Co wpływa na "wieczność" gracza

Fenix Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.06.2010, 19:56    Pytanie
Zapytam krótko, nie owijając - co wpływa na to, że jednemu zawodnikowi spadają atrybuty szybciej, a drugiemu wolniej, co wpływa na "wieczność" piłkarza w FM-ie (2008)?

K0ras Młody aktywista

0
09.06.2010 16:28    #30
A w Fm'ie nie ma przypadkiem puli PA w stosunku do CA. Wiec jezeli mu zwiekszyles nagle cos z 1 do 20 CA zostalo const. wiec cos musialo zrobic miejsce dla tej 20.

@Godman

Sam właśnie potwierdizłeś to co napisałem:p Spadają mu atrybuty fizyczne.I w tym przypadku bystrość. Technicznie potrafi dalej to samo zrobić. Ale wolniej.

Drybling - umiejętność kiwania, ilość kiwek jakie umie gracz. Ciężko stwierdzić jedno, Romario ma 22 lata kiwa obrońce na np młynek. Wykonuje go szybko sprawnie. Teraz ta sama sytuacja Romario ma 39 lat wykonuje mlynek ale tym razem mu się nie udaje bo za wolno przełożył noge.

Teraz czy to, ze zwód się nie udał wynika z tego, że go już nie umie czy robi za wolno? Raczej to 2, on dalej umie zrobić ten sam zwód ale zawodzi szybkość - fizyczność. Ja tak to widze.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.06.2010 18:04    #31
@ K0ras

Dla mnie szybkość i przyspieszenie to cechy związane stricte z bieganiem, natomiast wolniejsze wykonywanie dryblingu - miałem na myśli wolniejszą pracę mięśni, wolniejszy przepływ informacji pomiędzy mózgiem a mięśniami - jednym słowem wolniejsze "machanie nogą" przy dryblowaniu. Spada bystrość umysłu, timing, pewna mechanika wykonywanych czynności. Moim zdaniem cechy techniczne spadają również dlatego, że ciało staje się mniej posłuszne, ścięgna twardsze. Poza tym starsi piłkarze często mniej trenują (tu oczywiście ścisły związek ze sprawnością i wytrzymałością), a brak treningu też powoduje spadek umiejętności.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

K0ras Młody aktywista

0
09.06.2010 20:47    #32
No dobra ale to akurat piszesz o polskich super-piłkarzach: )

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.06.2010 20:49    #33
[quote=K0ras]No dobra ale to akurat piszesz o polskich super-piłkarzach: ) [/quote]

A co, Ci na zachodzie mają lepsze mózgi i ścięgna? :)

Aczkolwiek faktycznie, Nasi jakoś tak szybciej puchną :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

carlosss89 Partyzant

0
10.06.2010 17:59    #34
z moich doswiadczen wynika ze profesjonalizm wplywa na to jak bardzo sie bedzie starac na treningach i to takze powoduje ze nawet w wieku 33 lat moze wam sila lub cos urosnac oczywiscie statystyki wolniej spadaja i pojedynczo.
Profesjonalizm jest atrubytem fizycznym moze tez amibicja byc wazna.

parachutes Młody aktywista

0
10.06.2010 22:18    #35
Ambicja, determinacja, wiek, profesjonalizm. I koniec kropka :)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

K0ras Młody aktywista

0
11.06.2010 15:14    #36
Raczej profesjonalizm nie jest atrybutem fizycznym;p

zolw_ik Partyzant

0
12.06.2010 10:43    #37
[quote3=Robi2009]A ja właśnie gdzieś czytałem, że Pracowitość i Determinacja odgrywają rolę w rozwoju talentu zawodnika. Raz nawet zrobiłem eksperyment edytorem - podwyższyłem oba atrybuty pewnemu juniorowi na 15, i o dziwo - spadła mu reszta! A przecież nie powinna, bo co ma Pracowitość zawodnika do wykonywania rożnych czy wykańczania? Dlatego będę się upierał przy swoim :)[/quote3]
Ale to niczemu nie dowodzi. Reszta spadła, bo ca zostało takie samo, więc dla wyrównania gra musiała obniżyć resztę. Z atrybutów zawodnika najważniejszy dla rozwoju jest profesjonalizm i jest to ukryty atrybut. Były robione testy i nawet wykresy gdzieś widziałem ;P.

Dokers Partyzant

0
15.06.2010 13:40    #38
[quote]Professionalism
Jak skłonny jest do krytykowania managera i innych zawodników w mediach. Pole to w połączeniu z Natura Fitness określa jak długo zawodnik utrzymuje się w optymalnej formie, jak długo trwa jego kariera i jaką ma szansę na osiągnięcie swojego potencjału.

Natural fitness
Wrodzona kondycja. Wpływa na to w jak dobrej formie utrzymuje się zawodnik podczas długiej kontuzji i jak szybko wraca do pełni sił
[/quote]

Żródło: wskazówki dla researcherów

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.