Dodawanie zdjec do manifestow

gosc1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.03.2010, 14:28    Pytanie
Witam szanowne kolezenstwo. Problem wydaje mi sie prosty, ale rozwiazania za Chiny Ludowe znalezc sam nie moge. Opcja szukaj nie pomaga.

Chodzi mi mianowicie o kwestie dodawania zdjec do manifestow. Pierwsze, z czym nie moge sobie poradzic, to wykasowywanie juz zaladowanych zdjec. Jest opcja "usun", ale tyczy sie tylko tego, co aktualnie chcemy zaladowac, czyli kasujemy z kolejki. Jesli cos juz sie zaladowalo to juz jest tam na zawsze? Straszny balagan po chwili sie robi.

Druga, wazniejsza sprawa to wielkosc zdjecia i jego wyswietlanie. Gdy zamieszczam zdjecie w oryginalnej wielkosci, zwykle pol zdjecia jest widoczne, drugie pol znika pod lewa sekcja strony. Gdy probuje skalowac zdjecia, to sa nieczytelne (glownie chodzi o napisy). Reasumujac. Czy jest mozliwosc zamieszczania miniaturki, ktora po rozwinieciu bedzie w pelnym wymiarze w osobnym oknie? Jesli tak, to jak tego dokonac?

Kilka razy widzialem u innych osob sposob ze skalowaniem, ale to mija sie z celem, bo obrazek staje sie wtedy kompletnie nieczytelny.

Z gory dzieki za odpowiedzi i przepraszam, jesli to gdzies bylo walkowane, ale slowa klucze nic nie daja w wyszukajce.

krissojka Partyzant

0
20.03.2010 14:42    #1
Sluichaj,mam dokladnie taki sam problem - nie wychodzi mi wyskalowanie iobrazka, bo wyglada obrzydliwie. Niestety umieszczam tedy linka do obrazka, a odnośnikowi nadaję nazwę jaka mi się podoba. Przejrzyste to i nie zajmuje wiele miejsca :)

Użytkownik uznał post za pomocny

Lubię kakauko!

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
20.03.2010 14:58    #2
[quote]Chodzi mi mianowicie o kwestie dodawania zdjec do manifestow. Pierwsze, z czym nie moge sobie poradzic, to wykasowywanie juz zaladowanych zdjec. Jest opcja "usun", ale tyczy sie tylko tego, co aktualnie chcemy zaladowac, czyli kasujemy z kolejki. Jesli cos juz sie zaladowalo to juz jest tam na zawsze? Straszny balagan po chwili sie robi.[/quote]

Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chodzi Ci o to, że już załadowałeś obrazek do manifestu i w trakcie pisania go on Ci się już wyświetla, a ty nie wiesz jak go usunąc? Klikasz na niego LPM i dajesz DELETE. Jeśli się dobrze rozumiemy.

---

[quote]Druga, wazniejsza sprawa to wielkosc zdjecia i jego wyswietlanie. Gdy zamieszczam zdjecie w oryginalnej wielkosci, zwykle pol zdjecia jest widoczne, drugie pol znika pod lewa sekcja strony. Gdy probuje skalowac zdjecia, to sa nieczytelne (glownie chodzi o napisy). Reasumujac. Czy jest mozliwosc zamieszczania miniaturki, ktora po rozwinieciu bedzie w pelnym wymiarze w osobnym oknie? Jesli tak, to jak tego dokonac?[/quote]

Zapisujesz zdjęcie. Ładujesz je na dowolnym serwerze. Po załadowaniu, gdy zdjęcie Ci się wyświetlni (a jeśli nie to otwórz podany link do niego) i kliknij na obrazek PPM i wybierz komendę 'Kopiuj Adres Obrazka' (nie mylić z adresem do strony z obrazkiem). Wtedy wchodzisz do menu pisania manifestu. W górnym panelu spośród wielu różnych ikonek klikasz na Zielone Drzewko. W polu 'URL obrazka' wciskasz wtedy CRTL+V, żeby wkleić wcześniej wspomniany Adres Obrazka. Po tym jak Ci się już obrazek pojawi klikasz na obrzeża i zmniejszasz obrazek dopóki nie będzie dobry. Potem w opublikowanym manifeście jeśłi obrazek będzie mało widoczny wystarczy kliknąć PPM i wybrać Pokaż Obrazek.

gosc1 Partyzant

0
20.03.2010 15:14    #3
Dzieki za wskazowki,

Arek96, nie do konca sie zrozumielismy w pierwszej kwestii. Gdy naciskasz to tajemnicze drzewko, to wyskakuje ramka, w ktorej mozesz wpisac url lub nacisnac kwadracik po prawej stronie i wyszukac zdjecie na Twoim komputerze. Probujac dopasowac zdjecia naladowalem tam sporo niepotrzebnych juz probek, lecz nie ma tam opcji wykasowania ich z tego schowka. Wiem oczywiscie jak wykasowac zdjecie juz z samego manifestu :-).

Co do drugiej kwestii to nie pomyslalem, ze mozna zeskalowac zdjecie w manifescie juz podczas edytowania tekstu :-). Ta kwestia chyba jest juz rozwiazana.

0
20.03.2010 15:18    #4
Kończąc:

Gdy klikasz w drzewka, owszem wyświetla CI się że możesz wrzucić z komputera, ale możesz też wrzucić prosto z internetu, a jak to zrobić wyjaśniłem wyżej - i ten sposób polecam.

gosc1 Partyzant

0
20.03.2010 16:19    #5
Niestety opcja ze zmniejszaniem wklejonego obrazka nie dziala u mnie nie wiedziec czemu. Po prostu najezdzajac na ramke wskaznik sie nie zmienia, a przy probie przeciagania linii nic sie nie dzieje. Chwilowo docinam i kleje zdjecia do maksymalnej mozliwej szerokosci, bo inaczej nie daje rady. Tak apropos to maks co wchodzi na szerokosc to 539 pikseli, ale lepiej bedzie wygladalo jesli bedzie troche mniej. Wtedy zachowany zostanie margines podobny jak po lewej stronie manifestu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.03.2010 o godz. 16:22

0
20.03.2010 16:29    #6
Mi nie chodzi o ramkę, tylko o sam kant ramki. Tam jest mały punkcik - najeżdżasz na niego, klikasz i zmniejszasz. Jeśli nie działa - cóż, nie wiem czemu tak się dzieje.

playmaker Partyzant

0
08.08.2010 22:24    #7
Mam problem. Otóż załadowałem fotki na bankfotek.pl a gdy je dodaje do manifestu wtedy mi sie wyświetla samo obramowanie. Pomocy !!!

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.08.2010 o godz. 22:32

playmaker Partyzant

0
08.08.2010 22:33    #8
tu podaje widok tego problemu, pomocy ;/
sorry że osobno ale tak wyszło

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
09.08.2010 16:06    #9
Podałeś zapewne zły link do obrazka. Jesteś pewny że był to link bezpośredni, a nie do strony ze zdjęciem?
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution