Instrukcje dot. rywali

Szobinho Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.06.2009, 00:26    Pytanie
Czy są one ważne, jeżeli zamierzam grać np pressingiem, zaznaczę go w mojej taktyce a nie zrobię tego do poszczególnych rywali to będzie to jakiś gorszy pressing czy w ogole go nie będzie? Jak to jest?
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Szemek Ekspert

0
14.06.2009 00:46    #1
Ta opcja poszerza Twoje możliwości. Możesz dzięki niej "przycisnąć" wyróżniającego się gracza rywali. Uważaj ze skrzydłowymi, jeżeli będziesz grał przeciwko nim pressingiem, to Twoi boczni obrońcy nie powinni mieć częstych rajdów. Ja zazwyczaj stosuję indywidualny pressing na całej drugiej linii przeciwników i na powolnych napastników, na szybkich nie, bo mogą się wtedy łatwo "urwać" obronie.

W ogólnych ustawieniach możesz określić "grę przy przeciwniku", na jakim ma być obszarze: całym boisku, własnej połowie czy swoim polu karnym. W instrukcjach dot. rywali po prostu szczegółowo to określasz, jeżeli grasz przy rywalu na całym boisku to jednocześnie rozciągasz swoją drużynę i dobry technicznie rywal może Cie "sklepać".

Użytkownik uznał post za pomocny

"To tylko Internet k*rwa."

Szobinho Młody aktywista

0
14.06.2009 00:55    #2
czyli mam rozumieć, ze jeżeli zaznaczę pressing w taktyce, a instrukcjach wszędzie będzie bez szczegółowych instrukcji to będą grać pressingiem równo na wszystkich, tak? I jeżeli ktoś jest bajecznie szybki to tam mogę jakby tylko temu zawodnikowi usunąć pressing zeby sie nei urwał, dobrze zrozumiałem??
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Szemek Ekspert

0
14.06.2009 01:05    #3
[quote=Szobinho]czyli mam rozumieć, ze jeżeli zaznaczę pressing w taktyce, a instrukcjach wszędzie będzie bez szczegółowych instrukcji to będą grać pressingiem równo na wszystkich, tak? I jeżeli ktoś jest bajecznie szybki to tam mogę jakby tylko temu zawodnikowi usunąć pressing zeby sie nei urwał, dobrze zrozumiałem??[/quote]

To POWINNI grać równo przy rywalu, ale to zależy od Twoich piłkarzy (ich atrybutów- waleczności, wytrzymałości itp, polecenia o swobodzie taktycznej- jeżeli komuś dasz nieograniczoną to może odpuszczać i będziesz miał dziurę ;))
U środkowych pomocników bym się szybkości nie obawiał bo zawsze asekuruje Cię obrona, ale poza szybkością liczą się inne sprawy (jak drybling, błyskotliwość) szybkiego możesz hamować agresywną grą (też jest w indywidualnych, ale uważaj jak sędzia daje dużo żółtych to nie warto ryzykować)
"To tylko Internet k*rwa."

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution