Dodatki do FM'a na MACu

parachutes Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.07.2010, 15:36    Pytanie
Czy dodatki (graficzne i update'y) z Waszej strony działają też w wersji FM'a przeznaczonej na MAC'a? Jeśli kupię białego laptopa z jabłkiem, to będę mógł na nim korzystać ze wszystkich tych rzeczy z działów fileplanet i grafika?
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

KrzysztofR Młody aktywista

0
31.07.2010 16:25    #1
Nie widzę powodu, aby nie działały. Funkcjonują chyba jako wewnętrzne pliki gry, a nie wydaje mi się, aby się ta struktura plików graficznych i configów różniła na Macu. Chyba, że się mylę, to mnie ktoś mądrzejszy poprawi. ;)

dudek_9 Partyzant

0
31.07.2010 18:17    #2
Co do grafiki to sądzę, że tak, ale co do update'ów to już raczej nie. Zauważ, że są przecież niektóre update'y specjalnie do MAC'ów, więc musi się czymś róznić.

To tyle z mojej strony ;)
– I co? Są bunkry?
– Bunkrów nie ma. Ale też jest zajebiście!

parachutes Młody aktywista

0
02.08.2010 22:51    #3
@krys_rr: no właśnie pytam, bo nie wiem czy MacOS działa na innych rozszerzeniach plików, logika mówi mi że chyba tak. Nie jesteś pewien, tak?

@dudek_9: skoro są update'y dla wersji MAC to już chyba rozwiałeś moje wątpliwości...
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

KrzysztofR Młody aktywista

0
03.08.2010 01:04    #4
Hm. To jeszcze zależy jakie update'y. Jeśli update'y oficjalne gry (patche), to muszą być do wersji, bo wprowadzają zmiany w pliku wykonywalnym. Same pliki już na innych rozszerzeniach nie do końca są. Jest zachowana spora zgodność formatów. Zresztą, zarówno na MacOS i na Windows, rozszerzenie pliku może być dowolne, wybrane przez twórcę aplikacji. Byle aplikacja umiała sobie z nim poradzić. A wątpię, aby pliki z bazami danych (fm'a, nie ogólnie) były w tych dwóch wersjach jakkolwiek inne. Jedyna IMHO różnica polega na środowisku programistycznym, a więc na różnicy w plikach wykonywalnych (w przypadku MS Windows, fm.exe), obstawiam, że nawet wszelkie configi i inne zapisane ustawienia wyglądają identycznie. Więc w kwestii dodatków z cmrev, powinny działać, o ile nie są zapakowane w plik instalacyjny, czy samowypakowujące się archiwum. (Choć i tu myślę, że dałoby się to obejść)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.08.2010 o godz. 01:05

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution