Pytania o opinie i ekran taktyki

dobry.adam Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.11.2009, 20:52    Pytanie
1. Co mogę zrobić, gdy zawodnik publicznie się wypowiedział, że nie podoba mu się brak dyscypliny w zespole? Początek sezonu, 8 meczów, 1 czerw. kartka, z 10 żółtych. Gram agresywnie w odbiorze, ale wolałbym tego nie zmieniać, bo przynosi to efekty - póki co straciłem tylko 1 bramkę. Da się go jakoś uspokoić?

2. Podpowiedzi współpracowników - co zrobić, żeby pierwszą, tą ważniejszą opinię przed meczem wygłaszał asystent? Póki co robi to trener... siłowy, który g**** się zna na taktyce. Mam kilku dobrych trenerów, których wolałbym posłuchać - a teraz mogę jedynie dowiedzieć się, czy zgadzają się z pierwszą opinią, czy nie.

3. Cóż oznacza żółte podświetlenie gracza na ekranie taktyki? Nie mam teraz screena, ale ogólnie chodzi o to, że przy wyborze składu czasem jeden z graczy ma wokół siebie żółtą obwódkę - na ekranie taktyki. Znacie to? Jeśli mi się pojawi znów, to wrzucę.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.11.2009, 20:53

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
07.11.2009 13:57    #10
3. A spróbuj przydzielić Inieście jakiegoś juniora do opieki (o tej samej pozycji na boisku co on). Jeśli się zgodzi, to może to "odwróci jego uwagę od ciebie" bo w profilu piłkarza może pojawić się komunikat "zadowolony że opiekuje się kolegą z zespołu" czy jakoś tak. Jeśli dalej mu nie przejdzie i będzie się wypowiadał niepochlebnie na twój temat to udziel mu ostrzeżenia za "nieprofesjonalne zachowanie".
Jeśli to nie pomoże, przesuń go do rezerw na tydzień lub dwa...to ryzykowna operacja bo może (ale nie musi) pogorszyć wasze relacje. Możesz też w interakcjach z piłkarzem zapytać się go kogo on poleca spośród graczy/piłkarzy.
Lub np sprawdzić kogo Iniesta lubi (ja nie pamiętam kogo) ale jeśli będzie tam wśród ulubionych jakiś gracz spoza FC Barcelony to spróbuj go kupić (lub wypożyczyć) wtedy jest szansa że u Iniesty pokaże się opis "zadowolony że do klubu przyszedł zawodnik X".
Gdy wszystkie powyższe metody zawiodą-spróbuj podpisać z nim nowy kontrakt (gdy się uda zawodnik będzie "zadowolony z podpisania nowego kontraktu";)
Jeśli jego zachowanie będzie negatywnie rzutowało drużynę (spadek morale w zespole) to rozegraj mecz lub dwa przeciwko twoim juniorom...zwycięstwo 10:0 na pewno podniesie im morale.
W takim przypadku jak ten (buntujący się Iniesta) nie stosuj przed/w trakcie i po meczu "hurtowej" rozmowy motywacyjnej (tzn ten sam tekst do wszystkich) tylko każdemu osobno. Gdy piłkarz będzie zadowolony-powiedz że oczekujesz dobrej gry a gdy któryś piłkarz będzie miał słabe morale "chwal" go przez mecz lub dwa, jeśli chwalenie nie pomoże to "ochrzań" piłkarza. O dziwo na niektórych graczy taki "zimny prysznic" działa motywująco.

Użytkownik uznał post za pomocny

igorpl22 Partyzant

0
07.11.2009 14:43    #11
qstosh - Takie coś a la "suszarka" Fergusona ;d . Co do narad to nie da się tu ustalić kto będzie "co radził" . :( Może znajdź innego trenera na jego miejsce i Ci się przestawi. Jednak zawsze masz opinię asystenta na temat rady :)

Qasqas Partyzant

0
07.11.2009 15:25    #12
[quote=qstosh]Możesz też w interakcjach z piłkarzem zapytać się go kogo on poleca spośród graczy/piłkarzy.
Lub np sprawdzić kogo Iniesta lubi (ja nie pamiętam kogo) ale jeśli będzie tam wśród ulubionych jakiś gracz spoza FC Barcelony to spróbuj go kupić (lub wypożyczyć) wtedy jest szansa że u Iniesty pokaże się opis "zadowolony że do klubu przyszedł zawodnik X".
[/quote]
No i też interakcja "Poproś by [Zawodnik] zaproponował kandydata na stanowisko trenera." Jak ci jakiegoś poleci to ściągaj, też powinno pomóc.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
07.11.2009 15:57    #13
[quote=igorpl22]Takie coś a la "suszarka" Fergusona ;d[/quote]
Słyszałem o tym nie raz :) [i właśnie nią zainspirowany zasugerowałem dyskusje z każdym graczem osobno i ochrzanianie czasem piłkarza celem "zimnego prysznica"]
Wujek Alex jest z tej "suszarki" znany :) A myślicie dlaczego w poprzedniej kolejce Ligi Mistrzów Piłkarze Manchesteru schodząc do szatni w połowie meczu z CSKA z wynikiem 1:2 potrafili odrobić straty (mimo szybkiej straty bramki zaraz po przerwie w 47min.) ?
Otóż sir Alex poczęstował swych graczy w szatni tą że właśnie suszarką :) ..która na szczęście ich na tyle zmobilizowała i zmotywowała że...uniknęli porażki...ku mojej wielkiej uciesze :D

[quote2=Qasqas][quote=qstosh]Możesz też w interakcjach z piłkarzem zapytać się go kogo on poleca spośród graczy/piłkarzy...[/quote]
No i też interakcja "Poproś by [Zawodnik] zaproponował kandydata na stanowisko trenera." Jak ci jakiegoś poleci to ściągaj, też powinno pomóc.
[/quote2]
Pisząc:
[quote=qstosh]Możesz też w interakcjach z piłkarzem zapytać się go kogo on poleca spośród graczy/piłkarzy.[/quote]
Miałam właśnie na myśli zatrudnienie danej osoby polecanej przez (w tym przypadku) Iniestę lecz tego nie napisałem bo to wydawało mi się oczywiste.
Z tym że popełniłem jakby to powiedzieć (albo raczej napisać) "literówkę" ponieważ chciałem napisać: "graczy/trenerów" a napisałem (nie wiem czemu) "graczy/piłkarzy" (co jest śmieszne bo to masło-maślane :P )

Nemrod Partyzant

0
09.11.2009 08:02    #14
Podepnę się do wątku.
Koledzy jak wyświetlić obecną formację przeciwnika podczas meczu?? Mam problem ze znalezieniem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.11.2009 o godz. 09:00

dobry.adam Partyzant

0
09.11.2009 17:26    #15
Informacje --> Formacje.

Nemrod Partyzant

0
10.11.2009 08:59    #16
Dzięki!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution