Ustawienia indywidualne zawodnikow

zoki750 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.01.2011, 21:57    Pytanie
Interesuje mnie kwestia ustawien indywidualnych zawodnikow a w zasadzie problem z ustawieniami dla zawodnikow spoza pierwszej jedenastki. Mam np. w zespole dwoch bocznych obroncow grajacych powiedzmy na lewej stronie. Pierwszy, podstawowy zawodnik skladu, jest dobry technicznie, szybki, z parciem do przodu, ale dosc przecietnie grajacy w defensywie. W ustawieniach indywidualnych ustawilem mu suwaki przy tych cechach w ktorych jest dobry (czyli ma isc do przodu, moze "rajdowac" z pilka itp.) Drugi lewy obronca, zawodnik rezerwowy, jest przeciwienstwem pierwszego. Nie jest zbyt dobry technicznie, ani szybki, ale dobrze kryje, dobrze gra glowa i jest dosc wysoki. Wiadomo ze jego ustawienia indywidualne beda inne. Jednakze, poniewaz gra jako rezerwowy w oknie taktyki nie moge ustawic mu suwakami jego "zalety". I w czasie meczu, kiedy musze dokonac zmian on (rezerwowy) przejmuje ustawienia indywidualne tego pierwszego, co jest nie do przyjecia (no chyba ze sie myle to poprosze o sprostowanie).
W takiej sytuacji za kazdym razem kiedy zmieniam jakiegos zawodnika musze przejrzec wszystkie jego ustawienia indywidualne i pozmieniac je na wlasciwe. Jest to dosc frustrujace, poniewaz czesto mozna o tym zapomniec i cala gra bierze w leb.
Czy istnieje jakas mozliwosc by przypisac do kazdego zawodnika ktorego mam w skladzie ustawienia indywidualne? Jak dla mnie takie rozwiazanie jest logiczne i powinno byc zaimplementowane w grze.

huffyuv Partyzant

0
06.01.2011 15:45    #1
Z tego co wiem to nie ma takiej opcji. Musisz niestety dostosowywać zadania zawodnika do jego atrybutów lub też kupić zawodnika o podobnych parametrach, które ma zawodnik podstawowy.
"Why So Serious Son? Let's put a smile on that face"

loswariatos Młody aktywista

0
06.01.2011 19:44    #2
Możesz np. taktykę z ustawieniami dla tego bardziej ofensywnego zapisać i nazwać ją jakoś (np. 4-4-2 lewy-off), następnie ustawić polecenia dla tego bardziej defensywnego i zapisać taktykę (np. 4-4-2 lewy-def). W czasie meczu robisz gdy robisz zmianę to zmieniasz takse z 4-4-2 lewy-off na 4-4-2 lewy-def. Tak chyba będzie najprościej, inaczej nie da rady niestety.
meglio fascista che frocio

zoki750 Partyzant

0
06.01.2011 23:07    #3
Dzieki za odpowiedzi. Myslalem o tym sposobie z taktykami ale przyjmujac, ze nie tylko na tej pozycji mam conajmniej dwoch zawodnikow o roznych atrybutach kombinacji taktyk by bylo pareset :) Dokladajac do tego jeszcze slynne po patchu 11.2 kontuzje i koniecznosc posilkowania sie juniorami to ... lepiej nawet o tym nie myslec.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution