Pytania o wzrost atrybutów i scoutów

Saterman Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.12.2009, 17:23    Pytanie
1. Prowadzę aktualnie Tottenham, mam kilku bardzo dobrych młodych zawodników, minął rok a atrybuty (grają w podstawowym składzie, mają od 18 do 22 lat) albo wcale albo bardzo niewiele się zmieniły. Próbowałem ustawić indywidualne treningi podnosząc np defensywę na poziom wysoki by jeszcze bardziej mógł rozwijać swoje umiejętności i nic. Jak długo trzeba czekać na rezultaty?
2. Szukałem w tym okienku transferowym talentów (15, 16 lat), sam przeglądałem przeróżne reprezentacje, mniej znane kluby w takich krajach jak np Grecja czy Izrael. Niektórzy 15 latkowie mieli bardzo dobre atrybuty jak na swój wiek, jednak gdy poprosiłem scouta by ten przesłał mi raport, stwierdził że większość z nich się do niczego nie nadaję mimo iż interesowały się nim bardzo renomowane kluby. I oto pytanie. W jak dużym stopniu możemy zaufać scoutowi który ma świetne atrybuty oceny umiejętności PA i CA?

patryk11 Przodownik pracy

0
16.12.2009 17:27    #1
1. Spróbuj treningów znanych, np. Holy.
2. Zawsze najlepiej samemu ocenić, czy zawodnik się przyda w zespole, czy też nie. Scout nie zawsze mówi prawdę.

Użytkownik uznał post za pomocny

dobry.adam Partyzant

0
16.12.2009 18:04    #2
1. Nawet dobry trening nie pomoże, jeśli piłkarz nie ma wysokiego PA. Ponadto ważne są atrybuty psychiczne: determinacja, ambicja, pracowitość. Bez nich statystyki nie urosną ponad przeciętność. Poza tym, wystrzelenia atrybutów możesz się spodziewać dopiero ok. 20-21 roku życia.

2. Scout może źle ocenić piłkarza, jeśli polecisz mu sporządzenie tylko karty informacyjnej; warto poobserwować zawodnika przez 3 mecze, nawet 6. Wtedy uzyskasz pełniejszy obraz. I - jak wspomniał patryk11 - warto mimo wszystko zaryzykować i wypróbować go samemu. Nie każdy piłkarz będzie geniuszem - 3, 3.5 gwiazdki w ocenie scouta możesz potraktować jako obietnicę solidnego, choć nie wyróżniającego się kopacza.

Guezmir Młody aktywista

0
16.12.2009 18:07    #3
Możesz zaufać jeśli jest dobrym skautem. Jednak ich słaba ocena perspektywicznych zawodników może wynikać, z tego, że Tottenham to silny klub, a skauci zazwyczaj oceniają przydatność do pierwszego zespołu. Czytałeś dokładnie te raporty? Może mają niezbyt ciekawe osobowości wg skautów?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 16.12.2009 o godz. 18:11

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.