Wzrost zawodnika niewazny

Taher Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.04.2009, 12:19    Pytanie
Jak to jest z tym wzrostem zawodnika.Na innych forach piszą ze jest to nieważne,tylko skoczność się liczy.Mi się wydaje ze ten wzrost daje i chyba to nawet widać w 3D.Chyba twórcy nie zrobili tak prymitywnego sposobu wygrywania główek.Zawsze jak czytam jakieś porady to piszą żeby dać wysokiego obrońce itp..To jak to w końcu jest?

batata Przodownik pracy

0
13.04.2009 12:22    #1
Moim zdaniem i wzrost i skoczność jest równie ważna. Co da skoczność 20 zawodnikowi z wzrostem 160 cm w trakcie "walki" o górną piłkę z zawodnikiem mającym 200 cm ? Np. taki odgrywający, aby dobrze odgrywać potrzebuje i wzrostu i skoczności :)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
13.04.2009 12:26    #2
[quote=batata]Moim zdaniem i wzrost i skoczność jest równie ważna. Co da skoczność 20 zawodnikowi z wzrostem 160 cm w trakcie "walki" o górną piłkę z zawodnikiem mającym 200 cm ? Np. taki odgrywający, aby dobrze odgrywać potrzebuje i wzrostu i skoczności :)[/quote]
ale FM o tym nie wie ;]

na CMRev był nius dotyczący pewnego doświadczenia polegającego na zwiększeniu wzrostu zawodnikom jednej z drużyn na max, a drugim na minimum.
Wynik zakończył się remisem...

ofkors na FM 09

potwierdzenie

ja dla realizmu oczywiście zwracam uwage przy próbie kupna np odgrywającego, ale wiem, że tak naprawdę nie ma to przełożenia na grę.

Podsumowując Koller w FM-ie nawet z Roberto Carlosem może przegrac pojedynek głowkowy

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 13.04.2009 o godz. 12:38

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
13.04.2009 12:27    #3
Oczywiście najważniejsza jest gra glowa i skoczność, ew. równowaga.
ja jednak ZAWSZE patrzę również i na wzrost pomimo ze sa podzielone zdania.
np. zawodnik ma powyższe 3 atrybuty po powiedzmy 17 i ma 173 cm. drugi ma po 15-16 ale ma 189 cm. i zdecydowanie zawsze wystawiam tego drugiego.
i zawsze na tym dobrze wychodze. :)
ale wg mnie nie na jednoznacznej opinii na ten temat.

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.04.2009 13:15    #4
[quote=Arek96]Oczywiście najważniejsza jest gra glowa i skoczność, ew. równowaga.
ja jednak ZAWSZE patrzę również i na wzrost pomimo ze sa podzielone zdania.
np. zawodnik ma powyższe 3 atrybuty po powiedzmy 17 i ma 173 cm. drugi ma po 15-16 ale ma 189 cm. i zdecydowanie zawsze wystawiam tego drugiego.
i zawsze na tym dobrze wychodze. :)
ale wg mnie nie na jednoznacznej opinii na ten temat.[/quote]

Wzrost i waga to tylko wartości statystyczne, przynajmniej póki co i nie trzeba się nimi kierować w FM.

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.04.2009 13:34    #5
U mnie odgrywający ma 181 cm wzrostu i wygrywa pojedynki główkowe z dryblasami wysokości 190 cm. Także mniej się teraz tym kierują. Choć zawsze większe wrażenie i spokój daje mi obrońca o wzroście 190 cm :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution