Ustawienie przy ofenstywnych rzutach z autu

madryckikibic Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.08.2010, 22:35    Pytanie
Witam!

Mam pytanie. Dlaczego moi zawodnicy przy wykonywaniu rzutu z autu ustawiają się tak jak przy rzucie rożnym, mimo że teoretycznie powinni być ustawieni inaczej.
Mam łatkę 10.3.0

Proszę o pomoc

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
09.08.2010 23:32    #1
Screen?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Buła Partyzant

0
09.08.2010 23:38    #2
Za dużo swobody taktycznej?
"Teoretycznie powinni być ustawieni inaczej" - to znaczy, że wydałeś im osobiste polecenia w sprawie autów?
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

madryckikibic Partyzant

0
09.08.2010 23:57    #3
Zgodnie z życzeniem:
Link1
Link2

Być może za dużo swobody... Tak, dałem im osobiste polecenia.
Ale jeśli słuchają się w sprawie rzutów rożnych to dlaczego przy autach nie??
To zdyscyplinowani gracze, dopilnowałem tego...
Wszyscy ofensywni gracze mają swobodę nieograniczoną.

W rzutach wolnych to samo. mimo że mają domyślne. Zawsze ustawiają się tak jakby był róg.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 10.08.2010 o godz. 00:10

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.08.2010 10:51    #4
Pierwszy raz widzę taką sytuację. Spróbuj ustawić auty krótkie albo szybkie. W pierwszym przypadku zawodnik nie dorzuci do pola karnego, w drugim piłkarze w polu karnym nie zdążą się ustawić.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

madryckikibic Partyzant

0
11.08.2010 10:56    #5
Nie chcę autów krótkich albo szybkich. Wrzutki w pole karne dobrze się sprawdzają, bo mam graczy dobrze główkujących. A raczej dobrze sprawdzałyby się jeśli słuchaliby moich poleceń.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
0
11.08.2010 11:43    #6
Porównaj polecenia przy rzutach rożnych z tymi przy autach. Podejrzewam że będą identyczne, stąd takie ustawienie. Ofensywne auty są wykonywane przecież na wysokości pola karnego.

PS. Boczny obrońca z wysoką wartością atrybutu "Długie wyrzuty" z wyuczonym zagraniem "Wrzucaj piłkę w pole karne" (nie pamiętam konkretnej nazwy) przy 2-3 dobrze główkujących jest skarbem. Sam zdobyłem wiele bramek po takich akcjach.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

madryckikibic Partyzant

0
11.08.2010 11:55    #7
Nie, polecenia są zupełnie inne. To jest ustawienie przy ofensywnych rzutach rożnych...

[quote=Pomstiborius]
PS. Boczny obrońca z wysoką wartością atrybutu "Długie wyrzuty" z wyuczonym zagraniem "Wrzucaj piłkę w pole karne" (nie pamiętam konkretnej nazwy) przy 2-3 dobrze główkujących jest skarbem. Sam zdobyłem wiele bramek po takich akcjach.[/quote]

Zgadzam się w całej rozciągłości, zwłaszcza kiedy ma się dwóch takich obrońców.

madryckikibic Partyzant

0
11.08.2010 14:08    #8
Reasumując:
1. Podczas ofensywnych rzutów: rożnych, wolnych, autu zawodnicy ustawiają się tak samo.
2. Ustawiają się tak jak mają przypisane do rzutów rożnych.
3. Polecenia, dotyczące rzutów wolnych i z autu, ignorują.

Co zrobić?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.