Scisle krycie dla wlasnych napastnikow

bsyrek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.11.2009, 20:43    Pytanie
Witam, przegladajac suflera w poszukiwaniu informacji dotyczacych scislego krycia nie natrafilem na informacje dotyczaca ustawiania scislego krycia dla wlasnych napastnikow. W zwiazku z tym mam pytanie. Czy warto to robic? jesli tak to dlaczego? Czy nie warto? Ze swojej strony zauwazylem tyle ze z wlaczonym scislym kryciem napastnik trzyma sie blisko oborncow rywala (co logiczne), ale czy wylaczenie tego powoduje, ze bedzie ich latwiej gubil? znaczacej roznicy nie zuwazylem. Gdyby ktos mogl mi to klarownie wyjasnic. Czy nalezy ustawiac wlasnym napastnikom gre scislym kryciem? Jesli to ma jakies znaczenie gram z 1 napastnikiem, odgrywajacym i podania do niego sa ustawione na dobieg.

przemek808 Partyzant

0
16.11.2009 20:52    #1
Ja ofensywnym zawodnikom (napastnik, ofensywni pomocnicy) nie ustawiam ścisłego krycia, bo jeśli moje defensywne formacje przejmą piłkę to obrońcy rywali od razu będą blisko moich napastników czy pomocników, więc ciężko będzie przeprowadzić kontratak :)

bsyrek Partyzant

0
17.11.2009 10:35    #2
Witam, dzięki, wlasnie o to mi chodzilo, takie swoiste potwierdzenie.

A z podobnej beczki, " przemek808" jesli masz wolnych obroncow ( powiedzmy tak szybkosc ponizej 11-12) a napastnicy rywala maja przyspieszenie i szybkosc na poziomie 15-17 albo i wiecej plus dobra ( >13) gre bez pilki to czy dla swoich srodkowych obroncow nadal uzywasz opcji scislego krycia?

Bo ja akurat zostawiam tylko bocznym, nawet jesli sa przecietni w kryciu, a srodkowym staram sie wylaczac i zauwazylem ze jakos tak sprawniej to funkcjonuje, moze to kwestia dobrego ustawiana sie, choc zdazaja sie raz na jakis czas takie bramki glupie, ze az na dloni widac ze scicsle krycie byloby wskazane. I nie wiem do konca jak robic.

przemek808 Partyzant

0
17.11.2009 18:40    #3
Szczerze mówiąc to gram Barceloną i problemu z szybkością obrońców raczej nie mam :D ale jeśli napastnicy przeciwnika są sporo szybsi od moich obrońców to cofam linię defensywna i ustawiam bramkarzowi presing na całe boisko, dzięki czemu jeśli już piłka przejdzie za obrońców to wybije ją bramkarz (dobrze by bylo żeby mial niezłą szybkość i, wyjścia do piłki i gre na przedpolu). Gram na spalone więc raczej mi się sprawdza i nie tracę dużo bramek.

Użytkownik uznał post za pomocny

bsyrek Partyzant

0
17.11.2009 19:03    #4
Spoko, dzięki za pomoc idę bawić się dalej ścisłym kryciem. Fakt, że od kiedy ustawiłem napastnikowi mojemu ścisłe krycie na "nie" gra o niebo lepiej, strzela wiecej bramek i jest bardziej aktywny. Teraz popróbuje zabrać ścisłe krycie rozgrywającemu mojemu ofensywnemu pomocnikowi. Drugiemu ofensywnemu zostawię bo wywnioskowałem, że jeśli przeciwnik gra defensywnym pomocnikiem to niech tam koło niego krótko, w strefie lata mój ofensywny pomocnik. A nuż mu czasem przeszkodzi, albo zabierze piłke przy wysokim pressingu. Pozdrawiam.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.