Skórka

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.04.2011, 17:03    Pytanie
Witam!
W nowym FM mam bazę na około 45 tys zawodników- kilka lig krywalnych. Do tej pory wszystko działało płynnie, przetwarzanie szło szybko, tryb 3D chodził dobrze ze wszystkimi efektami. Grałem jednak na skórce domyślnej. Przed chwilą wgrałem sobie nowego skina, konkretnie Crom Manager (chyba jakoś tak) i wydajność gry mocno spadła. Przetwarzanie nadal jest dość szybkie, ale już po menu chodzi się jak w kisielu. Tryb 3D zaczął trochę przycinać, a nawet klasycznemu 2D zdarza się czasem przyciąć(!!!).

Czy skórka mogła tak drastycznie obniżyć wydajność kompa? I czy tak się będzie działo po załadowaniu wszystkich pobranych skinów, czy tylko ta tak działa?

P.S. Mój komp ze sporą nadwyżką spełnia wszystkie wymagania najnowszego FMa. Dodam też, że w FM 2010, który ma takie same wymagania miałem klika różnych skinów i żaden nie obniżył wydajności.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 03.04.2011, 17:04

Darkness... for me is where I shine

wilq1993 Partyzant

0
03.04.2011 23:14    #1
sprawdź na różnych skórkach zachowania pc
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

0
04.04.2011 08:31    #2
Ściągnąłem jeszcze 3 skórki sprawdziłem na systemowej czarnej (do tej pory grałem na białej). Na 2 z tych trzech chodzi normalnie, na 1 zacina. O dziwo delikatnie przycina nawet na czarnej domyślnej, a powinno chodzić tak samo, jak na białej:/

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.04.2011 o godz. 08:32

wilq1993 Partyzant

0
04.04.2011 14:01    #3
może twój komputer jest rasistą xD

co mówi menadżer urządzeń? w sensie, że ile procka i pamięci zabiera.

Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

0
04.04.2011 18:24    #4
Zastanawiam się czy to może zależeć od poziomu zmian w skórce. Po prostu im skin bardziej zmieniony w stosunku do odmyślnego, im bardziej kolorowy, im więcej dodatków, słowem: im bardziej zbajerowany, tym bardziej zamula kompa... Czy to możliwa teoria?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.