Kluczowe czy roszerzone? Skąd komputer wie?

Szemek Ekspert

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.03.2010, 23:48    Pytanie
Jak w temacie. Skąd komputer wie, który fragment meczu pokazać jako kluczowy, a który pominąć? Przecież nie pokazuje skrótu z meczu, który odbył się wcześniej.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.03.2010, 18:36

"To tylko Internet k*rwa."

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
23.03.2010 00:02    #1
To trochę jak gra na loterii, ale ja stawiam na to, że początek tej akcji rozgrywa się gdzieś już wcześniej. Od razu dementuję jakoby w tej tezie zawarte było, że wynik z góry jest ustalony. Po prostu wydaje mi się, że komputer szybko przetwarza na co dana akcja się przełoży. Dlatego czekamy tyle na przetwarzanie naszych zmian taktycznych, żeby to mogło wpłynąć także na to, co zobaczymy na ekranie.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.03.2010 00:17    #2
Wydaje mi się, że komputer obliczył już kilka wydarzeń "do przodu", i kiedy policzy, że za 10 wydarzeń prawdopodobnie nastąpi akcja, która będzie ważna (kartka, bramka, poważna kontuzja) - rozpoczyna wyświetlanie meczu. Jednoczesnie szczegóły tych zdarzeń są raczej generowane "na żywo", dlatego czasem widzimy akcję, która nie była ani groźna, ani ważna, ot po prostu panowie pokopali sobie piłkę z lewej na prawą.

Podkreślam - wydaje mi się :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Szemek Ekspert

0
23.03.2010 20:11    #3
Chciałbym wierzyć, że wynik nie jest ustawiony z góry. Moim zdaniem komputer przygotowuje przebieg meczu do najbliższej zmiany taktyki/formacji/zawodnika czy czegokolwiek, co w jakikolwiek sposób wpływa na grę.

Z ciekawości przeprowadziłem "test" - 5 spotkań tymi samymi drużynami (save'n'load) bez zmian w taktyce, składzie itd. Jedynie co, to zmiany w trakcie spotkania, spowodowane kontuzjami.

I mecz:

składy, statystyki, statystyki gospodarzy, statystyki gości, informacje.

II mecz:

III mecz:

IV mecz:

V mecz:

Niestety za późno wpadłem na dodanie wyników ze spotkań pozostałych rywali, ale to nic straconego - kolejna szybka symulacja (tym razem ja na urlopie):

I raz, II raz, III raz, IV raz i V raz.

Wnioski są raczej zadowalające, wyniki nie są ustawiane przed kolejką
"To tylko Internet k*rwa."

Kejba16 Partyzant

0
23.03.2010 20:18    #4
hmm zobacz ile razy padają podobne wyniki
Dortmund - Norymberga 2 razy było 3:1 2 razy było 1:1
M'gladbach - Mainz 2 x 2:1 , 2 x 3:1
Frankfurt - Schalke 2 x 1:1 , 2 x 0:1

Craxa fan Młody aktywista

0
26.03.2010 20:38    #5
Myślę, że czwarta symulacja była dla Ciebie korzystna;-) Mój kolega robi takie testy dopóki nie wygra;-) Czasem dziesięć podejść robi oszust jeden;-)
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

szfedo Przodownik pracy

0
27.03.2010 00:56    #6
Też mam takiego kumpla, sezon robi w około pół roku :P

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.03.2010 19:19    #7
Craxa fan, szfedo - pokażcie swoim kumplom jeszcze metodę dodawania managerów, i zainstalujcie im FMRTE - zlitujcie się nad biedakami :)))

Aaa... i killer rogi koniecznie! :))
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution