Piękny gol, piękny bug

Qbz Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.11.2009, 20:07    Pytanie
http://www.speed(...)skwa.pkm
65 minuta. Nie wie ktoś może, czy takie błędy zostaną poprawione? Rozumiem, że w Rosji latają pijani sędziowie, ale nie w ekstraklasie ;p

matti91 Partyzant

0
14.11.2009 23:31    #1
Co do gola: rzeczywiście: przepiękny
Co do buga/bugu: Też tak mam, dzisiaj to zauważyłem: Podanie idzie do lewego pomocnika, wybiegającego zza obrońców na wolne pole, na spalonym stoi napastnik (po prawej stronie) nie mający żadnych szans na udział w akcji. Pomocnik wychodzi sam na sam z bramkarzem, a tu nagle informacja, że na spalonym zawodnik, który nie brał udziału w akcji :|. W Anglii, w Coca-Cola League Two też najwyraźniej pijani sędziowie ;].

Qbz Partyzant

0
15.11.2009 00:10    #2
Do tych biernych spalonych to już się przyzwyczaiłem.. Zwykle tak się dzieje po rzutach rożnych, jak ten co wykonywał chwile zostaje (ale chociaż do niego tak często nie podają jak w 2009). Przyznać muszę, że tych błędów jest mnóstwo i bardzo się rozczarowałem na tym nowym FM'ie..

W CL grając teraz Spartakiem w 4 meczach strzelonych 16, straconych 11 bramek.. Oko za oko, gol za gol - taką zasadą kierują się przeciwnicy w każdym meczu prawie.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 15.11.2009 o godz. 00:39

ciapciak Partyzant

0
15.11.2009 00:48    #3
Gol całkiem niesłaby ;), "bierne spalone" natomiast są dość częste i tak jak Qbz się do nich przyzwyczaiłem. Problemu z dużą ilością strzelonych i straconych bramek nie zauważyłem, może to po prostu wada twojej taktyki/składu ;)
Bardziej boli mnie sprawa z fatalnym odbiorem piłki i zachowaniem napastników..., ale to już inna para kaloszy.
W kilku słowach: Czekamy na 10.2.0

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.11.2009 o godz. 00:53

Peledona Młody aktywista

0
15.11.2009 02:25    #4
[quote=Qbz]W CL grając teraz Spartakiem w 4 meczach strzelonych 16, straconych 11 bramek.. Oko za oko, gol za gol - taką zasadą kierują się przeciwnicy w każdym meczu prawie.[/quote]

I to jest według Ciebie bug? Może błąd Twojej taktyki lub obrony. Jeśli nie czerpiecie radości z gry, a szukacie bugów to FM chyba nie jest pozycją dla Was...

Qbz Partyzant

0
15.11.2009 13:06    #5
Ja jeszcze nie widziałem meczu, w którym padłyby 3x 2 bramki w odstępie 2 minut (1:0-1:1, 2:1-2:2, 4:3-4:4). Gram zwykle tą samą taktyką od czasu FM'a 2005 i jeszcze nigdy nie miałem takiego gradu bramek. Rozumiem, że kod gry się zmienia, ale bez przesady. Tego screena akurat zapisałem, to nie jest opisana sytuacja. Zwróćcie uwagę na minuty strzelonych bramek.

Peledona Młody aktywista

0
15.11.2009 13:55    #6
Ja takich sytacji nie zauważyłem. Zwracaj uwagę na morale, kondycję. Po zdobyciu bramki zmień taktykę. Próbuj, ja miałem problem z obrońcami i również myślałem, że to bug, jest jednak poprawa. Co do spalonego, nie jestem na bieżąco ze zmianami w zasadach futbolu, ale może warto napisać do SI skoro to pojawia się także u innych graczy.

Qbz Partyzant

0
15.11.2009 13:57    #7
Wiem, wiem, nie gram w FM'a od wczoraj. Jednakże FM przeprowadza zmiany, często po minucie - paru od zatwierdzenia, a zwykle w tym czasie pada ta bramka dla przeciwnika i nie ma za bardzo co zrobić.
// Wg mnie jest jeszcze jeden błąd niepoprawiony od 2009: gdy menedżer odchodzi z zespołu automatycznie staje się nielubiany w klubie, który opuścił (wydaje mi się to dosyć dziwne zważywszy na to, że mogł b. pomóc temu klubowi).. Chyba, że to "nielubienie" po jakimś czasie znika, ale niestety nie doszedłem tak daleko, aby to sprawdzić.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.11.2009 o godz. 15:42

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution