FM 2010***Jose Mourinho***taktyka i ustawienie

Jose.MourinhoFM2... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.12.2010, 09:58    Pytanie
Cześć

Gram w FM 2010 od jakiegoś czasu bez żadnych większych sukcesów(2 miejsce z Realem w lidze a poza tym, grają piach w LM).Wracając do sedna,chciałbym nauczyć się prowadzić drużynę jak The Special One ;).Chodzi mi o taktykę bardziej na Real Madryt.Oglądam każdy mecz Realu,i wydaje mi się że Mou preferuje szybką grę skrzydłami i kontrataki.Zauważyłem także że kluczową rolę w dzisiejszym Realu odgrywa Xabi Alonso,a jego kontuzja może mieć fatalne skutki.Proszę o pomoc,bo naprawdę mi na tym zależy
Pozdro dla fachowców;)

Szyna9 Młody aktywista

0
27.12.2010 10:43    #1
4-5-1 kontratak bezpośrednie podania xabi cofnięty rozgrywający skrzydłowi jako schodzący napastnicy i napastnik jako odgrywający lub cofnięty napastnik to tak na szybko ;)

afro_13 Partyzant

0
27.12.2010 11:53    #2
4-2-3-1 to bedzie po mojemu. xabi faktycznie cofniety rozgrywajacy wg mnie obrona, obok pomocnik odbierajacy pilki wsparcie badz obrona. skrzydlowi to schodzacy napastnicy (w aktualnym skladzie lewy- ronaldo- atak, prawy di maria- wsparcie) ozil jako wysuniety rozgrywajacy albo ofensywny pomocnik. napastnik to w ustawieniu mourinho raczej srodkowy badz kompletny napastnik. z glowy pisze w oparciu o forum si. nie pamietam jaki sklad masz w fm 2010 ale cos kolo tego. no i oczywiscie bezposrednie podania, zaznaczony kontratak. wiecej swobody, szukanie miejsca. to chyba tyle

rainfall248 Młody aktywista

0
27.12.2010 13:26    #3
Jestem fanem Realu Madryt odkąd dowiedziałem się, że taki klub istnieje.
Oglądam wszystkie mecze od ery Capello (czyli od kiedy mam internet)
afro_13 trafiłeś prawie w sedno, ustawienie Mourinho dla Realu w skrócie?
4-2-3-1
Bramkarz libero - obrona.
Boczny obrońcy - automatycznie.
Środkowy obrońca - 1 stoper (Pepe), 2 zabezpieczenie (Carvalho/Albiol)
Xabi Alonso - cofnięty rozgrywający wsparcie (ustawiony jako podstawowy rozgrywający)
Khedira/Lass - środkowy pomocnik obrona / pomocnik odbierający piłkę obrona
Di Maria- skrzydłowy wsparcie (gra przy lini)
C.Ronaldo - skrzydłowy atak (zaznaczone wyjścia na wolne pole)
w środku Ozil - wysunięty rozgrywający wsparcie, lub ofensywny pomocnik wsparcie, jeśli Kaka - ofensywny pomocnik atak lub klasyczna 10
atak to Środkowy napastnik - atak, ew. dla Higuaina pasuje Lis pola karnego.

filozofia Realu to przede wszystkim uniwersalność
linia obrony - troszkę cofnięta,
filozofia - płynny
strategia - kontrola
podania - domyślne
dodatkowo: większa swoboda,
pressing, odbiór i dośrodkowania - domyślnie, szukanie gry + krycie strefowe.

PS. te 4-2-3-1 to taktyka do ogrywania wszystkich prócz Barcelony, na Barcę preferuję ustawienie Interu z półfinału LM,
4-1-4-1, wszystko tak jak wyżej tylko, wywalam Kakę/Ozila i wstawiam Lassa na rygiel defensywy i cofam skrzydłowych troszkę.
zmieniasz na grę z kontry, ścisła dyscyplina i dajesz grę skrzydłami i mnóstwo dośrodkowań,
jak kupisz Llorente na ŚN to Barca leży ;D

Jak nie idzie ci w meczu 4-2-3-1 to zmieniaj obrońcę na ofensywnego gracza, tak robi Mourinho - naprawdę działa.

Jose.MourinhoFM2... Partyzant

0
27.12.2010 14:56    #4
Dzięki za wszystkie odpowiedz;)i,jeszcze dziś to przetestuje i napiszę jak było

golex Partyzant

0
27.12.2010 15:42    #5
Daj wszystkim tą samą mentalność, szukanie gry i przetrzymywanie piłki... Efekt? od 60% do 80% posiadania piłki...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.