Pompey_Dan's Training Schedule Calculator V4 - pytania

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.05.2011, 14:50    Pytanie
Witam!
Chciałem spróbować trochę popracować na Pompey_Dan's Training
Schedule Calculator V4, ale mam kilka pytań:

1. Czy ustawiane wartości atrybutów w kalkulatorze dla poszczególnych piłkarzy określają wysokość atrybutu, jaką chcielibyśmy by dany gracz osiągnął (np. chcę żeby Hernandez poprawił technikę do 16, to w polu technique daję 16 czy więcej?)?

2.Czy liczby wyświetlane obok wygenerowanych przez arkusz poziomów poszczególnych treningów dla danego zawodnika oznaczają liczbę kliknięć na suwaku w grze czy jest to umowna jednostka na potrzeby kalkulatora?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.05.2011, 14:51

Darkness... for me is where I shine

jaruone Młody aktywista

0
15.05.2011 13:17    #1
1. Nie - wpisujesz obecne wartości tego atrybutu tak aby wyliczony trening kładł nacisk na atrybuty nad którymi bardziej trzeba popracować.

2.Liczba kliknięć - tak mi się wydaje musiał przyjąć jakąś skalę - na pasku wartości można ustawić od 1-24 (chyba 24 ;) więc patrząc na te wygenerowane przez kalkulator taka teoria pasuje

edit: "The schedule is illustrated as a horizontal bar graph, with the number of "notches" or "clicks" to move the FM training slider along for each discipline when creating the training schedule in your game." - opis Pompey_Dan'a, twórcy kalkulatora - tak więc na 100% są to kliknięcia.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 15.05.2011 o godz. 13:38

Użytkownik uznał post za pomocny

0
15.05.2011 14:06    #2
A jeszcze jedno pytanko. Wpisywać wartości tylko podświetlonych atrybutów czy wszystkich?
Np. jeśli chcę, by jakiś gracz grał jako lis pola karnego, to dośrodkowania się nie podświetlają, ale wolałbym żeby jednak ten atrybut się rozwijał (przykładowo).

jaruone Młody aktywista

0
15.05.2011 14:54    #3
Wpisujesz wszystkie, rozwój będzie chyba z naciskiem na wybrane dla danej pozycji atrybuty, co nie oznacza że pozostałe będą zaniedbane . Ponadto zawsze można kazać zawodnikowi trenować indywidualnie np. drybling czy dośrodkowanie.

0
15.05.2011 18:00    #4
A jak działa opcja "use individual focus"? Wiem co to znaczy, ale jakoś nie łapię jak to działa w praktyce.

dybciox Partyzant

0
15.05.2011 18:13    #5
Gdy zaznaczysz tą opcję, zmieniają się suwaki i pokazuje indywidualny trening jaki powinieneś zastosować.

Jeśli już zrobiłeś trening ale bez zaznaczonego "Individual focus" to nie dodawaj tylko indywidualnego treningu, a zmień też suwaki.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.