Dlaczago podczas instalacji FM2010 gra nie pyta o KLUCZ?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.11.2009, 14:09    Pytanie
Ponieważ w suflerze nie założono jeszcze działu pod najnowszego managera dlatego jako kategorię wybrałem pozostałe

W sobotę zainstalowałem na moim komputerze stacjonarnym (nie podłączonym do internetu) nowego FM'a 2010. Po zainstalowaniu gry (a przed jej uruchomieniem) zainstalowałem także najnowszego patcha (10.1.0) którego pobrałem wcześniej z cmrev. W związku z powyższym mam DWA pytania:

1. DLACZEGO ani podczas instalacji ani po zainstalowaniu "gra" nie zapytała się o "klucz produktu"?
2. DLACZEGO żeby grać w FM2010 płyta musi być wciąż w napędzie. Po instalacji ją wyjąłem i po uruchomieniu gry wyskakuje komunikat o braku płyty w napędzie (gdy włożyłem płytę-gra zadziałała). Pytam dlatego ponieważ niektórych newsach poprzedzających premierę gry, twórcy zapewniali że będzie można grać w najnowszą odsłonę FM'a bez płyty.

Oczywiście gra którą posiadam jest grąoryginalną w polskiej wersji językowej.
Zapłaciłem za nią w dniu premiery 99zł

Peledona Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
0
02.11.2009 14:16    #1
2. Gra bez płyty jest możliwa gdy FM-a zainstalujesz przez Steam.

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
0
02.11.2009 14:21    #2
1. Tego nikt nie wie, ale mi ostatnio 3 krotnie się pojawiła prośba o klucz i o dziwo mimo przepisywania go z książeczki wyskakiwał błąd.
2. Bo rejestrujesz ją offline, i jest ona na nieograniczoną ilość komputerów

99 zł? ja W Media (czyt wasz Warszawski Saturn) zapłaciłem 120 zł ...
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

qstosh Przodownik pracy

0
02.11.2009 14:25    #3
Aha. No to w sumie temat chyba do zamknięcia bo najbardziej mi zależało na możliwości gry bez płytki a skoro się nie da (po normalnej instalacji) to najwyżej po prostu nie będę wyjmował płytki z napędu :)
To "nie zapytanie" o klucz raczej uciążliwe nie było. Ale zainstaluję sobie jeszcze FMa na laptopie i zobaczę czy tam też gra "nie będzie pytała" o klucz.
W każdym bądź razie dzięki.
Temat można zamknąć.

do Morszczuk.

Pojechałem w sobotę do Media Markt i tam FM2010 było po 129 zł. Po czym pojechałem do EMPIKA i tam dowiedziałem się że...FM2010 jeszcze nie mają ponieważ...dopiero go zamówili (chyba jakiś kierownik działu gry/multimedia przyspał i zapomniał zamówić grę by ta dotarła do EMPIKA w dniu premiery).

Dlatego pojechałem do Saturna a tam....szok...FM2010 w cenie 99zł...(jak już wcześniej wspominałem)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.11.2009 o godz. 14:30

qstosh Przodownik pracy

0
02.11.2009 14:37    #4
Widzę że moja interwencja do gabinetu podziałała :) ...i pojawił się już w suflerze (i w filtrze kategorii) dział pod FM2010

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.