Jak zmusić zawodników do pressingu i zdecydowanego odbierania piłki?

techniczny Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.09.2010, 09:25    Pytanie
Gram w polskiej drugiej lidze. Mam spory problem z tym, by zawodnicy stosowali pressing i bezpardonowo odbierali piłkę. Ustawiłem intensywny pressing, ostre odbieranie piłki, nawet z ławki często im krzyczę by nękali rywala, a oni jak manekiny nawet nie próbują odebrać piłki. Jedyne co robią to biegają jak idioci obok zawodnika w ogóle nie atakując. Dodatkowo często w trakcie meczu w dziecinny sposób tracą piłkę. Stanie taki zawodnik w miejscu, i mimo że ma dwóch partnerów do odegrania, to dostaje jakiegoś paraliżu i przeciwnik stojący 15 metrów dalej podbiega i bez problemu odbiera mu piłkę. Tracę mnóstwo goli w tak idiotyczny sposób bo zazwyczaj zachowują się tak boczni obrońcy. Macie jakieś pomysły na te dwa problemy?

gosc1 Partyzant

0
09.09.2010 10:18    #1
Mysle, ze to nieudolnie odwzorowany w silniku meczowym poziom umiejetnosci/sily Twojej ekipy wzgledem przeciwnika. Na moj gust FM nadal. jak w zamierzchlych czasach, sumuje umiejetnosci zawodnikow druzyny, dodajac ewentualnie kilka mnoznikow i przeciwstawia to podobnej sumie druzyny przeciwnej. Stad zaskakujace sytuacje, w ktorych jakis leszcz z atrybutami na poziomie 1 strzela nam hattricka w meczu finalowym Pucharu Polski. Po prostu silnik nie uwzglednia jednostkowych umiejetnosci, tylko matematyczna sile calej druzyny. Stad tez Twoi zawodnicy, choc maja nakazane gryzc trawe, to laza jak nacpani, bo silnik meczowy sztucznie ich blokuje. Zapewne Twoja druzyna jest slabsza, ma zle dobrana taktyke itp.

techniczny Młody aktywista

0
09.09.2010 11:34    #2
czy ja wiem... często gęsto takie sytuacje zdarzają mi się z zespołami o wiele gorszymi. przeciwnik kręci się z piłką wokół własnej osi, albo nawet staje w miejscu i nie wie co dalej, a mój zawodnik, stojący od niego dosłownie o krok, nawet palcem nie kiwnie by go zaatakować. może trochę wini jest w tym, że tryb 3D nie odwzorowuje wszystkich zachowań piłkarzy, albo inaczej - odwzorowuje tylko jakiś mały procent. fakt faktem, że jest to trochę denerwujące, bo ja rozumiem przegrać mecz, ale po jakiejś walce, nawet jak się nie ma umiejętności, a nie łażąc po boisku jakby się wypiło 3 litry melisy ;)

Yablonas Partyzant

0
09.09.2010 12:55    #3
Może od tego pressingu twoi gracze są zmęczeni, może mają niską pracowitość, wytrzymałość i determinację, nie można oczekiwać, że drugoligowi polscy piłkarze będą robić pressing przez 90 minut, a jako że klub z mojego miasta gra w tej lidze, to Ci powiem, że nie można oczekiwać, żeby go robili nawet przez 30 minut. Tam tak od 30 do 45 minuty i od 60 do 90, wszyscy są straszliwie zmęczeni i ledwo piłkę mogą kopnąć, a co dopiero robić dobry pressing na sprincie. Poza tym trzeba pamiętać, że jak oglądasz mecz to pokazywane są tylko ciekawe sytuacje, a dobry odbiór na środku po pressingu, nie jest zbyt ciekawy, raczej będą pokazywane sytuacje gdzie się twoim nie udało piłki odebrać.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.