Głupie boty w fmie

Margo Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.11.2009, 01:15    Pytanie
Mam problem taktyczny z praktycznie wszystkim:
1. Gra w obronie: próbowałem kryć 1 na 1, strefowo, grałem 5 obrońcami, za każdym razem każdy pełnił inną rolę itp. Robiłem dosłownie wszystko co mogłem z defensywą, a mimo to te śmieszne ludziki nie potrafią pokryć nawet zawodnika mającego 1,6m! Grałem słabymi klubami bałkańskimi i dobrymi angielskimi. Wszędzie to samo. O co tu chodzi? ( w fmie 09 nie miałem żadnych tego typu problemów.)
2. Napastnicy: jak wyżej: grałem nawet 3, każdy inny rola ( dobrze dopasowana ), ale mimo to nie potrafią wykończyć nawet najprostszej akcji, którą w rzeczywistości z łatwością wykończyłby 12 latek. Taki Peter Crouch ( ponad 2m ) pudłuje z główki stojąc metr od bramki, a taki Defoe albo Pavluchenko zamiast dobić piłkę do pustej bramki, wykopują ją w kosmos.
3. Tu już nie będę się żalił tylko zadam pytanie: mogę ustawić w taktyce grę skrzydłami czy zawsze muszę to krzyczeć podczas meczu?

Czy opisane sytuacje to moje cioterstwo i nieumiejętność gry w fma czy jakieś błędy tej gry?

Abdullah Partyzant

0
05.11.2009 06:59    #1
Masz patcha 10.1? On eliminuje niektóre problemy ze środkowymi obrońcami, nie pamiętam, czy z napadem też.

1.To zdaje mi się przypadłość tego FMa, że obrońcy kiepsko grają, aczkolwiek ja gram 4 obrońcami z nieco zmienionymi ustawieniami (boczni dość ofensywnie grający FB, a w środku DC z poleceniem obrony) i nie mam bardzo dużych problemów
2.Marnowania "setek" nie da się chyba zmienić poleceniami indywidualnymi. Ja gram średnio kumatymi napastnikami (2 liga polska) z ustawieniami cofnięty napastnik(wsparcie) i wysunięty(atak) i skuteczność mam całkiem niezłą. Nie mam pojęcia, czemu Twoi tak reagują, u mnie nawet pomocnik z grą głową na 8 strzela bramki z główki.
3.Przynajmniej tu Ci pomogę, bo w ustawieniach drużynowych (zaawansowanych) możesz zmienić podania na "oboma skrzydłami"

Użytkownik uznał post za pomocny

szfedo Przodownik pracy

0
05.11.2009 16:05    #2
[quote=Margo] Mam problem taktyczny z praktycznie wszystkim:
1. Gra w obronie: próbowałem kryć 1 na 1, strefowo, grałem 5 obrońcami, za każdym razem każdy pełnił inną rolę itp. Robiłem dosłownie wszystko co mogłem z defensywą, a mimo to te śmieszne ludziki nie potrafią pokryć nawet zawodnika mającego 1,6m! Grałem słabymi klubami bałkańskimi i dobrymi angielskimi. Wszędzie to samo. O co tu chodzi? ( w fmie 09 nie miałem żadnych tego typu problemów.)
2. Napastnicy: jak wyżej: grałem nawet 3, każdy inny rola ( dobrze dopasowana ), ale mimo to nie potrafią wykończyć nawet najprostszej akcji, którą w rzeczywistości z łatwością wykończyłby 12 latek. Taki Peter Crouch ( ponad 2m ) pudłuje z główki stojąc metr od bramki, a taki Defoe albo Pavluchenko zamiast dobić piłkę do pustej bramki, wykopują ją w kosmos.
3. Tu już nie będę się żalił tylko zadam pytanie: mogę ustawić w taktyce grę skrzydłami czy zawsze muszę to krzyczeć podczas meczu?

Czy opisane sytuacje to moje cioterstwo i nieumiejętność gry w fma czy jakieś błędy tej gry?[/quote]

Co do 1 to nie wiem czy to bug czy nie w każdym bądź razie ja mam to samo, Ledley King i Sebastien Bassong (grasz Tottem to wiesz jakie mają staty :P) nie potrafią przypilnować ani strefą, ani 1 na 1 i tracę głupie bramki po dośrodkowaniach od jana z grą głową 11. Ale przeciez równie słabo grają przeciwnicy i Defoe ustawiony jako lis ma po 3 setki na mecz (nawet z MU) i 1 co najmniej wykorzystuje. Jak w FM09 napastnicy mało goli mi strzelali to teraz w zasadzie tylko oni. Defoe 11 goli w 15 występach, Pavlyuchenko 8 w 13, Crouch 5 w 8 i Keane 3 w 7.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.