Zaraz zaraz
Podzielę się z Wami pewnym doświadczeniem. Mianowicie za czasów Fm-a 2006 grając Koroną Kielce grubo ponad dwadzieścia sezonów osiągnąłem poziom polskiej ligi porównywalny do angielskiej. Co jakiś czas sprawdzałem współczynnik reputacji ligi w edotorze rzeczywistym FMRTE i miałem dwudziestkę (czyli najwyższy parametr) podobnie jak Premiership. Niemniej jednak dojście do takiego pułapu jest praktyczniel niemozliwe - robiłem wtedy częste obserwcje tego współczynnika w edytorze, który odpowiadał za reputację i jeśli dobrze pamiętam to średnio wzrastał on o JEDEN ale po dwukrotnym wygraniu LM z rzędu :/ LM po raz pierwszy wygrałem w roku 2016 (załączony obrazek) w dwóch wcześniejszych sezonach dwa razy będąc w już finale. Potem wygrywałem już non stop. Przyznaje się bez bicia, że takie rezultaty osiągałem posiłkując się sławnym w FM'06 treningu, który przy ustawieniu lekkiego obciążenia podnosił piłkarzom atrybuty wręcz wyżej niżby mogło na to wskazywać ich PA. W późniejszych wersjach już nie prowadziłem takich hm "testów" związanych z reputacją polskiej ligi, niemniej była to jedna z moich lepszych karier, pod względem dostarczonej radości z gry.
Kończąc, na podstawie tego co napisałem wyżej nasuwa mi się jeden mały wniosek. Jeśli reputacje lig opisują parametry z przedziału od 1 do 20 to każdy jeden parametr składa się przykładowo z 1000 małych punkcików i tak za np. dojście zespołem do fazy grupowej LM jest ok. 20 ptk (jeśli nie wyjdziemy z grupy tyle dostaniemy), za wyjście z grupy i natychmiastowe odpadnięcie w pierwszym dwumeczu już ciut więcej, np. 40 ptk itd itd. Oczywiście to samo dotyczy ligi Europejskiej (wtedy Pucharu UEFA) tyle, że z jeszcze mniejszymi bonifikatami punktowymi. Mogło by to tłumaczyć tak powolny wzrost reputacji ligi lub praktycznie jego brak. Nie wie co na to SI ale jak podkreślam to tylko moje dywagacje i wcale nie musi to być prawdą
To tyle odemnie
ps. jeszcze mam tego pamiętnego save'a (lubię trzymać takie rzeczy) jeśli chciałby ktoś na własne oczy zobaczyć to o czym pisałem to mogę zrobić upload na jakiś serwer w nocy
pozdrawiam
edit: nie umię załączyć obrazka....
wybrałem ścieżkę, kliknąłem 'Wybierz' i nie ma :/ przynajmniej ja nie widzę ;P
// Edytowano 3 razy, ostatni raz 25.03.2010 o godz. 18:53
Najnowsze posty