Ibrahimovic i Villa - ustawienie

Barcafan1990 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.07.2010, 22:07    Pytanie
mam problem i pytam sie teraz o rade . Majac Zlatana i Ville jak ustawiacie? Ville na lewa pomoc jako ofensywny pomocnik i zlatana do srodka czy pozbywacie sie zlatana a lewego pomocnika kupujecie? bo mam dylemat

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
25.07.2010 22:09    #1
Jeśli chcesz używać obu, to 4-4-2. :P Ja bym osobiście wolał sprzedać Zlatana i kupić właśnie lewego skrzydłowego.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
25.07.2010 22:10    #2
Villa schodzący napastnik, tak jak w kadrze grał np. w meczu z Hondurasem, a Zlatan lis pola karnego
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Buła Partyzant

0
25.07.2010 23:17    #3
Zlatan to idealny kompletny napastnik i odgrywający. Jak by mu nie podali - czy na głowę, czy do nogi, zwykle napędza akcje ofensywne zespołu (dzięki dobrej grze głową/podaniom/technice etc.), u DV różnie z tym bywa.
Skrzydło dla któregokolwiek tych z zawodników to marnowanie potencjału, bo to świetni środkowi, więc najlepiej by było grać 4-4-2, ale to już odmieniłoby całkiem taktykę klubu, którą trzeba by było budować praktycznie od podstaw. IMHO - kasa na Villę zmarnowana :P
Ale może jestem nieobiektywny, u mnie Ibra szaleje, ma więcej goli niż rozegranych meczów :P
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

DaSSu Partyzant

0
26.07.2010 09:40    #4
Villa skrzydlo i jako schodzacy napastnik z Messim po prawej. Ibra do idealny odgrywajacy i tez watpie w to czy bys sie go pozbyl w 1 sezonie i w ogole( za wysoki kontrakt ).

zetkaiii Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.07.2010 09:48    #5
Na twoim miejscu poczekałbym. Na chwilę obecną ustawiłbym Zlatana na wysuniętego, a Ville i Messiego na skrzydłach. Gdy przyjdzie dobra oferta za Zlatana albo za Ville to sprzedaj jednego z nich. Nie wystawiaj ich na listę transferową, nie proponuj klubom itd. bo się obrażą i cały zespół razem z nimi. Po prostu czekaj...
Jesteśmy tu aby pomagać...

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
26.07.2010 11:32    #6
@Buła
Ja bym raczej powiedział że kasa na Ibrę była zmarnowana. :P Przy całym zespole magików Barcelona potrzebuje z przodu solidnego napastnik, który będzie kończył akcje, a nie kolejnego czarodzieja próbującego błyszczeć w polu karnym niekonwencjonalnymi zagraniami. Dlatego żałowałem że oddali Eto'o (dobrze pasował do tej roli) za Ibrę i dlatego cieszę się, że kupili Villę (Rooney byłby idealny, ale ciut za drogi). Zamiast Ibrahimovica spokojnie mogą dostać świetnego lewego skrzydłowego i będą mieli kompletny skład. Davida nie ma co dawać na skrzydło, bo to nie jest taki magik. Już Henry na tej pozycji się marnował, mimo że jego styl grania pasował do drużyny, Villa raczej sobie nie poradzi.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

Buła Partyzant

0
26.07.2010 11:46    #7
Pomsti - ale ja mówię o FM i kasie Barcfana1990, nie o rzeczywistości :P Ibra był przede wszystkim przepłacony, nie miał złego sezonu, może to kwestia adaptacji i zgrania, a może po prostu pasowania do takiego stylu gry. W każdym razie, zgadzam się z tym, że Eto'o i Villa lepiej do takiego systemu pasują.

Ale w FM Ibra w moim zespole jest niezastąpiony - maszyna do strzelania goli. Z tego co pamiętam, w pierwszym sezonie 49 goli w 47 meczach (ligowego rekordu Ronaldo i Messiego nie wyrównał, zabrakło chyba 2 goli :P).
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution