Niektóre loga się nie wyświetlają [sprawa rozwiązana, winnym był plik fmf]

parachutes Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.12.2009, 10:10    Pytanie
Zainstalowałem w dobrym miejscu logopacki, przeładowałem skórkę, mam wyłączone buforowanie, włączone wyświetlanie herbów. Mimo to loga niektórych drużyn się nie wyświetlają, np. Pogoni Szczecin. Sprawdziłem te paczki z grafiką - wszystko jest jak być powinno. W niektórych paczkach drużyny powtarzają się, czy to przez to nie wyświetla mi się logo danej drużyny? Zamiast niego w grze widzę domyślne, dwukolorowe, takie jak po instalacji. Proszę o pomoc.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

0
01.01.2010 17:27    #10
[quote=przemkoo]O ile się nie mylę sprawdź gdzieś tutaj[/quote]
Nie pomogłeś :( pisałem w tamtym temacie dwa razy, ale nikt nie odpisał.
Tutaj chyba też nikt nie pomoże. Poszukam więc rozwiązania na innych forach związanych z FM 2010. Szkoda, trochę się zawiodłem. Tym bardziej, że więcej osób ma ten problem.

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
01.01.2010 18:29    #11
ja bym Ci polecił spróbować te loga, jeżeli nie pomogą to nie wiem ;)
PS. jeżeli nie chcesz ściągać z html-a to w 3 lub 4 komencie jest link to torrenta

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.01.2010 o godz. 18:29

wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
02.01.2010 13:27    #12
parachutes poślij mi w donosie ten twój plik config.xml (wrzuć go na jakiegoś hosta i poślij mi linka) to ci go poprawię bo już po screenie widzę, że masz w nim błąd :)
Nie będę się nad nim rozpisywal bo szybciej ci go poprawie nim to opiszę :)
Jak ci go poprawię to odeślę (najpóźniej w poniedziałek)

Albo najlepiej poślij mi folder z logami (small i normal) i z configami to jak poprawię to odrazu je sprawdzę u mnie.

Użytkownik uznał post za pomocny

888 Partyzant

0
03.01.2010 17:17    #13
Zamieszczam screen jednego z błędów o których pisałam wyżej. Dziwnie to wygląda :D

0
03.01.2010 17:46    #14
Jeden z plików config.xml ma błąd. Ściągnij fmXML (w fileplanet powinien być), usuń plik config.xml w danym folderze z logami czy kitsami (tym, który podejrzewasz, że źle działa) i stwórz nowy plik tym programem. Może to pomoże?
PS. widzę Daemona :P

qstosh, wysłałem wiadomość.

888, jak u mnie będzie działać, to co qstosh poprawi, wrzucę na rapidshare folder z logami.

0
05.01.2010 12:44    #15
Dzięki pomocy qstosha udało się odnaleźć winnego i naprawić problem.
Wszyscy, którym nie działają loga takich klubów jak Burnley, Pogoń Szczecin, Wolves, Birmingham itd., mimo że grafiki tych klubów są zainstalowane poprawnie - zainstalowaliście najprawdopodobniej do swojego FM 10 dodatek CM Revolution Mega Logopack, w którym nie było dodanych plików tych drużyn.

Polecam usunięcie tego pliku lub przeniesienie na inny dysk, zmianę w ustawieniach gry w zakładce "Ogólne" folderu, w którym są przechowywane pliki na jakikolwiek inny nie związany z grą (po czym restartujemy FM'a). Po ponownym uruchomieniu gry znowu wchodzimy w ustawienia, zakładkę "Ogólne" i wybieramy tam folder z grafiką (domyślnie Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2010). Znowu wyłączamy grę. Teraz dodatki, które mamy w folderze logos powinny działać poprawnie, bez blokowania przez plik fmf z dodatku CM Revolution Mega Logopack.

Ta zmiana ścieżki ładowania plików była niezbędna, by gra zauważyła, że już nie powinna korzystać z pliku fmf. Tak mi się, na chłopski rozum, wydaje.

Udało się dorwać winnego i naprawić problem.
Dzięki za pomoc dla qstosha!

temat do zamknięcia

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.01.2010 o godz. 13:02

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
05.01.2010 13:07    #16
Nie ma za co dziękować... Między innymi po to TU jestem by wam pomagać :-)
Pozdr.

Użytkownik uznał post za pomocny

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.