Stałych fragmentów gry a opinie trenerów

Reptail Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.07.2011, 14:10    Pytanie
Witam, mam pytanie o stałe fragmenty gry(rzuty różne, rzuty wolne, karne), a dokładniej o wybór wykonawców… wszędzie czytam, żeby wybierać graczy o największych tych współczynnikach, ale na pewno tylko one decydują o skuteczności? czy np. przy rzutach karnych ważne są rzuty karne i opanowanie lub atrybuty ukryte? pytam się, bo notorycznie trenerzy uważają inaczej… np. napastnik słabo grający głową, ale posiadający rzuty różne = 18 jest według nich gorszy niż zawodnik, który posiada rzuty różne na poziomie = 10, czy inny zawodnik posiadający rzuty różne = 15… zauważyłem, że tak jest identycznie w każdym aspekcie, jak rzuty wolne, karne, czy nawet wyrzuty, a także przy wyborze na vice-kapitana lub czasem samego kapitana, jak z poprzednim nie przedłużyłem umowy… mam wgrany patch 11.3 i pytam się, słuchać trenerów, czy olać ich i samemu wybierać wykonawców?
pozdrawiam

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.07.2011 14:27    #1
Ja olewam i wybieram sam. Co do karnych to z tego co pamiętam decyduje oprócz Rzutów karnych także Opanowanie. W pozostałych stałych fragmentach, zdaje się, liczą się tylko atrybuty odpowiedzialne za ich wykonywanie (tzn. rożne, wolne i długie wyrzuty).

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.07.2011 o godz. 19:26

Darkness... for me is where I shine

jaqb Partyzant

0
06.07.2011 13:17    #2
Przy karnych pomaga także atrybut "znaczenie". Sprawdź jakich masz trenerów: jakie mają wartości oceny umiejętności piłkarzy, taktyki itp. Jeśli np. krótko pracują w klubie to mogą mieć słabą wiedzę o zawodnikach.

kvj Partyzant

0
06.07.2011 14:02    #3
Jeziorak Iława!

Reptail Partyzant

0
07.07.2011 00:26    #4
dzięki przydadzą się te informację... trenerzy mają maksymalną wiedzę o zawodnikach(pracują trzeci rok i ostatni)... tym bardziej zaciekawiło mnie to, że czasem ich opinie są dziwne, jak np. nie zgadzają się, że drugi jest dobrym trenerem w innej dziedzinie lub jeden mówi, że zawodnik jest niezadowolony z treningu, a drugi się z tym nie zgadza... może to ma wpływ, że to nie są trenerzy z najwyższej półki(jeden trzy gwiazki, jeden cztery, a reszta 3,5)...

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.07.2011 11:34    #5
Trenerzy mają różne opinie na różne tematy. Stąd nie warto zawsze zatrudniać np. trenera od ataku, który ma współczynnik treningu ofensywnego na np. 20, a resztę atrybutów na wysokości 5. Ja zatrudniam przeważnie (o ile to możliwe) trenerów z kraju, w którym pracuję, zawsze z wysokimi atrybutami determinacji, zdolności do adaptacji, wiedzy taktycznej i danego treningu, za który odpowiadać ma trener.

Co do wykonawców stałych fragmentów gry:
1. Karne - trenerzy biorą pod uwagę atrybut 'rzuty karne' oraz wiek piłkarza
2. Rożne - trenerzy biorą pod uwagę atrybut 'rzuty rożne' oraz lepszą nogę (preferują piłki dochodzące)
3. Auty - trenerzy biorą pod uwagę atrybut 'wyrzuty' oraz pozycję zawodnika

Pod uwagę brana jest jeszcze spora liczba atrybutów. Nie wiem, czy zostało to przetłumaczone na polski, jednak w Internecie (nie chcę linkować, żeby nie było, że zagraniczną konkurencję reklamuję) jest bardzo dobry artykuł wyjaśniający działanie atrybutów oraz proces, który atrybut rzutuje na które zagranie. Generalnie rzecz biorąc, praktycznie do wszystkiego potrzebne są:
- anticipation,
- creativity
- decisions,
- concentration,
- determination,
- team work,
- technique.

Poszczególne atrybuty techniczne (w tym przypadku karne, rożne i wolne czy auty) są atrybutami pochodnymi w stosunku do w/w (nie wszystkich, jest ich więcej) atrybutów pierwotnych.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.07.2011 o godz. 13:31

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.