Liga białoruska każdy wie jest ciekawa. Brak możliwości w 2-3 lidze sprowadzania obcokrajowców ( na szczęście jako krajowi piłkarze są uznawani Rosjanie i Ukraińcy). Jednakże można do klubu sprowadzić obcokrajowców, ale nie w okienku transferowym. Taki, że tak powiem bajer jest bardzo przydatny ponieważ Puchar Białorusi rozgrywany jest na zasadach pierwszoligowych, czyli jak wiadomo możemy mieć 4 obcokrajowców w 11 meczowej.
Ciekawą rzecz zauważyłem w rozgrywkach ligowych.
Obcokrajowców nie mogę zgłosić do zarejestrowanego składu ( co jest oczywiście zgodne z regułami gry na Białorusi), ale przed meczem 3 moich obcokrajowców nie ma przy swoim nazwisku czerwonego kwadracika z napisem NIE !
Jednakże, Ja gdy chcę ich wystawić do meczu pojawia się informacja, że nie mogę ich zarejestrować do składu. Co ciekawe, poszedłem raz na urlop i.... mój asystent mógł tych graczy (bez NIE ) wystawić w lidze ( gdzie jest zakaz gry obcokrajowców). Pomyślałem, że to jakiś błąd więc poszedłem na urlop jeszcze raz. I tak jak można się domyśleć również mogli oni grać w lidze.
Ciekawią mnie w tym zagadnieniu 2 rzeczy
- dlaczego 3 piłkarzy z 8 którzy są obcokrajowcami w mojej kadrze nie mają NIE przy nazwisku
- dlaczego asystent może wystawić tych 3 obcokrajowców w lidze
Ciekawą rzecz zauważyłem w rozgrywkach ligowych.
Obcokrajowców nie mogę zgłosić do zarejestrowanego składu ( co jest oczywiście zgodne z regułami gry na Białorusi), ale przed meczem 3 moich obcokrajowców nie ma przy swoim nazwisku czerwonego kwadracika z napisem NIE !
Jednakże, Ja gdy chcę ich wystawić do meczu pojawia się informacja, że nie mogę ich zarejestrować do składu. Co ciekawe, poszedłem raz na urlop i.... mój asystent mógł tych graczy (bez NIE ) wystawić w lidze ( gdzie jest zakaz gry obcokrajowców). Pomyślałem, że to jakiś błąd więc poszedłem na urlop jeszcze raz. I tak jak można się domyśleć również mogli oni grać w lidze.
Ciekawią mnie w tym zagadnieniu 2 rzeczy
- dlaczego 3 piłkarzy z 8 którzy są obcokrajowcami w mojej kadrze nie mają NIE przy nazwisku
- dlaczego asystent może wystawić tych 3 obcokrajowców w lidze
Najnowsze posty