Wiarygodność pensji

Kanius Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.09.2010, 15:29    Pytanie
Witam wszystkich. Mam pewną sprawę nie związaną bezpośrednią z grą w FMa. Chodzi mi o wiarygodność pensji graczy. Na ile można ufać FMowi w doborze tych zarobków, skąd biorą informacje o nich i czy są wiarygodni. Jeżeli ktoś posiada wiedzę to proszę o podzielenie się nią :). Pozdro

Falcon Przodownik pracy

0
12.09.2010 12:36    #10
Pensje zawodników nie są wiarygodne,a jeśli szukasz źródła ile kto zarabia to niestety ciężko będzie. Póki co piłkarze nie składają oświadczeń majątkowych, które publikowane są w sieci.
Co do Portsmouth to coś kiedyś mi się obiło o uszy z Utaką. Że dostawał bodajże 70 tys funtów tygodniowo, on zaś temu zaprzeczał i tak w kółko.
No i jak Jacko napisał długi mieli.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Guezmir Młody aktywista

0
12.09.2010 14:16    #11
Pamiętam jak w FM 2009 Dariusz Żuraw z Arki Gdynia zarabiał 43!!! tysiące euro miesięcznie. Nik t nie chciał go kupić, rozwiąznie kontraktu kosztowałoby fortunę i nie zgadzał się na to klub. Na niższą pensję oczywiście nie chciał siez zgodzic. Musiałem się z nim bujać 2 sezony. Niewiele brakowało, a zwolnili by mnie za opłakaną sytuację finansową. Na szczęście udało mi się podźwignąć klub z kryzysu i nawet zdobyć mistzriostwo Polski w 4 sezonie. Tak było na łatce 9.2. Przy okazji sprawdziłem jak ta kwestia wyglądała na łatce 9.3. Okazało się, że zarabiał 20 tysięcy mniej - dużo, ale dopuszczalnie. Researcherzy musieli coś namieszać :)

Użytkownik uznał post za pomocny

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Kanius Partyzant

0
12.09.2010 17:39    #12
Tak, ale długi wzięły się z powodu niewypłacalności finansowej, a ta wzięła się właśnie ze zbyt dużych pensji ( były o jakieś 4x większe niż być powinny). Wiem, bo jestem fanem i redaktorem na Portsmouth :).

Co do Utaki - on naprawdę zarabiał 70 tys funtów tygodniowo, lecz teraz chyba jego pensja została obniżona o 25% po spadku. Jeśli chodzi o wyniki - nie zdegradują się o kolejną ligę. W tych pierwszych czterech spotkaniach mieli ledwie 4 rezerwowych juniorów. Teraz sytuacja się stabilizuje. Jeśli was ciekawi to zapraszam na stronę portsmouthfc.pl

A co do pensji. Widzę, że nic się nie da zrobić. FM nie jest zbyt wiarygodnym źródłem, choć nie wierzę, że zarobki są tak wyssane z palca.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.