Kupowanie piłkarzy, a bużet klubu

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.04.2011, 20:19    Pytanie
Witam!
Grając Realem Madryt w połowie sezonu dostałem dodatkową kasę na transfery od zarządu pochodzącą z niewykorzystanego budżetu płacowego. W okienku sprzedałem 5 piłkarzy i również 5 kupiłem.Taka wymiana graczy na pozycjach. Na kupno nowych zawodników wydałem tylko pieniądze otrzymane przed okienkiem + uzyskane ze sprzedaży piłkarzy. Krótko mówiąc nie kombinowałem z budżetami, nie prosiłem zarządu o dodatkowe fundusze, nie prosiłem o negocjowanie przez nich żadnych ofert. Czyli wykorzystałem tylko środki udostepnione dobrowolnie przez zarząd. Mimo to po zamknięciu okienka w finansach mam tylko 15% ze sprzedaży graczy do budżetu transferowego (wcześniej było 100%), stan konta ponad 20 mln € na minusie (było jakieś 15 mln € na plusie), a w prasie pojawiają się informacje o bardzo poważnych problemach finansowych klubu. Zarząd nawet wspomaga klubową kasę, by nie wtrąciła się komisja ligi.

Moje pytanie brzmi więc: po co zarząd udostępnił mi tak duże śrdoki transferowe skoro ich wykorzystanie wiązało się z wpędzeniem klubu w poważne tarapaty finansowe?
P.S. W raporcie miesięcznym jest oczywiście napisane, że głównym źródłem strat są transfery. Transfery dokonane dzięki środkom udostępnionym przez zarząd do budżetu transferowego...:/
Darkness... for me is where I shine

wilq1993 Partyzant

0
01.04.2011 20:43    #1
Może jakieś klauzule były dorzucane w transferach?
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

0
01.04.2011 20:58    #2
nie, nic. Dbam o to, żeby w transferach nie było żadnych klauzul, bo gdy potem liczę zyski ze sprzedaży zawodnika chcę miec pełną sumę na koncie. Dlatego pole klauzul w moich transferach jest zawsze puste.

LucasLFC Partyzant

0
01.04.2011 22:04    #3
Premie dla supergwiazdek typu Ronaldo za bycie w jedenastce ligi po kilka milionów?

0
01.04.2011 22:08    #4
Może i coś takiego jest, ale przecież przez ponad pół sezonu mój budżet utrzymywał się na poziomie ok. 15 mln. Dopiero po okienku (zimowym) tak spadł, więc to transfery są powodem minusowego stanu konta.

Falcon Przodownik pracy

0
02.04.2011 08:44    #5
Może jakieś bajeczne tygodniówki dostali nowi zawodnicy?
Podpisywałeś nowe kontrakty z zawodnikami?

Ja grając klubami pokroju Real,Barca,Manchester,LFC. Cały sezon jestem na minusie.Dopiero po sezonie jak otrzymam kase za tv i miejsce w lidze wychodzę na swoje.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

0
02.04.2011 14:53    #6
Zwodnicy, których kupowałem dostali mniejsze kontrakty od tych, którzy odeszli. Przykładowo- odszedł Alonso zarabiający 100 000, przyszedł M' Vila zarabiający 37 000. I tak na każdym piłkarzu, który odszedł zarobiłem sporo kasy w postaci niższych tygodniówek.

Grając Realem do okienka byłem cały czas trochę na plusie. Co prawda notowałem raz straty, raz niewielkie zyski miesięczne, ale ani razu nie spadłem do budżetu poniżej 15 mln €. A tu nagle po okienku transferowym mam -20 mln €, mimo że wykorzystałem środki udostępnione mi dobrowolnie przez zarząd i reguralnie zarabiam sporo kasy za zwycięstwa w LM (jestem w 1/4 finału i jak do tej pory niepokonany).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.04.2011 o godz. 14:53

Falcon Przodownik pracy

0
03.04.2011 10:13    #7
Wrzuć screena z finansami,bo tak to chyba nikt nie jest w stanie pomóc.
Jeszcze jedno wyjście, nie ma jakiś nowych inwestycji? Rozbudowa stadionu itp
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
03.04.2011 10:26    #8
przede wszystkim kasa dla agentów wychodzi i kasa za podpis. Bo gwiazdeczki średnio ok 2 mln ojro wołają i agenci tyle samo więc mniej więcej by się zgadzało.

Użytkownik uznał post za pomocny

wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

0
03.04.2011 16:28    #9
Przemu$^^- chyba masz rację. Nie pomyślałem o kasie za podpis i prowizji dla agenta, a przecież to idzie z kasy klubowej. Za tych 5 grajków pewnie te 20 mln € się uzbierało. Dzięki, wiem już, co chciałem wiedzieć, można zamknąć.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.