Zmiana koloru ikon piłkarzy w podglądzie meczu.

resq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.05.2009, 17:26    Pytanie
Witam.
Szukałem, niestety bez skutku, gdzie znajdują się ikony piłkarzy (czyli te kropki/kółka) widoczne podczas oglądania meczu. Doszedłem do wniosku że nie są to obrazki w png, tylko zapisane są w jakimś pliku konfiguracyjnym dane z różnymi kolorami dla różnych drużyn - biorąc pod uwagę że wszystkie są jednakowe, a różnią się tylko kolorami, to by było nawet sprytne rozwiązanie.
Mam start sezonu 2017 i znudziły mi się już normalne barwy chelsea, chciałbym je zmienić, w tym celu zrobiłem już sobie koszulki. Niestety ciągle nie mogę zmienić tych kropek. Prosiłbym o pomoc ze wskazaniem pliku, tudzież instrukcji jak to zrobić najszybciej.

Guezmir Młody aktywista

0
20.05.2009 17:35    #1
W klasycznym edytorze tego nie zmienisz. Próbowałem. Może jest jakiś program, sam chciałbym zmodyfikować barwy Arki na żółto-granatowe, takie same jak ma Modena.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2009 o godz. 17:36

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

resq Partyzant

0
20.05.2009 17:44    #2
Musi być to gdzieś określone, w przystępny sposób. Wydaje mi się że będzie to w którymś z plików z rozszerzeniem .xml. Podejżewam że będzie to wyglądać w podobny sposób do tego:
[colour name="match man of match" red="250" green="186" blue="14"/]
Musialem zamienić znaki dziobka na "[" bo nie dało się na forum umieścić w takiej formie.
Tylko w name będzie "team630" czy coś w tym stylu, 630 to odpowiednik Chelsea. No więc narazie poszukuje tego pliku.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 20.05.2009 o godz. 17:46

devil11 Przodownik pracy

0
20.05.2009 17:44    #3
No to w FMM może jak zmienisz kolory w 'kits' to może też zmienią ci się kolory tych 'kropek'.

resq Partyzant

0
20.05.2009 18:03    #4
Niestety odpalenie FMM jest niemożliwe w linuxie, z uwagi na fakt że trzeba mieć grę odpaloną w tym samym czasie żeby móc załadować dane. A po zminimalizowaniu gry, zawieszsza się ona.

Kash Przodownik pracy

0
20.05.2009 18:21    #5
W edytorze dołączonym do gry wchodzisz w drużynę -> kits and colours i potem zmieniasz kolory dla odpowiednich strojów i przy tym kolory kropek też się powinny zmienić

Sorki zapomniałem, że masz 2017, więc edytor dołączony do gry Ci nie pomoże, bo musiałbyś zacząć od nowa

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2009 o godz. 18:22

jaruone Młody aktywista

0
20.05.2009 18:24    #6
resq - skoro używasz linuxa to podbij do kogoś z windowsem (moze masz jakiegoś kumpla który jak Ty gra w FM, lub poproś na forum) a napewno w edytorze ktos ustawi Ci stosowne kolory. Sam bym Ci pomógł ale po crash dumpie jestem w trakcie "stawiania stabilnej wersji FM'a" ;)

ps. powinno pomóc z tego co pamiętam sam w wersji 2008 zmieniałem jakieś kolorki - czcionek czy koszulek bo oczopląsu dostawałem ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2009 o godz. 18:25

resq Partyzant

0
26.05.2009 23:16    #7
@jaruone
Zrobiłem tak jak poradziłeś. Tzn zmieniłem kolory przy pomocy FMM, i jedyne co się zmieniło to kolory tych małych "koszuleczek" przy podglądzie ekranu "Taktyka" zaś kropki biegające po boisku, tak samo jak górny panel (ten z logiem chelsea) pozostały tego samego koloru.

Za to przy pomocy jakiegoś tam edytora, bodajże do plików z rozszerzeniem ".fm", znalazłem w takim pliku ikonki tych "kropek" i jest jedna standardowa wersja tych ikon. Tzn są w jednych kolorach tzn czerwono - zielono - niebieskie, a gra przy pomocy jakichś tam wytycznych zmienia te kolory. Te wytyczne muszą być gdzieś przypisane dla każdej drużyny, i w dalszym ciągu staram się dowiedzieć gdzie :/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.