Polecenia dla piłkarzy i inne

Jarna Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.11.2010, 14:42    Pytanie
Witam was bardzo serdecznie. Moje pytania jest następujące :

1. Czy zaznaczacie każdą opcję jaka jest dostępna w ustawieniach indywidualnych tzn. nastawienie, swoboda taktyczna, podania, rajdy z piłką itp. czy może parę zostawiacie jako domyślne a tylko kilka sami regulujecie ??

2. Czy podczas okresu przygotowawczego często regulujecie te opcje ?? Czy zazwyczaj zostawiacie je na parę meczów.

3. Czy podczas okresu przygotowawczego gracie raczej 1 taktyką, czy zmieniacie ją co mecz, by za 5-6 meczów wybrać tą najlepszą ??

4. Wytłumaczcie mi jedną rzecz, jeśli możecie. Gram Atletico Madryt i moje wyniki w 4 meczach towarzyskich wyglądały tak :

Atletico Madrid u-19 - 7:0
Glasgow Rangers - 3:0
Leverkusen - 1:0
Deportivo - 4:1

I jeszcze jedna porażka 0:1 z Interem w Superpucharze europy.
Teraz przyszła pora na ligę i mecz otwarcia u siebie z Sporting Gijon.
Tutaj spotyka mnie coś niespodziewanego .Przegrywam z nimi 0:3 przy czym jeszcze oddaję bardzo mało strzałów.
Ja tego nie pojmuję jakim cudem wygrywam z Glasgow Rangers czy Leverkusen a dostaję takie baty od tak słabej drużyny w stosunku do mojej oczywiście ??
Od razu mówię, że kondycja była na poziomie 95 % ??

kaka222 Partyzant

0
11.11.2010 15:48    #1
1. Jeśli dana opcja jest sama ustawiona tak jak chcę to po co mam zmieniać, ale ja zawsze staram się ustawić wszystkie po swojemu aczkolwiek nie jest to konieczne zwłaszcza jak korzystasz z kreatora taktyk.

2. To wszytsko zależy od tego jak mi idzie. Jak jest dobrze to po co cos zmieniać. Okres przygotowawczy jest jednak po to( zwłaszcza przed pierwszym sezonem), aby dopracować taktykę więc czasem coś pozmieniam.

3. Najczęściej gram jedną aby się zgrali i przyzwyczili. Oczywiście zachodzą zmainy kosmetyczne, ale nie zdażyło mi się zmieniąć taktyki na mecz. Wszytsko zależy jednak od zespołu. Jak grałem Wislą to inną takyke miałem na LM, a inną na ligę polską.

4. Niewiem jaką grasz taktyką, więc ciężko mi do końca powiedzieć dlaczego przegrałeś. Czasami się tak zdarza. Możliwe, że twoi zawdonicy byli słabo zmotywowani na ten mecz. Często z teoretycznie słabymi rywalami dobre zespoły mają problemy z motywacją. 0:3 to na pewno zły rezultat ale poczekaj na kolejne spotkania i dopiero po gdzieś 3,4 meczach możesz wysnuć gdzie jest błąd. Jeśli grasz w 11 to zauważ, że jest coś takiego jak przygotowanie do mczu i tam masz pokazane na ile dobrze twoi zawodnicy opanowali daną taktykę. Może nie są jeszcze dobrze zgrani. Przyczyn może być wiele.

Użytkownik uznał post za pomocny

wilq1993 Partyzant

0
11.11.2010 20:33    #2
1. zależy jak chcę by piłkarz grał. Jeżeli domyślnie ma ustawione tak jak tego pragnę to nie zmieniam bo po co?:)

2. przed sezonem kombinuję i obserwuje. lepiej żyć w wiedzy że ktoś gra źle na danych poleceniach niż żyć w niewiedzy

3. myślę że każdy zespół powinien grać max. 3-4 taktykami - więcej nie ma sensu bo gramy albo w obronie, albo neutralnie lub ofensywnie

4. Liga a towarzyskie to zupełnie 2 inne rodzaje meczów:)
Też na początku miałem problemy ale chłopak później dobrze się rozegrali, mimo iż sparingów miałem 8.
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

McMoney Młody aktywista

0
11.11.2010 20:48    #3
A powiedz mi, jakim cudem Lech ogrywa City, a później przegrywa z Ruchem?
i masz już odpowiedź :D
Glory, Glory MAN UNITED !!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution