylko jedną bramkę w barwach klubowych, nie dochodzi nawet do sytuacji strzeleckich.

Proszę więc o odpowiedź - czy na tym patchu poziom trudności się zwiększa i gra się trudniej czy to moja wina i robię coś źle ?

Bartez Przodownik pracy

0
13.12.2008 14:28    #1
Nieeeeee, nie zwiększa się, kontuzje czy brak wyników zdażają się, problem leży raczej w taktyce i treningu. Tam poszukaj rozwiązania. zobacz jakich masz trenerów i fizjoterapeutów (ilość gwiazdek).

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
13.12.2008 14:28    #2
Twoja wina... :(
Pewnie masz za ostry trening i się meczą. Zmieniaj jedenastkę. Keane i El Nino są przemęczeni. A to że przegrywasz z cieniasami to wina taktyki i motywowania. W rozmowach chwal ich po zwycięstwie a po przegranej jak zasługują pochwal z ambitną walkę. A jak trzeba to odsuń niektórych od 1 drużyny... Kupi jakiegoś konkurenta do ataku to Keane poczuje, że nie ma już pewnego miejsca jak dotychczas. Ustaw dobrze trening, dobierz sztab i będzie dobrze.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.12.2008 o godz. 14:28

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.12.2008 14:29    #3
To najprawdopodobniej twoja wina. Zmień taktykę, staraj się dobrze motywować graczy, zmniejsz intesywność treningu, znajdź lepszych trenerów, zmień odbiór na normalny, jeśli grasz ostrym, rotuj składem. Pokombinuj z ustawieniami indywidualnymi, może zagraj na target mana?

saw90 Partyzant

0
14.12.2008 15:22    #4
Nie mam już sił do tej drużyny. Kombinowałem ze sztabem szkoleniowym, zmieniłem im intensywność treningów, o Keanie nawet nie piszę, bo szkoda mi na niego słów. Nawet w rezerwach gra jak patałach, dlatego postanowiłem, że w najbliższym okienku pozbywam się go. Chwalić tej drużyny po porażkach się nie da, no bo jak można prawić im komplementy po żałosnej porażce z ostatnią drużyną w tabeli ? Grałem z Portsmouth, prowadziłem 1:0 (samobójczą strzelił obrońca), 92. minuta, Gerrard posyła 40-metrową piłkę do nikogo, dobiega napastnik i bramka...

Grałem w 07 masę spotkań, różnymi drużynami, ale takiego czegoś jeszcze nie spotkałem. Taktyka ta, co kiedyś Liverpoolem grałem, czyli "nantes". O, Nilmar się znów połamał...

Może poda ktoś, jaki dokładnie im trening ustawić ? A co dla napastników ? Bo skuteczność Kuyta i Babela... a szkoda gadać :(

0
14.12.2008 15:29    #5
Słynny TUG:

http://www.cmrev(...)ing.html

Użytkownik uznał post za pomocny

saw90 Partyzant

0
14.12.2008 15:40    #6
Dzięki. Później spróbuje coś z tym pokombinować. Dla sprawdzenia załadowałem sobie grę Skodą Ksanthi, gdzie gram drugi sezon. Włączyłem mecz z drużyną broniącą się przed spadkiem i... w 18. minucie było już 0:3. Grałem tym samym składem, którym wygrałem mecz z poprzedniej kolejki 4:1...

Jak ktoś coś jeszcze wymyśli, to pisać. Jak wrócę to zagram i odpiszę.

0
14.12.2008 15:42    #7
Może dlatego przegrałeś że od jakiegoś czasu grałeś ciągle tą samą "XI"?

saw90 Partyzant

0
15.12.2008 19:17    #8
Czy ja wiem, to była dopiero 3 kolejka ligi. Pobrałem trening, spróbuje coś jeszcze pokombinować i później zedytuje posta.

No i dupa... Ta gra jest niepoważna. Ci zawodnicy są BEZNADZIEJNI. Gracz, który ma szybkość na poziomie 18 przegrywa pojedynki biegowe z mało znanymi grajkami, z atrybutem na poziomie 8-10. Do tego przegrywam dosłownie z każdym. Z kim bym nie grał. Z WBA, z Portsmouth, z Hull... Football Manager 2007 to moja ulubiona gra, ale po tym co widzę po zaktualizowaniu gry...

Wszystko robię identycznie, jak kiedyś. Jedynie co zmieniłem, to dodałem sobie na początku drugie obywatelstwo...

Chyba powrócę do podstawowej wersji i składów z 2006 roku.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.12.2008 o godz. 20:11

saw90 Partyzant

0
18.12.2008 21:33    #9
Póki co daje jakoś radę. Pobrałem trening podany wyżej, podzieliłem zawodników, zmniejszyłem obciążenie lekko Nilmarowi i Torresowi i póki co grają bez zarzutów. Wygrałem ostatnie 5 z 6 spotkań i jedno zremisowałem, co wywindowało mnie na 4 miejsce w tabeli. Wygrałem do tego ważny mecz z Arsenalem na wyjeździe 3:2, a rezerwy idą po mistrza. Dzięki wszystkim za pomoc :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.