Gra napastników

elmoro Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.12.2010, 15:43    Pytanie
Pytanie odnośnie gry napastników, w taktyce 4-4-2. Ogladałem kilka meczów w pełnym wymiarze i widzę pewien problem, mianowicie napastnicy (ustawiałem różne role) często schodzą do boku albo cofają się, strzelają mało bramek. Co ustawić w ustawieniach indywidualnych i jaką rolę, by trzymali sie pola karnego, nie schodzili zbyt często do boków, tylko niepokoili środkowych obrońców i "kręcili się" tylko w środkowym rejonie boiska ? Wiadomo, ze szukanie gry odpada. Ataki z głębi pola raczej też, chociaż... czasem przynosi to niezly efekt, jak myślicie ? I co ze swobodą taktyczną ograniczać czy wręcz przeciwnie ?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.12.2010, 15:46

aresdawidos Partyzant

0
05.12.2010 09:42    #1
Jesli masz napastnika o wysokim atrybucie "gra bez pilki" to rzeczywiscie najlepiej ustawic mu role "lis pola karnego" Bedzie wtedy grał przy obroncach rywali i wychodził do prostopadłych podań z głebi pola, ale warto aby mial tez dobre przyspieszenie. Oplaca się to kiedy masz dobrego rozgrywajacego i jesli obroncy sa wolni, ale jesli dobrze kryja i maja duza koncetracje to bedzie mu ciezko. mozesz tez polecic mu aby trenowal gre na lini spalonego. Nie wiem czy korzystnie jest ustawiac takiej samej roli drugiemu napastnikowi. Wszystko zalezy od obrony przeciewnika. Ja osobiscie drugiemu napastnikowi daje role "cofniety napastnik-atak" wtedy cofa sie po pilke pociaga ze soba obronce i rozgrywa (powinien umiec podac miec kreatywnosc i wspolprace) robiac miejsce dla wchodzacych ofensywnych pomocnikow. Ogolnie mozna polecic aby tak ustawic zespol aby kazdy zawodnik maksymalnie wykorzystywal to co w czym jest najlepszy a nie na sile przypisywac mu roli ktorej nie bedzie potrafil wykonac.

elmoro Partyzant

0
05.12.2010 10:46    #2
Ok dzięki, a co do lisa pola karnego, to w domyślnych ustawieniach ma ataki z glębi pola na rzadko, więc jak to jest z wychodzeniem z głębi pola do prostopadlych piłek ? Nie potrafie powiedzieć jak działa ta opcja - ataki z głębi pola, na grę napastników. Czasem i przy suwaku na max w lewo widać jak napastnik się cofa i nie wywiązuje się z roli typowego sępa czy innymi słowy lisa ;) ja najcześciej mam ustawione na środku...

aresdawidos Partyzant

0
10.12.2010 22:32    #3
zle powiedzialem ze lis wychodzi z glebi pola chodzilo mi o to ze biega przy obroncach i czeka na podanie prostopadle a jesli dobrze gra bez pilki to szuka dobrej pozycji miedzy obroncami nie stoi ale ciagle szuka wolnej przestrzeni gubi obronce

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.