reputacja ligi

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.02.2010, 18:01    Pytanie
Temat ten przewinął się pobocznie w kilku innych, ale chciałbym go wyłuszczyć i wystawić na "światło dzienne".

Otóż - czy reputacja ligi rzeczywiście nie zmienia się w trakcie gry? Nawet, jak usiądę z kilkoma kumplami i zrobimy z Wisły, Lecha, Legii, Polonii i jeszcze kilku klubów zespoły na miarę, powiedzmy, półfinałów Ligi Mistrzów, a reprezentacja zdobędzie medal MŚ albo Euro, to dalej liga polska będzie tą samą ligą polska o nędznej reputacji?

aż mi się nie chce wierzyć, że SI mogłoby zrobić taką kloakę, ale... nie takie rzeczy jużeśmy widzieli :)

będę wdzięczny za pomoc!
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
07.02.2010 13:06    #10
Moim zdaniem nie ma co rozpaczać, a po prostu nastawić się, że nie będziecie grać jednym zespołem 20 sezonów. W sumie ile razy wam się to udaje?:P
Możecie sobie np. wybrać cel zdobyć mistrzostwo jakieś ligi, gdzie kiedyś graliście, albo obrać za cel zdobycie jakiegoś pucharu itp. Kreatywne szukanie sobie celów, jest naprawdę świetną sprawą.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.02.2010 13:48    #11
moim celem było zdominownie polskiej ligi (co udawało się nie raz), następnie zdobycie posady selekcjonera kadry Polski, następnie poprzez kupowanie wyłącznie polaków (czyli nabijanie kasy rodzimym klubom), i opieranie reprezentacji na ligowcach - doprowadzić do coraz lepszego poziomu polskiej ligi. Żeby mogła równać się chociaż z portugalską. A niemożność polepszenia reputacji ligi polskiej troszkę psuje mi ten plan.

No cóż, doprowadzenie Leeds United do poziomu ManU, Arsenalu czy Chelsea też łatwe nie będzie :) No, może poza pierwszym sezonem, bo Leeds jest zdecydowanym faworytem do awansu ;)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 07.02.2010 o godz. 13:49

"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Derbak-MT Partyzant

0
25.03.2010 02:00    #12
Pytanie odnośnie reputacji lig czy mógł by mi ktoś przedstawić listę punktów reputacji jakie posiadają pierwsze 10 lig ( chodzi mi o ligi najwyżej sklasyfikowane ) Nie korzystam z żadnych edytorów więc nie jest mi dane sprawdzić to osobiście.

Kleyo Ekspert

0
25.03.2010 14:15    #13
Angielska Ekstraklasa - 19
Serie A - 18
Liga BBVA - 18
Niemiecka 1. Liga - 17
Ligue 1 - 16
Liga Sagres - 15
Argentyńska Ekstraklasa - 15
Brazylijska 1. Liga Krajowa - 15
Turecka Ekstraklasa - 15

Wartość 14 mają następujące ligi:
Eredivisie, Grecka Superliga, Rosyjska Ekstraklasa, Meksykańska 1. Liga, Ukraińska Ekstraklasa.

Uprzedzając pytanie: Polska ma 11.

Aenain Partyzant

0
25.03.2010 18:47    #14
Zaraz zaraz ;) Podzielę się z Wami pewnym doświadczeniem. Mianowicie za czasów Fm-a 2006 grając Koroną Kielce grubo ponad dwadzieścia sezonów osiągnąłem poziom polskiej ligi porównywalny do angielskiej. Co jakiś czas sprawdzałem współczynnik reputacji ligi w edotorze rzeczywistym FMRTE i miałem dwudziestkę (czyli najwyższy parametr) podobnie jak Premiership. Niemniej jednak dojście do takiego pułapu jest praktyczniel niemozliwe - robiłem wtedy częste obserwcje tego współczynnika w edytorze, który odpowiadał za reputację i jeśli dobrze pamiętam to średnio wzrastał on o JEDEN ale po dwukrotnym wygraniu LM z rzędu :/ LM po raz pierwszy wygrałem w roku 2016 (załączony obrazek) w dwóch wcześniejszych sezonach dwa razy będąc w już finale. Potem wygrywałem już non stop. Przyznaje się bez bicia, że takie rezultaty osiągałem posiłkując się sławnym w FM'06 treningu, który przy ustawieniu lekkiego obciążenia podnosił piłkarzom atrybuty wręcz wyżej niżby mogło na to wskazywać ich PA. W późniejszych wersjach już nie prowadziłem takich hm "testów" związanych z reputacją polskiej ligi, niemniej była to jedna z moich lepszych karier, pod względem dostarczonej radości z gry.
Kończąc, na podstawie tego co napisałem wyżej nasuwa mi się jeden mały wniosek. Jeśli reputacje lig opisują parametry z przedziału od 1 do 20 to każdy jeden parametr składa się przykładowo z 1000 małych punkcików i tak za np. dojście zespołem do fazy grupowej LM jest ok. 20 ptk (jeśli nie wyjdziemy z grupy tyle dostaniemy), za wyjście z grupy i natychmiastowe odpadnięcie w pierwszym dwumeczu już ciut więcej, np. 40 ptk itd itd. Oczywiście to samo dotyczy ligi Europejskiej (wtedy Pucharu UEFA) tyle, że z jeszcze mniejszymi bonifikatami punktowymi. Mogło by to tłumaczyć tak powolny wzrost reputacji ligi lub praktycznie jego brak. Nie wie co na to SI ale jak podkreślam to tylko moje dywagacje i wcale nie musi to być prawdą :)
To tyle odemnie
ps. jeszcze mam tego pamiętnego save'a (lubię trzymać takie rzeczy) jeśli chciałby ktoś na własne oczy zobaczyć to o czym pisałem to mogę zrobić upload na jakiś serwer w nocy :)
pozdrawiam
edit: nie umię załączyć obrazka.... :| wybrałem ścieżkę, kliknąłem 'Wybierz' i nie ma :/ przynajmniej ja nie widzę ;P

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 25.03.2010 o godz. 18:53

Kleyo Ekspert

0
25.03.2010 19:14    #15
Hmmm, tylko że SI potwierdza iż reputacja się nie zmienia. Może w 2006 było inaczej.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.