klauzula transferu w lidze hiszpanskiej

Silverballer Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.08.2010, 12:14    Pytanie
Witam! Jak każdy wie w FM, jak i również w prawdziwym futbolu w ligach hiszpańskich występuje coś takiego jak klauzula transferowa. Tak naprawdę, to w prawdziwym futbolu ustawiane są one tylko po to, aby była to taka cena zaporowa której nikt nie ruszy. Przykład? Higuain 130mln, Aguero 52mln, Silva 90mln. A tak naprawdę, kiedy już dochodzi do sprzedaży to nikt na to nie patrzy. Przykładem jest transfer Silvy, który kupiony został za... 30milionów? A w klauzuli miał 90. FM się tego mocno trzyma przy zakupie tych lepszych zawodników, stąd moje pytanie... Czy jest jakiś plik/pliczek, który te klauzule kasuje? Nie chciałbym używac programów typu fmrte bo to psuje radość z gry...

Z góry dzięki!

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.08.2010 12:28    #1
Ale po co to kasować? Mi się nigdy nie zdarzyło, żeby klub hiszpański trzymał się tej klauzuli. Klauzula klauzulą, a kluby za najlepszych zawodników i tak żądają astronomicznych sum, niezależnie od tego czy w Hiszpanii czy w Anglii. Jednak jak to skasować - nie wiem, w ogóle nie używam edytora.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
06.08.2010 12:49    #2
w Primera Division jest przepis, który mówi, że każdy zawodnik musi mieć klauzule wykupu.
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Silverballer Partyzant

0
06.08.2010 13:03    #3
[quote]Mi się nigdy nie zdarzyło, żeby klub hiszpański trzymał się tej klauzuli[/quote]

To nie wiem w co ty grasz kolego, chyba w FIFE. Ja nawet Aguero nie moglem kupic za 51.5 mln, dopiero za 52 zgodzili sie go sprzedać, bo taka była klauzula. To samo z Matą. Za 51.5 nie szło, dopiero za 52 bo miał taką klauzulę.

[quote]w Primera Division jest przepis, który mówi, że każdy zawodnik musi mieć klauzule wykupu. [/quote]

Myślisz, że mnie oświeciłeś? Przecież to wiem! Tylko w futbolu jak już to pisałem i tak nikt się tego nie trzyma... Taki Silva jak już pisałem, miał w klauzuli 90 milionów, a i tak sprzedali go za 30. Pod tym względem właśnie FM wkurza z tymi klauzulami... w życiu nikt się tego nie trzyma, a w FM wręcz przeciwnie.

Czekam na odpowiedź, czy jest jakiś plik, który pokasuje te klauzule. ( nie chce się bawić w FMRTE, BO TO PSUJE ZABAWĘ )

madridistas Partyzant

0
06.08.2010 13:18    #4
Poprostu Valencie kłopoty finansowe ma ;/ , a tak by chciała za klauzule..
Proste i Logiczne ze raczej nikt nie da 90 mln , wiec zaakceptowali 30mln ,

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.08.2010 13:59    #5
Się chyba nie rozumiemy - Aguero sprzedali Ci za 52'000'000, bo musieli a nie dlatego, że chcieli. Po aktywacji klauzuli klub musi przyjąć ofertę. Gdyby nie ta klauzula, pewnie musiałbyś wyłożyć ze 20'000'000 więcej. Kluby rzadko trzymają się wysokości klauzul. Ale jeśli nie chcą w ogóle zawodnika sprzedawać, to klauzulę można wykorzystać przeciwko nim, płacąc określoną cenę za danego zawodnika.

Powtarzam - nie zdarzyło mi się, aby klub trzymał się klauzuli sprzedaży. Sytuacja wygląda tak - jeśli zawodnika nie potrzebują, to sprzedadzą znacznie taniej niż klauzula. Jeśli gracza potrzebują - nie chcą go sprzedać niezależnie od tego, czy ma klauzulę czy nie. Proste. Nie widzę tylko powodu, dla którego chciałbyś to usuwać - w rzeczywistym świecie Valencia też nie musiałaby sprzedawać Silvy za 30'000'000. Natomiast jeśli Manchester City złożyłby ofertę w wysokości 90'000'000, miałaby taki obowiązek. Proste. Potrzebowali kasy - sprzedali taniej. I w FMie takie sytuacje też się zdarzają. Piłkarze mogą mieć klauzule po 25'000'000, a da się ich wyciągnać znacznie taniej.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

sz4rlej Partyzant

0
06.08.2010 14:14    #6
da się chyba edytować tę opcję w edytorze dolacznym do gry - nie zmienia to faktu, że potem aguero będzie kosztowac znacznie wiecej

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
06.08.2010 14:49    #7
Sprawdzałem w edytorze i nie ma czegoś takiego jak kasowanie klauzul na ligę. Przynajmniej ja nie zauważyłem. Ale jak ci tak zależy to możesz pokasować klauzulę indywidualnie. Jest taka możliwość.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution