Genie Scout - Atrybuty

Ciartur Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.06.2010, 16:49    Pytanie
Nie wiem dokładnie jak to określić więc pokażę to na przykładzie:

Zakładając, że w Genie Scout mam zawodnika z PA 190, ale np. w ocenie pozycji ma 70%. A więc na co zwracać uwagę na Ocenę czy na PA?

W Genie Scout jest także opcja pokaż potencjalne atrybuty i tutaj mam pytanie czy to pokazuje np. max szybkość jaką osiągnie zawodnik i po prostu dalej nie da rady? Czy może w wyniku specjalnego treningu te atrybuty będą całkiem inne?

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.06.2010 16:55    #1
PA to potencjał, więc chyba raczej chodziło ci o CA. CA to umiejętności zawodnika, oczywiście na pozycji, na której ma 100 %. Jeżeli ma 70% na jakiejś pozycji, to znaczy, że po prostu jest na niej słabszy, nie jest to jego naturalna pozycja.

Ciartur Młody aktywista

0
14.06.2010 17:00    #2
Nie nie chodziło mi o CA. W Genie Scout'cie jest PA przykładowo 190 i jest również Najlepsza potencjalna ocena w procentach, Messi np. ma coś ok. 85% i PA 195.

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.06.2010 17:02    #3
Widać, że nie mam Geniego ;) Przepraszam, do widzenia.

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
14.06.2010 17:30    #4
Ja bym tak do końca programowi nie wierzył. Korzystałem z niego przy poprzedniej wersji gry i często ocena procentowa różniła się od oceny mojego asystenta. Przy czym niemal zawsze to asystent miał rację. Podejrzewam, że gdybyś przetestował inne tego typu programy (nie mam pojęcia czy mają taką opcję, może FMRTE?), to ocena byłaby inna dla większości graczy.

Nie mam też pojęcia na jakiej zasadzie pokazywany jest wzrost atrybutów. Być może na zasadzie treningu ogólnego, może gdzieś w sejwie zapisuje się reżim z jakim piłkarz trenuje i na tej podstawie jest obliczany wzrost. Zagadnienie ciekawe, może ktoś podejmie się testów. :) Wysokość atrybutów nigdy nie jest na stałe ustalona. Nawet przy osiągnięciu przez gracza maksymalnego PA, możliwe jest rozdysponowanie punktów za pomocą treningu. Po prostu jeśli napastnik nie będzie ćwiczył defensywy, a mocno się poświęci trenowaniu strzałów, to część punktów z krycia itp. może przejść na wykańczanie akcji itp.

Użytkownik uznał post za pomocny

Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.