wzrost reputacji

jarza14 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.02.2011, 22:17    Pytanie
Witam i mam pytanie: od czego zależy wzrost reputacji klubu? Bo z tego co zauważyłem w mojej grze to jest jakaś kpina, ale po kolei. Zakończyłem właśnie 5-y sezon w polskiej lidze (gram Legią) i postanowiłem podejrzeć za pomocą FMRTE jaką reputację ma liga polska no i mój klub. Reputacja ligi troszkę wzrosła do 120 i to wszystko rozumie, ale jak spojrzałem na reputacje moją i Wisły to aż zbladłem. Wyniki są następujące: reputacja Wisły: 6228, a mojej Legii: 6142
A teraz przytoczę osiągnięcia w ciągu tych 5 sezonów: Wisła: 0 mistrzost, 1 vicemistrzostwo, 0 awansów do fazy grupowej zarówno LE jak i LM. A teraz moje wyniki Legią: 5 mistrzostw, 4 awanse do LM, finał LE oraz 1/4 LM. Już nie wspomnę, że w rankingu klubowym jestem na 23 miejscu (69899 punktów współczynnika), a Wisła na 253 (5899 pkt)
Od przyszłego sezonu będą z Polski 2 drużyny grały w LM, awans w rankingu na 12 miejsce tylko dzięki moim wynikom, przez całą grę tylko jeden raz inny zespół niż mój awansował do fazy grupowej europejskich pucharów (Śląsk i zdobyli bodajże 1 pkt)

I niech mi ktoś teraz wytłumaczy jakim cudem Wisła ma większą reputację ode mnie? Przecież na starcie obydwie drużyny mają taką samą reputacje: 5950

Wytłumaczy mi ktoś o co w tym chodzi? Bo zwyczajnie nie rozumię tego

zaskroniec Partyzant

0
16.02.2011 22:44    #1
Witam!
Od razu zaznaczam, że NIE MAM POJĘCIA na jakiej działa to zasadzie, ale myślę, że to co napisze okaże sie pomocne.

Do rzeczy:
Sprawdziłem z ciekawości moją reputacje : gram Wisłą. Aktualna reputacja to 6185, właśnie rozpoczął się sezon. Moje "osiągnięcia , to :
2 Mistrzostwa polski, 1 puchar polski(+1x półfinał) , 1 superpuchar polski (+1x finał) europejskie osiągnięcia to:
1 sezon - ogranie 2 słabiaków w LE,( w tym Dinamo Tiblisi 12-2 w 2-meczu , i finlandzki inter 9-1 w dwumeczu) po czym odpadnięcie w 4 rundzie z palermo(5-3 w dwumeczu), drugi sezon, to bezproblemowe przejście eliminacji LM (w barażach 2-1 z APOELEM), grupa Celtic , Real i Panathinaikos, na koniec 4 pkt (wygrana i remis z Celticiem) po czym przegrana z Bayernem w 1/16 LE.
Teraz na początku 3 sezonu zapewniłem sobie awans do LM, w 4 rundzie ogrywając Club Brugge (8-2 w dwumeczu).
Wyniki są niczym, w prównaniu do twoich , ale:
- zatrudniłem kilku fachowców na pozycje : skaut, fizjoterapeuta, trener bramkarzy i trenerów (juniorów i pierwszego zespołu) moje "rezerwy" raczej nie mają problemów z ogrywaniem kolejnych rywali.
- Za mojej kadencji przyszło kilku wartościowych graczy (talentów i "newgenów".)
- W statystykach menedżera mam 100% zarządzania finansami, 70% zaangażowania w prace , i bodajże 1% kontaktu z mediami ( asystent power)
Wybudowałem akademie piłkarską i rozbudowałem baze treningową.
Inne liczące się kluby polski, też raczej sobie nie radzą (chociaż Lechowi udało się ściągnąć jednego z najlepiej zapowiadających się piłkarzy brazylijskich (newgena))

Śmiem twierdzić , że sprowadzanie wartościowych członków sztabu i piłkarzy, zwiększa reputacje.

jarza14 Partyzant

0
16.02.2011 22:59    #2
Jeśli chodzi o sztab to mam naprawdę bardzo dobry (gwiazdki przy treningu to 4 a w dwóch przypadkach 4,5). Piłkarzy też mam dobrych, kupuje co okienko młodych zdolnych i ich rozwijam (płace za nich po kilka milionów euro). Bardzo dużo moich zawodników gra w dorosłych reprezentacjach (głównie Afrykańskich, ale też jest Belg, Chorwat, Kolumbijczyk i paru inncyh. A w reprezentacjach młodzierzowych to już full wypas, ponieważ mam zawodników w u21 w takich reprezentacjach jak w Hiszpanii, Brazylii, Argentynie, Francji itd. Baza treningowa i obiekty młodzieżowe mam już na maxa (rozbudowuje jak tylko się da), nie mam tylko akademii piłkarskie bo gram na bazie 11.1 i jest jakiś błąd z budową (niby budują a się nie pojawia) i mam przeciętną siatkę wyszukiwania juniorów, ponieważ jeszcze nie miałem opcji rozbudowy. Mam dużo kasy, wartość klubu to: 45mln euro, ja sam mam reputacje kontynentalną itd. Naprawdę co się tylko dało to mam na maxa

German Partyzant

0
07.03.2011 01:04    #3
Mam to samo w Lechi Gdańsk

10 sezonów: 5x Mistrzostwo Polski, 4x Puchar Polski, 3x Superpuchar Polski, 1/2 finału LM, 4 x faza grupowa LM, 2x 1/16 LE. Reputacja dalej krajowa. Myślę że dla realizmu używanie edytora będzie wręcz wskazane. Mam idealną bazę treningową, asystenta z kontynentalną i zawodników o tych samych walorach co panowie u góry.

////

A i mam napastnika co strzela średnio 50 bramek na sezon, ma złotego buta UEFA i Ligi Mistrzów a mimo to jest rezerwowym graczem reprezentacji Egiptu, i interesują się nim kluby pokroju Pescary. SI na prawdę przegięło.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.03.2011 o godz. 01:05

jarza14 Partyzant

0
07.03.2011 08:46    #4
w końcu reputacja mojej Legii drgnęła, podskoczyła o jakieś 500pkt do stanu około 6600 , stało się to dokładnie po wygraniu w 6 sezonie Ligi Europejskiej. Jak widać więc tylko największe sukcesy przynoszą widoczne poprawy reputacji

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.