Cena biletów w Ekstraklasie.

mistrzinho Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.05.2010, 19:51    Pytanie
Jaką najwyższą cenę biletu, a jaką karnetu mieliście w jakimś polskim klubie? I od czego zależą ich ceny? Moglibyście podać jeszcze najwyższą umowę sponsorską, jaką się udało wam w polskim klubie podpisać?

//Edytowano 3 razy, ostatni raz 05.05.2010, 12:00

Me4You Młody aktywista

0
04.05.2010 20:13    #1
Ceny zależą od ilości miejsc siedzących oraz od tego jak silna jest liga i od tego ile dany klub ma pieniędzy.

Mam nadzieje, że Ci pomogłem i życze powodzenia;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.05.2010 o godz. 20:13

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.05.2010 20:27    #2
Szczerze powiem, że nie odpowiem Ci bezpośrednio, bo nie wiem. Ale zapewne chcesz wiedzieć po to, żeby mieć pojęcie o tym, o ile w Twoim klubie te ceny mogą wzrosnąć. Niestety - nie licz na nic wielkiego, o ile mi wiadomo, ceny nie ulegają znaczącym modyfikacjom nawet wtedy, gdy klub z Polski zdobywa LM. Kilkoro znajomych miało taką sytację, ale być może nie jest to regułą.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

parachutes Młody aktywista

0
04.05.2010 23:06    #3
[quote=Me4You]Ceny zależą od ilości miejsc siedzących[/quote]
e?

[quote=Me4You]oraz od tego jak silna jest liga[/quote]
zgoda

[quote=Me4You]i od tego ile dany klub ma pieniędzy.[/quote]
e?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 04.05.2010 o godz. 23:07

-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Derbak-MT Partyzant

0
05.05.2010 08:50    #4
Me4You Proszę Cię zamilcz w większości tematów bo gadasz takie głupoty że się czasem nie da czytać.

Co do cen biletów analizuje to przez już niemal 5 sezonów Zagłębiem Lubin i znaczących wahań cen nie zauważałem mimo że walczyłem o tytuły jak i o LM
średnio cały czas jestem w liczbie frekwencji miedzy 10-8 w Lidze więc szału nie ma więc i cen szałowych nie ma. :)

parachutes Młody aktywista

0
05.05.2010 10:55    #5
Derbak-MT, mało przyjemnie to napisałeś, ale się zgadzam :)

Może zależą od stanu stadionu i np. wyposażenia trybun dla VIP-ów?
Może po oddaniu nowego stadionu ceny wzrastają?
Wydaje mi się, że też od rangi spotkania jest to zależne i za LM kibice płacą więcej.
Możliwe, że jeśli popyt przez długi czas przewyższa podaż, to cena wzrasta, ale nie zaobserwowałem tego.

To kolejny element, którego nie możemy w FM-ie kontrolować, a w grze EA można. Moim zdaniem to minus, ale zdania są różne.

Ponieważ temat jest ciekawy i odnalezienie tej zależności może być przydatne, wrzucam screeny z mojej gry. Jak macie czas, wrzućcie swoje.

WRZESIEŃ 2014 EKSTRAKLASA i PIERWSZA LIGA
Średnia cena karnetów
Posiadacze karnetów
Średnia cena biletów

EDIT: dopisałeś do pierwszego posta pytanie o umowę sponsorską, to wrzucam screena. Moja Łęczna jeszcze nie ma sukcesów na arenie międzynarodowej, a umowa była spisana chyba ledwo po awansie do Ekstraklasy - stąd niska suma za ten kontrakt. Niestety w Łęcznej te umowy są podpisywane na długie okresy, w Motorze kiedyś co rok nową umowę dostawałem, więc za sukces w LM od razu mogłem więcej czesać z reklam na koszulkach..
5-letnia umowa sponsorska (główna reklama na koszulkach) warta 90,71 tys euro

// Edytowano 5 razy, ostatni raz 05.05.2010 o godz. 13:28

Użytkownik uznał post za pomocny

-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution