Jak w 100% wykorzystać rozgrywającego

Przemo2207 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.08.2010, 19:39    Pytanie
Witam

Otóż, grając Barceloną nie mogłem w pełni wykorzystać mojego rozgrywającego którym jest sam Xavi Hernandez. Jego podania były celne
( "20" przy podaniach mówi samo za siebie :) ) lecz było ich mało (tak z 30-40 na mecz i duża część z rzutów rożnych). I pytanie: Jak poprawić częstotliwość jego podań? Mam już swoją pewną teorię że zawodnik ma mało miejsca na boisku bo gram bez skrzydłowych z defensywnym Toure, środkowymi Iniestą i właśnie Xavim, ofensywnymi Messim i Cazorlą i napastnikiem Henrym, tak więc jest bardzo zagęszczony środek pola, lecz chce usłyszeć co wy macie o tym do powiedzenia. :)
mes que un club

kaka222 Partyzant

0
28.08.2010 21:22    #10
A dałeś grę na rozgrywającego i krótkie podania całej drużynie. Wtedy Xavi będzie rozgrywał każdą piłkę. Daj jeszcze wolne tempo i ofensywe lub kontrole.

BKS_Skrzat Młody aktywista

0
28.08.2010 21:25    #11
Za dużo zawodników w środku , po prostu.....

fbd Młody aktywista

0
29.08.2010 17:59    #12
Ja bym zrobił z niego środkowego pomocnika, a w ustawieniach drużyny dałbym rozgrywającego. Może problem tkwi w tym, że gra za bardzo do przodu. W rzeczywistości wiele podań rozgrywa z obrońcami. U mnie funkcja wysuniętego rozgrywającego się nie sprawdza, 30-40 podań góra.
The colors of a rainbow, so pretty in the sky!

Ludzie, uśmiechnijcie się!

Przemo2207 Partyzant

0
29.08.2010 19:13    #13
kaka222: W FM 2010 raczej juz nie ma takiej opcji jak gra na rozgrywającego. Podania moja cała drużyna ma na najkrótsze. Tempo i nastawienie tez jak mówisz

BKS_Skrzat: Próbowałem trzema w środku i nic. Dwoma to już bym sie nie odważył

fbd: Hmmm... a jakie role byś mu dał i jakim ustawieniem byś grał???
mes que un club

fbd Młody aktywista

0
29.08.2010 20:41    #14
Grałby z rolą środkowego pomocnika, ewentualnie cofniętego rozgrywającego, nastawienie normalne lekko w stronę ofensywy. Dużo podań prostopadłych i krótkich mało strzałów. Do tego szukanie gry, ale tylko w środku pola, żeby nie odsuwał się za bardzo do skrzydeł. Jednocześnie rozsuwając trochę pomocników do boków i robi się więcej miejsca dla Xavi'ego + Iniesta. Może być problem z obroną, więc dla Toure dałbym rygiel defensywy i niech zajmie się tylko rozbijaniem.
W Heerenveen się sprawdziło, tyle że gram ze skrzydłowymi.
The colors of a rainbow, so pretty in the sky!

Ludzie, uśmiechnijcie się!

dobry.adam Partyzant

0
29.08.2010 20:49    #15
Jeżeli przekonwertujesz taktykę na klasyczną, nadal nie ma opcji gry na rozgrywającego? Na pewno można ustawić zawodnika jako podstawowego rozgrywającego - i w nowym, i w starym widoku.

Przemo2207 Partyzant

0
29.08.2010 21:19    #16
[quote=fbd]Grałby z rolą środkowego pomocnika, ewentualnie cofniętego rozgrywającego, nastawienie normalne lekko w stronę ofensywy. Dużo podań prostopadłych i krótkich mało strzałów. Do tego szukanie gry, ale tylko w środku pola, żeby nie odsuwał się za bardzo do skrzydeł. Jednocześnie rozsuwając trochę pomocników do boków i robi się więcej miejsca dla Xavi'ego Iniesta. Może być problem z obroną, więc dla Toure dałbym rygiel defensywy i niech zajmie się tylko rozbijaniem.
W Heerenveen się sprawdziło, tyle że gram ze skrzydłowymi. [/quote]

Dzieki za rady, będę testował. Ale chodziło mi role jaką bedzie pełnił na boisku( np. ofensywa, wsparcie, obrona)

dobry.adam: Dzieki za uwagę ;) Przekonwertuję taktykę na klasyczną i ustawie gre na rozgrywającego.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.08.2010 o godz. 21:28

mes que un club

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.